Sivut

keskiviikko 19. toukokuuta 2021

Hahmoesittely: Mufasa

              
Mufasa esiintyy elokuvassa Leijonakuningas, sen kahdessa jatko-osassa, Leijonakaarti-sarjassa sekä vuonna 2019 julkaistussa live action elokuvassa. Hän tekee cameoroolin elokuvissa Fantasia 2000 ja Once upon a Halloween. Hän on Simban isä ja Jylhämaan kuningas.

Mufasan ensiesiintyminen tapahtuu ensimmäisen Leijonakuningas elokuvan alussa Simban esittelyseremoniassa. Myöhemmin hän opetti pojalleen Jylhämaan hallitsemiseen liittyviä asioita. Mufasan pikkuveli Scar on yrittänyt kaikin keinoin saada Jylhämaan kruunua itselleen. Scarin suunnitelman takia Mufasa sai surmansa ja Simba pakeni Jylhämaasta, mutta palasi takaisin aikuiseksi kasvettuaan.

Mufasan henki nähdään muutaman kerran Leijonakuningas 2 Jylhäkallion ylpeys elokuvassa. Hänet nähdään myös Simban painajaisessa.

Mufasalla on pienempi rooli elokuvassa Leijonakuningas 1 1/2 Hakuna Matata.

Mufasan henki nähdään useasti Leijonakaarti tv-sarjassa. Tällöin hän neuvoo pojanpoikaansa Kionia Leijonakaartin johtamiseen ja Jylhämaan puolustamiseen liittyvissä asioissa.

Pidän Mufasasta, mutta hän ei ole koskaan kuulunut lempihahmoihini. Ei hän ole kuitenkaan huono, mutta minulle ei vain ole koskaan muodostunut mitään tunnesidettä kyseiseen hahmoon. Paras kohtaus, jossa Mufasa esiintyy on se, missä hän ja Simba katsovat tähtiä.

Englanninkielinen ääninäyttelijä: James Earl Jones (1994-nykyään)   Gary Antony Williams (Leijonakaarti)
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Esa Saario (1994-2004)    Jarmo Koski (Leijonakaarti)     Markus Bäckman (2019)
Näyttelijä: Samuel E. Wright (musikaali)

tiistai 4. toukokuuta 2021

Nostalgia (Robin Hood)

Hei kaikki. Nostalgia-sarja saa tänään seitsemännen osan, johon arvosteltavaksi on päässyt Robin Hood. Mennäänpä suoraan asiaan.

Olen kertonut elokuvan juonen sinisellä tekstillä, mutta en tule paljastamaan loppuratkaisua. Jos siis et halua tietää juonta, skippaa sininen teksti.

Elokuvan päähenkilö on lainsuojaton Robin Hood, joka yhdessä apurinsa Pikku Johnin kanssa varastaa rahaa rikkailta ja antaa ne köyhille. Elokuva alkaa, kun trubaduuri Allan-A-Dale kertoo laulun muodossa siitä, millaista Robin Hoodin elämä on. Robin on korviaan myöten rakastunut Marian-neitoon, minkä vuoksi hän naamioituu ja osallistuu jousiammuntakilpailuun. Nottinghamin väliaikainen hallitsija Prinssi Juhana ei kuitenkaan mene halpaan, vaan tunnistaa naamioituneen kilpailijan Robin Hoodiksi. 

Robin Hood julkaistiin Yhdysvalloissa 8.11.1973 ja Suomessa 20.12. Se on vanhin Disney klassikko, jota ei ole dubattu uudestaan myöhemmin. Tarina perustuu Robin Hoodin legendaan. 

Robin Hood elokuvan päähenkilönä toimii itse Robin Hood. Robin on lainsuojaton kettu, joka varastaa rikkailta ja antaa köyhille. Robinin apuri on karhu nimeltä Pikku John. Elokuvan kertojahahmona toimii trubaduurikukko Allan-A-Dale. Elokuvan pääpahis on leijona nimeltään Prinssi Juhana, jonka isoveli Kuningas Rikhard on elokuvan aikana ristiretkellä.

Kaikki elokuvan hahmot ovat antropomorfisia eläimiä. Esim. Marian-neito on kettu ja Nottinghamin seriffi on susi. Eläimet on onnistuttu valitsemaan hahmojen persoonallisuuksien mukaan. Esimerkiksi Robin Hoodin luonne korostuu, kun hahmosta tehtiin kettu. Prinssi Juhanan kätyrinä toimii käärme nimeltä Herra Hiss. 

Minun mielestäni elokuva on ihan hyvä, mutta se etenee välillä liian hitaasti. Toinen huono asia elokuvassa on Prinssi Juhanan käyttäytyminen Herra Hissiä kohtaan. Muuten pääpahiksessa ei ole mitään vikaa. Pidän myös elokuvan musiikista ja animoinnista. Suosikkihahmoni tästä elokuvasta on Allan-A-Dale.

Sitten vielä ne plussat ja miinukset.

+Animointi
+Musiikki

-Hidas eteneminen
-Pahiksen käytös kätyriä kohtaan

Robin Hood saa 5 pistettä.