Sivut

tiistai 19. tammikuuta 2021

Hahmoesittely: Olaf


Olaf esiintyy elokuvissa Frozen, Frozen 2, lyhytanimaatioissa nimeltä At home with Olaf sekä lyhytelokuvissa Frozen kuumetta, Olafin jouluinen seikkailu, Olipa kerran lumiukko ja Olipa kerran elokuvastudio. Hän tekee myös cameoroolin elokuvissa Big Hero 6 ja Vaiana. Olaf pitää lämpimistä haleista ja unelmoi kesästä.

Ensimmäisessä Frozenissa Anna ja Elsa leikkivät lapsina Arendellen linnan juhlasalissa Elsan loihtimassa lumessa ja rakensivat Olaf-lumiukon. Vuosia myöhemmin kruunajaisistaan Pohjoisvuorelle paennut Elsa loihti Olafin taiallaan ja herätti tämän samalla henkiin. Vähän myöhemmin Olaf opasti Annan, Kristoffin ja Svenin Pohjoisvuorelle Elsan luokse. Olaf pelasti Annan Arendellen linnan huoneesta, mihin Hans oli tämän lukinnut. Myöhemmin kesän palattua Arendelleen Elsa loihti Olafille lumipilven, jonka avulla lumiukko pystyi nauttimaan kesästä.

Frozen kuumetta lyhärissä Olaf auttoi Elsaa, Kristoffia ja Sveniä Annan syntymäpäiväjuhlien järjestämisessä. Juhlien päätyttyä hän ja Kristoff veivät Elsan aivastuksista syntyneet lumipallerot jääpalatsiin Vaahtokarkki-lumihirviön luokse.

Lyhytelokuvassa Olafin jouluinen seikkailu Olaf lähtee Svenin kanssa etsimään jouluperinteitä Annalle ja Elsalle, joilla ei niitä ole. Myöhemmin metsään kadonnut Olaf löydettiin ja hän sai tietää olevansa itse Annan ja Elsan jouluperinne.

Frozen kakkosessa Olafilla ei ole enää lumipilveä, sillä Elsan taikavoimat ovat kasvaneet. Myöhemmin Olaf lähtee muiden kanssa Lumottuun metsään etsimään Elsan kuuleman äänen lähdettä. Jonkin ajan kuluttua Anna ja Olaf päätyivät luolaan, jossa Olaf haihtui, sillä Elsa oli jäätynyt elävältä mentyään Ahtohallan vaaralisimmalle alueelle saadakseen tietää totuuden menneisyydestä. Myöhemmin, kun Anna oli tuhonnut metsässä sijaitsevan padon ja Elsa oli pysäyttänyt padon tuhoutumisesta syntyneen tulva-aallon, Elsa herätti Olafin henkiin ja koko porukka (Elsaa lukuunottamatta) palasi takaisin Arendelleen.

At home with Olaf lyhäreissä Olaf nähdään tekemässä erilaisia asioita välillä Arendellessa ja välillä Lumotussa metsässä. Yhdessä näistä lyhäreistä Olaf esittää laulun nimeltä I am with you.

Lyhytelokuvassa Olipa kerran lumiukko kerrotaan siitä, mitä Olaf teki sen jälkeen kun Elsa oli herättänyt hänet henkiin ja ennen kun Olaf päätyi Annan, Kristoffin ja Svenin luokse. Siinä samalla lumiukko yritti löytää nimensä.

Disney-yhtiön satavuotista taivalta juhlistavassa lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio Disney-hahmot kokoontuvat yhteen ryhmäkuvaa varten. Ennen lähtöä kuvauspaikalle Olaf piirtää luonnoskuvaa Lampunhengestä, kun Timon ja Pumba pyytävät häntä kiirehtimään. Yhtäkkiä Henki hyppää esiin kuvasta, minkä seurauksena Olaf putoaa tuolilta ja hajoaa. Henki saa kuitenkin korjattua Olafin.

Minulla on Olafiin samanlainen viha-rakkaussuhde kuin Timoniin ja Pumbaan. Pidän Olafista, mutta hän on myös vähän ärsyttävä. Paras kohta missä Olaf esiintyy on Frozen kakkosesta se kohta, jossa hän kertoo ensimmäisen Frozen elokuvan tapahtumat.

Englanninkielinen ääninäyttelijä: Josh Gad
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Tero Koponen
Saamenkielinen ääninäyttelijä: Andres Rimpi
Näyttelijä: Greg Hildreth


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti