Sivut

maanantai 17. lokakuuta 2022

Nostalgia (Ansa vanhemmille)


Olen kertonut elokuvan juonen sinisellä tekstillä, mutta en tule paljastamaan loppuratkaisua. Jos siis et halua tietää juonta, skippaa sininen teksti.
  
Nick Parker ja Elizabeth James menevät naimisiin RMS Queen Elizabeth 2:lla. Heille syntyy myöhemmin kaksostytöt Annie ja Hallie, mutta pari eroaa pian lastensa syntymän jälkeen. Annie kasvaa äitinsä kanssa Lontoossa ja Hallie kasvaa isänsä kanssa Napan piirikunnassa Kaliforniassa. Vanhemmat eivät ole kertoneet tytöille toisistaan. Vuosien kuluttua 11-vuotiaiksi kasvaneet Annie ja Hallie päätyvät sattumalta samalle kesäleirille. Aluksi he eivät tule toimeen ja tekevät toisilleen piloja, minkä seurauksena he joutuvat eristysmökkiin. Siellä ollessaan Annie ja Hallie tajuavat olevansa sisaruksia. He laativat suunnitelman, jonka avulla Hallie saisi mahdollisuuden tutustua äitiinsä ja Annie isäänsä.
 
Ansa vanhemmille julkaistiin Amerikassa 29.7.1998 ja Iso-Britanniassa samana vuonna 11.12. Lapsuudessani Ansa vanhemmille ei kuulunut suosikkielokuviini, mutta siskoni fanittaa tätä elokuvaa, joten siksi sitä tuli katsottua usein. Tällä hetkellä Ansa vanhemmille on paras Disneyn näytellyistä elokuvista.

Onnistunein asia elokuvassa on sen toteutus, mikä näkyy jo elokuvan päähenkilöissä. Hallien ja Annien näyttelijä Lindsay Lohan on onnistunut tuplaroolissaan myös niissä kohdissa, joissa kaksoset esiintyvät yhdessä. Tämän asian lisäksi pidän myös Annien ja Hallien suunnitelmasta ja elokuvan tapahtumista.

Elokuvan hahmot ovat onnistuneita ja jokaisella on tärkeä rooli tarinassa. Pidän melkein kaikista Ansa vanhemmille elokuvan hahmoista, mutta ainoa hahmo, josta en pidä on Nickin kihlattu Meredith. Meredithin lisäksi elokuva saa miinuspisteen siitä, että kaikkia asioita ei selitetä.

Sitten plussat ja miinukset

+Tuplarooli
+Hallien ja Annien suunnitelma
+Hahmot
+Tapahtumat

-Meredith
-Kaikkia asioita ei selitetä


Ansa vanhemmille saa 6 pistettä.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti