Sivut

perjantai 6. elokuuta 2021

Disneyn lumoa 3 vuotta

Disneyn lumoa blogi täyttää tänään 3-vuotta. Postauksia on tällä hetkellä 54  kappaletta (jos tämäkin postaus lasketaan) ja blogilla on yhteensä yhdeksän lukijaa. Blogin 3-vuotispäivän kunniaksi ajattelin kertoa omasta Disney historiastani. Olen lisännyt tähän postaukseen kuvia joistakin Disney aiheisista tavaroistani ja kerron niihin liittyviä muistoja. Kerron tässä postauksessa myös joistakin Disney aiheisista leikeistä, joita olen leikkinyt. Mainitsenpa vielä, että ne asiat, mistä aion kertoa tapahtuivat ennen, kun perustin tämän blogin. Olen varmaan kertonut joistakin asioista jo aikaisemmin, mutta kerron ne nyt uudestaan.

Tämä teksti saattaa sisältää juonipaljastuksia muutamista Disney elokuvista, mutta loppuratkaisut eivät selviä tässä postauksessa.

Ensimmäinen Disney elokuva minkä näin oli Nalle Puh. Olin myös ihastunut elokuvan päähenkilöön.
Nalle Puh elokuvista (ja samalla kaikista Disney elokuvista) suosikkini oli Nasun Suuri elokuva. Kerran osasin kyseisen elokuvan ulkoa sana sanalta ja leikin sen tapahtumia Nalle Puh pehmoleluillani, joista nykyään on tallessa vain yläpuolella olevassa kuvassa näkyvä Ihaa. Elokuvan lopussa on kohtaus, jossa Nasun leikekirjasta irtoaa sivuja ja kirja putoaa puroon. Aluksi olin kuvitellut leikekirjan, mutta kerran halusin ottaa oikean kirjan mukaan leikkiini. Tein siis niin, että otin siskoni kirjan (ei ollut koulukirja) ja revin sivuja siitä. Sivut teipattiin myöhemmin takaisin kirjaan.

Kerran minulta oli irronnut maitohammas ja laitoin sen tyynyni alle hammaskeijua varten. Seuraavana aamuna tyynyn alta löytyikin Nalle Puh dvd. Olin tämän tapahtuessa n. 5-vuotias.

Vuonna 2008 olin äitini, yhden kaverini ja hänen äitinsä kanssa katsomassa Disney Liven Nalle Puh esitystä. Siellä oli myytävänä Nalle Puh pehmoleluja, joista minulle ostettiin Kengu ja Ruu.

Kun olin 6-7 vuotias ja olimme Silja Line risteilyllä, niin minä ja toinen siskoni saimme sieltä Ihaa ja Tiikeri pehmolelut. En muista kumpi pehmolelu ostettiin minulle ja kumpi siskolleni.
Pixar elokuvista ensimmäinen minkä näin oli Nemoa etsimässä. 

En muista mistä tämä dvd on tullut meille, sillä olin sen tapahtuessa niin nuori, etten muista siitä mitään.
Ensimmäinen Disney elokuva minkä näin teatterissa oli Toy Story 3.

Muita elokuvia, joita katsoin useasti olivat Basil Hiiri, Aristokatit, Räyhä Ralf, Monsterit Oy, Nalle Puh ja Möhköfantti, Ansa vanhemmille ja Maija Poppanen.

Olen katsonut myös joitakin Disneyn tekemiä televisiosarjoja. Ohjelmat, joita katsoin olivat Nalle Puhin uudet seikkailut, Jojon sirkus, Mikki Hiiren kerhotalo, sekä Ystäväni Tiikeri ja Nalle Puh.

Meillä oli myös muutamia Disney kirjoja. Niihin kirjoihin kuului Leijonakuningas, Bambi ja Metsän Ruhtinas, sekä kaksi Dumbo kirjaa.

Elokuussa 2012 yksi luokkakaverini kutsui koko luokan elokuvasynttäreilleen, joilla katsoimme Urhean. Sain dvd:n joululahjaksi samana vuonna.

Vuosina 2013-2014 meillä oli Disney Channel, Disney XD ja Disney Junior. Aluksi minua ei kiinnostanut katsoa mitään ohjelmia noilta kanavilta. Minua ärsytti, kun siskoni katsoi melkein koko ajan jotain ohjelmia niiltä kanavilta. Kerran piilotin kaukosäätimet, jotta siskoni ei voisi katsoa ohjelmia kyseisiltä kanavilta.  (Tosin hän katsoi vain Disney Channelia ja Disney XD:tä, mutta minä katsoin noiden kanavien lisäksi myös Disney Junioria). Kaukosäätimet löydettiin myöhemmin. Tuosta ei mennyt kauaa, kun aloin itsekin katsoa ohjelmia noilta kanavilta. Istuin melkein koko ajan telkkarin ääressä seuraamassa kyseisiä kanavia ja välillä ne tärkeät asiat (kuten koulutehtävät) meinasivat unohtua.

