Sivut

maanantai 8. maaliskuuta 2021

Hahmoesittely: Mulan

Hei kaikille ja hyvää naistenpäivää. Tässä tulee uusi hahmoesittely. Mietin otanko tämän hahmoesittelyn aiheeksi Bellen vai Mulanin, ja päädyin jälkimmäiseen. Aloitetaan sitten. 

Fa Mulan esiintyy elokuvissa Mulan, sen jatko-osassa Mulan 2, vuonna 2020 julkaistussa live actionissa nimeltä Mulan, Räyhä Ralf valloittaa internetin, televisio-sarjassa Sofia Ensimmäinen ja lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio. Mulan pohjautuu Hua Mulan nimiseen oikeaan henkilöön, joka pukeutui mieheksi ja lähti sotaan vanhan isänsä ja nuoren pikkuveljensä puolesta. Fa Mulanilla ei ole pikkuveljeä, mutta hänellä on koira, jonka nimi on Pikkuveli.

Ensimmäisessä elokuvassa Hunnit hyökkäävät Kiinaan, joten jokaisen perheen on lähetettävä yksi mies armeijaan puolustamaan maata. Mulanin isä, Fa Zhou, on perheensä ainoa mies, joten hänen on pakko lähteä armeijaan iäkkyydestään huolimatta. Mulan tietää, että jos isä menisi armeijaan, niin tämä ei tulisi takaisin sieltä, joten siksi Mulan päättää ottaa hänen paikkansa armeijassa. Hän pukeutuu mieheksi ja liittyy armeijaan Ping-nimellä. Mulan/Ping saa suojelijakseen Mushu lohikäärmeen. Alku armeijassa on Mulanille hankala, mutta lopulta hänellä alkaa sujua. Hän myös ihastuu armeijan johtajaan Li Shangiin. Myöhemmin Mulan haavoittuu taistelussa. Mulania hoitanut lääkäri ja armeijan väki saavat tietää Pingin olevan oikeasti nainen, jonka nimi on Mulan. Shang ei surmaa Mulania, sillä tämä oli pelastanut hänet taistelussa, jossa Mulan haavoittui. Elokuvan lopussa Mulan kukistaa Hunnien johtajan, Shan Yun, Mushun avustuksella. Tämän seurauksena hän saa paljon kunniaa. Kiinan keisari tarjoaa Mulanille paikkaa neuvonantajanaan, mutta Mulan kieltäytyy siitä virasta ja palaa kotiin. 

Mulan kakkosen tapahtumat sijoittuvat ajalle kuukausi ensimmäisen elokuvan jälkeen. Li Shang kosii Mulania ja pariskunta alkaa valmistella häitään. Hääjärjestelyihin tulee hieman mutkia, mutta Mulan ja Shang pääsevät naimisiin elokuvan lopussa.

Animaatiosarja Sofia Ensimmäisen jaksossa nimeltä Pelastajaprinsessat, Sofian amuletti kutsuu Mulanin auttamaan Sofiaa, tämän Anne-siskoa ja heidän ystäväänsä Junia. Mulan tekee lyhyen esiintymisen myös ohjelman päätösjaksossa.

Elokuvassa Räyhä Ralf valloittaa internetin Mulan on muiden Disney prinsessojen kanssa Oh My Disney sivulla, johon Nelli päätyy. Mulan ja muut prinsessat pelastavat Ralfin putoamiselta elokuvan lopussa.

Vuonna 2020 julkaistussa live action elokuvassa hän esiintyy nimellä Hua Mulan. Tässä elokuvassa Mulanilla on sisko, jonka nimi on Hua Xiu. 

Lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio Disney-hahmot päättävät ottaa ryhmäkuvan Disney-yhtiön satavuotispäivän kunniaksi. Ennen kuvan ottamista he laulavat laulun Tähti toiveen toteuttaa.

Mulan kuuluu suosikki Disney-hahmoihini, mutta ei kuitenkaan pääse ihan ykköspaikalle. Ensimmäisessä elokuvassa pidän hänen ja Li Shangin suhteen kehittymisestä. Suosikkikohtaukseni, jossa Mulan esiintyy on se, missä hän hakee nuolen pylvään päältä. 

Englanninkielinen ääninäyttelijä: Ming-Na Wen (puhe)  Lea Salonga (laulu)
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Heidi Kyrö
Näyttelijä: Crystal Rao (live action, lapsena)  Liu Yifie (live action, aikuisena)

Kuten jo aiemmin sanoin, niin olin harkinnut myös Belleä tämän hahmoesittelyn aiheeksi. Teen seuraavan hahmoesittelyn siis Bellestä, ja se ilmestyy huhtikuun alussa. Tässä välissä tulee yksi postaus, joten tavataan sen merkeissä sitten kun sen aika on. Eipä muuta kuin oikein hyvää naistenpäivää teille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti