Sivut

maanantai 13. joulukuuta 2021

Ärsyttävimmät Disney hetket

Tässä postauksessa aion kertoa minua ärsyttävistä hetkistä Disney elokuvissa. Ärsyttävillä hetkillä tarkoitan sellaisia tapahtumia, joissa minulla meinaa mennä hermot hahmoihin ja heidän toimintaansa. Minulle ei tullut kauheasti mieleen sellaisia Disney hetkiä, jotka saavat minut ärsyyntymään, mutta yritin miettiä sellaisia. Tässä tulee siis minun top 5 ärsyttävimmät Disney hetket.


5. Kuzco aikoo tuhota kylän omien etujensa vuoksi

Keisarin uudet kuviot elokuvan alussa Kuzco kertoo rakentavansa vesipuiston kukkulalle ja tuhoavansa siellä olevan kylän. Pacha, joka on yksi kylän asukkaista ei pidä keisarin suunnitelmasta. Kuzco ei luovu ajatuksestaan, mutta onneksi hän tekee sen elokuvan lopussa. Kuzco rakentaa vesipuiston toiselle kukkulalle, joten kylä ei tuhoutunut.


4. Abuelita rikkoo Miguelin kitaran

Riveran suvussa kaikki ovat suutareita eikä kukaan ole koskaan edes harkinnut elättävänsä itseään jollakin toisella tavalla. Paitsi Miguel, joka on erittäin kiinnostunut musiikista. Musiikki on kuitenkin kielletty Riveroilta, sillä Miguelin isoisovaari hylkäsi perheensä musiikin vuoksi. Miguel salaa perheeltään intohimonsa musiikkia kohtaan, mutta saatuaan tietää olevansa sukua muusikkolegenda Ernesto de la Cruzille, Miguel ei voi enää pitää asiaa sisällään vaan kertoo perheelleen haluavansa muusikoksi. Kerrottuaan haaveistaan ja isoisovaaristaan, Miguel riitaantuu perheensä kanssa. Abuelita suuttuu niin paljon, että tuhoaa Miguelin tekemän kitaran. Sen lisäksi, että tämä tapahtuma ärsyttää minua, niin se saa minut myös surulliseksi. Cocossa ei kerrota paljonko aikaa Miguelilla meni kitaran tekemiseen, mutta en usko, että se valmistui ihan hetkessä.


3. Anna juoksee tuleen

Elokuvassa Frozen 2 Anna, Elsa, Kristoff, Olaf ja Sven matkaavat Lumottuun metsään etsimään Elsan kuuleman äänen lähdettä. Metsässä he tapaavat Pohjanväkeä, joka on ollut vankina metsässä yli 30-vuotta. Pian sen jälkeen tulenhenki ilmestyy heidän luokseen ja metsässä syttyy tulipalo. Elsa lähtee sammuttamaan tulipaloa taikavoimillaan. Anna huomaa Elsan liekkien keskellä ja juoksee liekkimereen tarkoituksena hakea siskonsa pois sieltä. Minua ärsytti se, kun Anna juoksi tuleen, sillä Elsa pystyy sammuttamaan tulipalon voimiensa avulla, minkä Annakin tietää erittäin hyvin. Jos Elsalla ei olisi taikavoimia, niin olisin ymmärtänyt Annan toimintaa vähän paremmin.


2. Annan ja Elsan vanhemmat ensimmäisessä Frozenissa

Ensimmäisen Frozen elokuvan alussa Anna ja Elsa leikkivät linnassa keskellä yötä. Leikkimisen aikana Elsa satuttaa Annaa vahingossa taikavoimillaan. Anna viedään peikkojen luokse. Peikkopappa parantaa Annan poistamalla tältä kaikki muistot Elsan voimista. Kuningas ja kuningatar päättävät eristää siskokset toisistaan ja sulkea linnan portit. Elsa viettää kaiken aikansa huoneessaan eikä suostu poistumaan sieltä vaikka Anna yrittääkin monta kertaa päästä leikkimään sisarensa kanssa. Tämän lisäksi Annan ja Elsan vanhemmat päättävät salata esikoisensa taikavoimat kaikilta. Myös Annalta. Kuningas opettaa Elsalle lauseen, joka menee näin: Salaa se, älä tunne, pidä se piilossa. Tämän lisäksi hän antaa tyttärelleen hansikkaat, joiden on tarkoitus auttaa Elsaa voimiensa hallitsemisessa. Tunnekiellon ja salailun seurauksena Elsa alkaa pelätä omia voimiaan. Minua ärsyttää todella paljon Annan ja Elsan vanhempien toiminta. Piileskely ja tunteiden kieltäminen eivät todellakaan auttaneet Elsaa. 


1. Gaston kosii Belleä

Kaunotar ja hirviö elokuvan pääpahis Gaston haluaa mennä naimisiin elokuvan päähenkilön Bellen kanssa. Belle ei kuitenkaan ole kiinnostunut Gastonista, mistä mies ei todellakaan ilahdu. Gaston lähtee käymään Bellen luona ja yrittää saada tämän suostumaan vaimokseen. Belle ei kuitenkaan vastaa kosintaan myöntävästi, vaan heittää Gastonin ulos. Gaston oli ärsyttävimpien Disney hahmojen listalla ensimmäisellä sijalla, joten tämä kohta juuri oikealla sijoituksella. Itse kosinnan lisäksi minua ärsyttää se, että Gaston haluaa Bellen kanssa naimisiin pelkästään ulkonäön vuoksi, jotta saisi hyvännäköisiä jälkeläisiä. Bellen mielestä Gaston luonteeltaan liian itsekäs ja ylimielinen. Kyläläiset pitävät Gastonia yhtenä kylän komeimmista miehistä, mutta minun mielestäni Gaston on niin ylikomea, että hän ei edes näytä komealta. 

Kuten jo aikaisemmin sanoinkin, niin Disney elokuvista on lähes mahdotonta löytää ärsyttäviä tapahtumia. Onko teitä ärsyttänyt hahmojen toiminta joissakin Disney elokuvissa. Jos on, niin voitte kertoa ne kommenteissa.

Ilmoitan tässä lopussa vielä sen, että aion pitää pientä taukoa blogista ja Disney-jutuista. Tämä tarkoittaa siis sitä, että en aio vastata blogiin tulleisiin kommentteihin enkä myöskään aio lukea muiden blogeja. Lähden perjantaina ulkomaille kymmeneksi päiväksi ja haluan käyttää viikon pakkaamiseen ja muihin valmisteluihin. En palaa tauolta heti sen jälkeen, kun olen kotiutunut lomaltani, mutta en kuitenkaan ole rikkonut marraskuussa tekemääni lupausta. Palaan blogin pariin vielä tämän vuoden puolella. Hyvää joulua kaikille. En tiedä vielä milloin aion lopettaa taukoni (jos tätä voi sellaiseksi kutsua), mutta palaan viimeistään uudenvuodenaattona.

2 kommenttia:

  1. Ooh nuo ovat kyllä ärsyttäviä kohtauksia!! Rentouttavaa lomaa sinulle. Olisi kiva jos tekisit pienen postauksen myös lomastasi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Loma oli todellakin rentouttava. En valitettavasti aio tehdä postausta lomastani, sillä tahdon pitää yksityiselämäni blogin ulkopuolella. Muuten oisin voinut ehkä harkita sitä. Pahoittelut siitä.

      Poista