Sivut

maanantai 16. toukokuuta 2022

Nostalgia (Räyhä Ralf)


Olen kertonut elokuvan juonen sinisellä tekstillä, mutta en tule paljastamaan loppuratkaisua. Jos siis et halua tietää juonta, skippaa sininen teksti.

Räyhä Ralf on Fixari Felix junior nimisen videopelin pahis. Ralf on kyllästynyt pahiksen rooliin ja haluaisi olla sankari. Eräänä päivänä Ralf lähtee omasta pelistään uuteen Sankariduuni peliin, jossa hän aiheuttaa sekasorron. Sen seurauksena Ralf päätyy karkkiautopeli Sokerihuumaan, jossa hän tapaa autokilpailijan urasta haaveilevan Nelli Karamellin. Ralf ja Nelli tekevät sopimuksen. Ralf auttaa Nelliä tulemaan huippukuskiksi ja Nelli auttaa Ralfia saamaan mitallin.


Elokuva julkaistiin Amerikassa 2.11.2012 ja Suomessa 15.2.2013. Se sai vuonna 2018 jatko-osan nimeltä Räyhä Ralf valloittaa internetin.

Yksi positiivinen asia elokuvassa on sen animointi. Pidän erityisen paljon siitä millä tyylillä sokerihuuma on animoitu. Pidän myös elokuvan juonesta. Elokuvan loppupuolella tapahtuu yksi yllättävä juonenkäänne, liittyen elokuvan pahikseen, jonka henkilöllisyys selviää yllätyksenä. Tästä asiasta tulee yksi miinuspiste. Pahiksesta siis. 

Vaikka suurin osa hahmoista onkin onnistuneita, niin eräät hahmot onnistuvat käymään hermoilleni. Tällaisiin hahmoihin kuuluvat ainakin Sokerihuuman hahmot, jotka kiusaavat Nelliä tämän häiriöiden takia. Fixari Felix junior pelin kattohuoneiston Kivalan asukkaat ovat myös ärsyttäviä. Erityisesti yksi heistä.

Sitten vielä plussat ja miinukset

+Juoni 
+Animointi
+Onnistuneet hahmot
+Yllättävä juonenkäänne

-Kivalan asukkaat
-Yllätyspahis
-Sokerihuuman asukkaat

Räyhä Ralf saa 6 pistettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti