Sivut

keskiviikko 22. heinäkuuta 2020

Parhaat pariskunnat

Olen jo jonkin aikaa harkinnut tekeväni top-listan parhaista Disney pareista ja tässä se nyt tulee.

Teksti sisältää juonipaljastuksia


10. Herttuatar ja Thomas O'Malley


Thomas O'Malley ja Herttuatar tulevat eri yhteiskuntaluokista. Herttuatar on aristokatti ja Thomas on renttu kujakatti. Aristokatit elokuvan aikana kissat löytävät yhteisen sävelen ja rakastuvat. Pidän tässä pariskunnassa eniten siitä miten heidän suhteensa kehittyy.


9. Elinor ja Fergus


Tämä pari esiintyy elokuvassa Urhea. Elinorilla ja Ferguksella on myös lapsia. Kolmospojat Hubert, Harrish ja Hamish ja tytär Merida. Pidän tästä parista, sillä osapuolet ovat sopivan erilaisia.


8. Aladdin ja Jasmine


Myös tämän parin osapuolet tulevat eri yhteiskuntaluokista. Jasmine on prinsessa ja Aladdin on köyhä katurotta. Jos paria ei yhdistä toisiinsa heidän ensikohtaamisellaan, niin viimeistään taikamattoajelun kohdalla on selvää, että heidän välillään on jotain.


7. Ilari ja Elli Vaara


Tämä pariskunta näyttää tavalliselta, mutta heillä (ja heidän lapsillaan) on supervoimat. Pidän tässä parissa eniten siitä, että heidän välisensä yhteys näkyy selvästi.


6. Simba ja Nala


Tämä kaksikko esiintyy elokuvassa Leijonakuningas. Leijonat ovat olleet lapsesta asti parhaita ystäviä, mutta heidän tiensä erkaantuivat Simban "kuoltua". He kuitenkin tapasivat uudelleen aikuisiksi kasvettuaan ja rakastuivat. 


5. Carl ja Ellie


Myös Carlin ja Ellien rakkaustarina alkaa lapsuuden ystävyydellä. Myöhemmin he menevät naimisiin ja Up elokuvassa kuultavan Married life kappaleen aikana pääsemme seuraamaan millainen heidän avioliittonsa on. Pariskunta haaveilee Paratiisiputoukselle matkustamisesta, mutta Ellie ehtii kuolla ennen haaveen toteutumista. 


4. Tarzan ja Jane


Tämän parin osapuolet tulevat eri maailmoista. Jane on kotoisin Englannista ja Tarzan on elänyt koko elämänsä viidakossa gorillojen kasvatettavana. Pari ei rakastu ensisilmäyksellä, mutta myöhemmin heidän välillään alkaa tapahtua.


3. Belle ja Hirviö


Tämän kaksikon suhde alkaa vihasta mutta syvenee rakkaudeksi. Hirviö piti Belleä alunperin vankinaan ja Belle vihasi hirviötä. Lumotut esineet olivat koko elokuvan ajan varmoja siitä, että Belle pystyy murtamaan linnassa olevan kirouksen.


2. Felix ja Calhoun


Ihan rehellisesti. Olen erittäin yllättynyt. En pelkästään tämän parin sijoituksesta vaan myös siitä, että se pääsi tälle listalle. Felixiä ja Calhounia ei yhdistä toisiinsa helposti, sillä he ovat aivan erilaisia. Mutta vastakohdat täydentävät toisiaan ja kaksikko menee naimisiin Räyhä Ralf elokuvan lopussa. Felix rakastui Calhouniin heti ensitapaamisella, mutta Calhounin tunteet tulivat esille elokuvan loppupuolella. 


1. Anna ja Kristoff


Ennen kun aloin suunnitella tätä top-listaa, niin minulle oli selvää, että juuri tämä pari tulee olemaan ykköspaikalla. Anna ja Kristoff tapasivat toisensa ensimmäisen kerran Samoaja Tammisen kauppa-asemalla. Anna oli vielä tässä vaiheessa kihloissa Hansin kanssa. Kristoff lähti Annan oppaaksi Pohjoisvuorelle hakemaan Elsaa palauttamaan kesän Arendelleen. Myöhemmin Hansin paljastettua todellisen luonteensa ja Elsan palautettua kesän, Anna ja Kristoff vaihtoivat ensimmäisen suudelmansa. Frozen kakkosessa Kristoff yrittää kosia Annaa koko elokuvan ajan ja onnistuu siinä elokuvan lopussa. Tässä parissa pidän eniten heidän suhteensa realistisuudesta.


Siinä oli koko lista. Voitte kertoa kommenteissa omat suosikkiparinne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti