Sivut

lauantai 27. marraskuuta 2021

Encanto arvostelu

Lupasin edellisessä postauksessa kirjoittavani arvostelun Disneyn uusimmasta elokuvasta Encantosta, jonka kävin katsomassa tänään.

Encanto kertoo Madrigalin perheestä. Perhettä suojelee taianomainen kynttilä, jonka ansiosta perheen kaikilla lapsilla ja lapsenlapsilla on jonkin lahja, jonka on tarkoitus auttaa perhettä jollakin tavalla. Kaikilla paitsi elokuvan päähenkilöllä, Mirabelilla. Lahjattomuutensa vuoksi Mirabel on muiden (erityisesti isoäitinsä) mielestä usein tiellä. Mirabel saa tietää, että heidän talonsa Casita on vaarassa ja perheenjäsenet ovat menettämässä lahjansa. Mirabel tajuaa, että hän (ainoa tavallinen Madrigal) pystyisi löytämään ratkaisun taian pelastamiseen. 

Elokuvan päähenkilö on Mirabel Madrigal, joka on taianomaisen Madrigalin perheen ainoa, joka ei saanut taianomaista lahjaa. Mirabelin perheeseen kuuluvat hänen isänsä ja äitinsä Julieta, joka pystyy parantamaan ruuan avulla. Mirabelin kahdesta isosiskosta Luisa on supervahva. Isabela on täydellinen ja hän osaa myös loihtia kukkia ympärilleen. Mirabelin täti Pepa hallitsee säätä. Pepan ja hänen miehensä Felixin lapsista Doloresilla on superkuulo, Camilo pystyy muuntautumaan ja Antonio ymmärtää eläinten puhetta. Perheeseen kuuluu myös Bruno-eno, josta kukaan ei puhu. Hänen lahjansa on tulevaisuuden ennustaminen. Madrigalin perheen pää on Abuela Alma, joka johdatti perheensä Casitalle. Hahmot ovat pidettäviä, vaikka Isabela vaikuttaakin aluksi ärsyttävältä, mutta häneen syvennytään elokuvan aikana kunnolla.

Jos elokuva täytyy pisteyttää jostakin kategoriasta, niin se olisi musiikki. Encanton laulut ovat todella hyviä ja ne jäävät mieleen. Myös animointi on onnistunut. Juoni on samaan aikaan hyvä ja huono. Pidän siitä mistä elokuva kertoo, mutta siinä kiirehditään tietyissä asioissa eikä kaikkia asioita selitetä kunnolla. Melkein kaikkiin hahmoihin syvennytään elokuvan aikana, mutta loppupuolella olisin toivonut tarkempaa selvennystä yhdestä asiasta. Encanto saa pisteitä myös siitä, että se ei ole jatko-osa. Sanon tähän väliin selvennyksenä, että minulla ei ole mitään jatko-osia vastaan, mutta niitä ei kuitenkaan tarvitse tehdä koko ajan. Encanto on muuten hyvä elokuva, mutta miinuspisteitä tulee siitä, että loppuratkaisu selviää liian helposti. 

Siinä oli siis Encanto elokuvan arvostelu. Julkaisen tänä vuonna vielä kolme postausta, joista seuraava on joulutarina. 

Oletteko te jo nähneet Encanton? Jos olette, niin mitä mieltä olette elokuvasta?

4 kommenttia:

 1. Hei, kiitos kivasta postauksesta! En ole itse vielä encantoa nähnyt mutta menen tämän postauksen perusteella ehdottomasti sen katsomaan! Hyv joulun odotusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit postauksesta. Suosittelen ehdottomasti katsomaan Encanton. Hyvää joulun odotusta myös itsellesi.

   Poista
 2. Katsoin itse vähän jälkijunassa vasta nyt kyseisen elokuvan ja täytyy kyllä sanoa, että olin itsekin vähän pettynyt elokuvan loppuratkaisun yksinkertaisuuteen. En myöskään ihan täysin ymmärtänyt, oliko päähenkilöllä siis jokin erityistaito vai ei? Pystyisitkö antamaan minulle vastauksen tähän? Toivottavasti ei haittaa että kommentoin vähän myöhässä.... Encanton lumoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaa, että kommentti tuli myöhässä. Kuten elokuvassa jo sanottiinkin, niin Mirabel on perheensä ainoa lapsi, jolla ei ole taikavoimia, mutta hänellä on kyky kommunikoida Casitan kanssa, joten mä luulen, että se on Mirabelin erityistaito. Toisaalta Abuelakin pystyy siihen, joten onko Mirabelilla erityistaitoa, jota kenelläkään muulla ei ole? Sitä Encantossa ei kerrottu. Ainakaan siihen ei ollut suoria viittauksia, joten Mirabelilla tavallaan on erityistaito ja tavallaan ei ole. Pahoittelen monimutkaista vastausta.

   Poista