Sivut

keskiviikko 25. tammikuuta 2023

Hahmoesittely: Maija Poppanen

Teen nyt ensimmäistä kertaa esittelyn live action hahmosta. Tällä kertaa hahmon kohdalle ei ole merkattu englanninkielistä ääninäyttelijää. Vain näyttelijä. Jos live action elokuva, jossa hahmo esiintyy on dubattu suomeksi, niin lisään esittelyyn myös hahmon suomenkielisen ääninäyttelijän. Nyt päästänkin teidät lukemaan hahmoesittelyä Maija Poppasesta.


Maija Poppanen (englanniksi Mary Poppins) esiintyy nimeään kantavassa elokuvassa sekä jatko-osassa Maija Poppasen paluu. Hän on lastenhoitaja, joka osaa lentää sateenvarjolla.

Maija Poppanen nähtiin ensimmäisen kerran ensimmäisen elokuvansa alussa meikkaamassa itseään pilven päällä. Myöhemmin hän löysi Anna ja Mikko Pankin kirjoittaman toivomuskirjeen liittyen uuteen lastenhoitajaansa. Tuuli puhalsi Pankin perheen lastenhoitajan virkaa halunneet ehdokkaat pois, joten siksi Maija Poppasesta tuli Annan ja Mikon lastenhoitaja. Seuraavana päivänä Maija vie lapset puistoon, jossa he tapaavat katutaiteilijana työskentelevän Pertun, joka kertoo, että Maija Poppanen osaa viedä heidät maahan piirrettyjen kuvien sisälle. Poppanen kiistää tämän, mutta lopulta hän saa kuin saakin vietyä Annan, Mikon, Pertun ja itsensä piirustukseen, joka esittää markkinoille vievää tietä. Päästyään piirustuksen sisälle Anna ja Mikko menevät markkinoille ja Maija ja Perttu lähtevät syömään. Myöhemmin he kuitenkin menevät lasten luokse markkinoille. He ajavat karusellin kyydissä, kunnes hevoset lähtevät irti ja kaikki alkavat kilpailla esteratsastuksessa, jonka Maija Poppanen voittaa. Tämän jälkeen Maija Poppanen ja Perttu opettavat lapsille sanan supercalifragilisticexpialidocius, kunnes alkaa sataa, minkä vuoksi Maijan, Pertun ja lasten on lähdettävä pois piirustuksesta. Nukkumaan menon aikana lapset kertovat kivasta päivästään ja mainitsevat ratsastuskilpailun liitupiirustuksen sisällä, mutta Maija Poppanen on kuin ei muistaisi mitään päivän tapahtumista. Seuraavana päivänä Maija Poppanen on lähdössä ostamaan kalaa Annan ja Mikon kanssa, mutta he päätyvätkin auttamaan Pertun kattoon juuttunutta Albert-setää. Myöhemmin Maija, Anna ja Mikko seikkailevat Lontoon talojen katolla nuohoojana toimivan Pertun ja muiden nokikolareiden kanssa. He tanssivat myös Pankin perheen kotona, kunnes Annan ja Mikon vanhemmat Yrjö ja Vilma tulevat kotiin ja nokikolarit lähtevät. Elokuva loppuu siihen, kun tuuli kääntyy, mikä tarkoittaa sitä, että Maija Poppasen on lähdettävä Pankin perheen luota. Hän lentää sateenvarjollaan pois Annan ja Mikon lennättäessä leijaa vanhempiensa kanssa.

Maija Poppasen paluu elokuvan tapahtumat sijoittuvat ajalle 20-vuotta ensimmäisen elokuvan jälkeen. Maija tapaa puistossa Mikko Pankin lapset Anniinan, Jussin ja Tuuren, jotka ovat menettäneet äitinsä vuosi ennen elokuvan tapahtumia. Myöhemmin Maija Poppanen tapaa aikuisiksi kasvaneet Annan ja Mikon ja ryhtyy jälleen Pankin perheen lastenhoitajaksi. Illalla Maija ja lapset ovat menossa kylpyyn. Ammeen kautta he pääsevät sukeltamaan veden alle ja purjehtimaan. Anniina, Jussi ja Tuure kertovat tapahtuneesta isälleen ja tädilleen, mutta he eivät usko lasten kertomusta. Maija Poppanen kieltää tapahtuneen, mistä lapset hämmästyvät. Seuraavana päivänä Maija vie itsensä, lapset ja lyhdynsytyttäjänä toimivan Jaakon kulhon sisälle katsomaan Royal Doultonin konserttia, jossa myös Maija ja Jaakko esiintyvät. Tuure kaapataan konsertin aikana ja Anniina ja Jussi lähtevät pelastamaan veljeään. Lapset putoavat kulhon reunan yli ja heräävät omista sängyistään. Maija Poppanen laulaa heille tuutulaulun, mikä saa lapset nukahtamaan. Seuraavana päivänä Maija ja lapset lähtevät tapaamaan Maijan Malla-serkkua, joka pystyisi korjaamaan rikkoutuneen kulhon. Mallan koti kääntyy kuitenkin ylösalaisin, mikä estää häntä korjaamasta kulhoa. Maija neuvoo serkkuaan muuttamaan näkökulmaa, mikä onnistuu ja Malla korjaa kulhon. Maija Poppanen eksyy lasten kanssa sumuun, mutta Jaakko ja muut lyhdynsytyttäjät auttavat eksyneet oikealle polulle. Myöhemmin lapset löytävät isänsä suremasta edesmennyttä vaimoaan. Lapset kertovat isälleen, että heidän äitinsä ei ole poissa vaan piilossa, kuten Maija Poppanen oli kertonut heille edellisenä iltana. Myöhemmin Mikolla on kiire maksaa velkansa Vilkille, joka uhkaa viedä Pankin perheen kodin. Anna, Mikko ja lapset kiirehtivät viemään sertifikaattia pankkiin. Sillä välin Maija Poppanen ja lyhdynsytyttäjät kääntävät kelloa taaksepäin. Vilkki on ottamassa Pankkien taloa, kunnes hänen setänsä herra Naakka tulee paikalle ja ottaa takaisin entisen virkansa pankin johtajana. Lisäksi Pankit saavat pitää talonsa. Elokuva loppuu siihen, kun kaikki lentävät ilmapalloilla. Samaan aikaan tuuli kääntyy ja Maija Poppanen lähtee pois. 

Maija Poppanen on mielenkiintoinen hahmo, sillä hänessä on paljon erilaisia puolia, joita paljastuu koko ajan molemmissa elokuvissa. Paras kohta, missä Maija Poppanen esiintyy on Supercalifragilisticexpialidocius laulu.

Näyttelijä: Julie Andrews (Maija Poppanen)    Emily Blunt (Maija Poppasen paluu)
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Marjorie (Maija Poppanen)    Maria Ylipää (Maija Poppasen paluu)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti