Sivut

tiistai 4. toukokuuta 2021

Nostalgia (Robin Hood)

Hei kaikki. Nostalgia-sarja saa tänään seitsemännen osan, johon arvosteltavaksi on päässyt Robin Hood. Mennäänpä suoraan asiaan.

Olen kertonut elokuvan juonen sinisellä tekstillä, mutta en tule paljastamaan loppuratkaisua. Jos siis et halua tietää juonta, skippaa sininen teksti.

Elokuvan päähenkilö on lainsuojaton Robin Hood, joka yhdessä apurinsa Pikku Johnin kanssa varastaa rahaa rikkailta ja antaa ne köyhille. Elokuva alkaa, kun trubaduuri Allan-A-Dale kertoo laulun muodossa siitä, millaista Robin Hoodin elämä on. Robin on korviaan myöten rakastunut Marian-neitoon, minkä vuoksi hän naamioituu ja osallistuu jousiammuntakilpailuun. Nottinghamin väliaikainen hallitsija Prinssi Juhana ei kuitenkaan mene halpaan, vaan tunnistaa naamioituneen kilpailijan Robin Hoodiksi. 

Robin Hood julkaistiin Yhdysvalloissa 8.11.1973 ja Suomessa 20.12. Se on vanhin Disney klassikko, jota ei ole dubattu uudestaan myöhemmin. Tarina perustuu Robin Hoodin legendaan. 

Robin Hood elokuvan päähenkilönä toimii itse Robin Hood. Robin on lainsuojaton kettu, joka varastaa rikkailta ja antaa köyhille. Robinin apuri on karhu nimeltä Pikku John. Elokuvan kertojahahmona toimii trubaduurikukko Allan-A-Dale. Elokuvan pääpahis on leijona nimeltään Prinssi Juhana, jonka isoveli Kuningas Rikhard on elokuvan aikana ristiretkellä.

Kaikki elokuvan hahmot ovat antropomorfisia eläimiä. Esim. Marian-neito on kettu ja Nottinghamin seriffi on susi. Eläimet on onnistuttu valitsemaan hahmojen persoonallisuuksien mukaan. Esimerkiksi Robin Hoodin luonne korostuu, kun hahmosta tehtiin kettu. Prinssi Juhanan kätyrinä toimii käärme nimeltä Herra Hiss. 

Minun mielestäni elokuva on ihan hyvä, mutta se etenee välillä liian hitaasti. Toinen huono asia elokuvassa on Prinssi Juhanan käyttäytyminen Herra Hissiä kohtaan. Muuten pääpahiksessa ei ole mitään vikaa. Pidän myös elokuvan musiikista ja animoinnista. Suosikkihahmoni tästä elokuvasta on Allan-A-Dale.

Sitten vielä ne plussat ja miinukset.

+Animointi
+Musiikki

-Hidas eteneminen
-Pahiksen käytös kätyriä kohtaan

Robin Hood saa 5 pistettä. 
 

2 kommenttia:

  1. Kyseisessä animaatielokuvassa on kaksi oikeassa historiassa elänyttä henkilöä, Juhana Maaton ja hänen veljensä Richard Leijonamieli, eläinhahmoina tottakai.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään tällaisista faktoista. Niitä on aina hauskaa lukea ja kuulla. Tiesin kyllä Robin Hoodin todenperäisyydestä, mutta en tiennyt Juhanan ja Rikhardin lisänimistä. Ehkä toi Rikhardin lisänimi on syy siihen miksi siitä ja Juhanasta tehtiin leijonia tähän elokuvaan.

      Poista