Ohjelmat, joita katsoin niiltä kanavilta olivat Onnea matkaan Charlie, Jessie, Hannah Montana, Zackin ja Codyn viiden tähden elämää, Shake it Up, Dog with a Blog, Finias ja Ferb, Pikku Einsteinit, Jake ja Mikämikämaan merirosvot, Austin & Ally, ANT (Aikaistetut Nuoret Taiturit) ja Sofia Ensimmäinen.

Kesällä 2014 olimme muuttamassa ja kävin vanhempieni kanssa ostoksilla siihen liittyvien asioiden takia. Olin jo jonkin aikaa halunnut nähdä edellisen vuoden lopulla ilmestyneen Frozenin. Löysin elokuvan dvd-version kaupasta ja me ostimme sen. Syvempi innostukseni Disneytä kohtaan alkoi tuon tapahtuman myötä. Kyseinen dvd on sittemmin annettu pois, mutta sain yhtenä jouluna lahjaksi ylemmässä kuvassa näkyvän Frozenin sing-along version. 

Vuonna 2015 minä ja äitini kävimme ensimmäistä kertaa Disney on Ice tapahtumassa, johon olin saanut liput joululahjaksi. Ostimme sieltä yläkuvassa näkyvän Frozen mukin.

Kun ostimme mukin, niin siinä oli jotain jäähilejuomaa, joka ei ollut kauhean hyvää. Tällä hetkellä muki on meidän kesämökillämme, jossa molemmat kuvat on otettu.

Olemme sitten käyneet tapahtumassa joka vuosi. Viimeisimmän kerran kävimme siellä tammikuussa 2020. Kirjoitin siitä myös arvostelun. Emme olleet Disney on Ice:ssa tänä vuonna, sillä se oli peruttu koronan takia. (Tai niin minä ainakin uskon).

Aloin miettiä Disney blogin perustamista yläasteella. Alunperin blogin piti olla Frozen blogi, mutta myöhemmin halusin kuitenkin laajentaa aihepiiriä.

Kesällä 2017 olimme lomalla Kroatiassa. Olimme yhtenä päivänä rannalla. Minulla oli rantapallo, jonka kuvittelin olevan Heihei-kukko ja minä olin Vaiana. Leikin Vaiana elokuvasta sitä kohtausta, jossa Heihei putoaa Vaianan veneen kyydistä ja meinaa ajelehtia kauemmas merelle. Leikki meni siis niin, että uin rantapallon kanssa jonkin matkaa. Jossain vaiheessa päästin pallosta irti ja työnsin sen kauemmas itsestäni. Lähdin sitten uimaan kohti palloa ja otin sen taas itselleni. Sain tuossa kuvassa näkyvän Vaiana dvd:n rippilahjaksi samana kesänä.

Ostin tämän Frozen tyynyn BR-lelukaupasta vuonna 2017. Minulle tämä tyyny oli aina koristetyyny. Sitä ei saanut käyttää, kuten tavallista tyynyä. Minulla oli tyynyn ostamispäivästä alkaen vaihe, jossa nukuin tyynyni kanssa niin, että laitoin sen sänkyni päätyyn (siihen päätyyn, missä minun pääni on silloin kun nukun) nojaamaan seinää vasten. Nukahdin aina niin, että katsoin tyynyä. Tuo nukahtamisrutiini loppui pari kuukautta ennen, kun perustin tämän blogin. Tällä hetkellä tyyny on kirjahyllyni päällä, jossa myös Ihaa-pehmolelu on.

Siinä oli siis minun Disney historiani. Voitte kertoa kommenteissa omia Disney muistojanne. 

Kysyn tässä lopussa vielä yhden kysymyksen. Olen julkaissut täällä blogissa hahmoesittelyt Elsasta ja Olafista. Olen lisännyt niihin hahmojen englannin- ja suomenkieliset ääninäyttelijät ja myös näyttelijät. Sitten se kysymys. Haluaisitteko, että lisään Elsan ja Olafin esittelyihin myös hahmojen saamenkieliset ääninäyttelijät?

2 kommenttia:

  1. Hei Verlid! Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta. Onpa jänää, muten Disney on elämässäsi vaikuttanut! Minun puolestani saamenkielisiä ääninäyttelijöitä ei travitse lisätä, mutta tasavertaisuuden nimissä se olisi ehkä ihan hyvä. Onko disneyn kaikki elokuvat dubattu myös saameksi? Hyvää kesän loppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Voisin lisätä ne saamenkieliset ääninäyttelijät. Kaikkia Disney elokuvia ei ole dubattu saameksi. Frozen 2 on ainoa Disney elokuva, joka on dubattu kyseiselle kielelle. Hyvää loppukesää myös sulle.

      Poista