Sivut

maanantai 30. tammikuuta 2023

Ossi Ahlapuron dubbaamat hahmot

Julkaisen ystävänpäivänä uuden top-listan ja olin ajatellut, etten julkaisisi yhtäkään top-listaa ennen sitä, mutta suunnitelmani muuttuivat, kun luin eilen uutisista yhdestä asiasta. Näyttelijä Ossi Ahlapuro menehtyi eilen (29.1) 83-vuotiaana. Ahlapuro on toiminut näyttelemisen lisäksi myös ääninäyttelijänä piirretyissä, joihin on kuulunut joitakin Disney elokuvia. Tämä postaus on siis top-lista Ossi Ahlapuron ääninäyttelemistä Disney hahmoista. Meinasin ensin tehdä top10 listan, mutta päädyinkin top5 listaan, sillä Aarre Karénin ääniroolien top-lista oli top5 lista ja olisi tuntunut epäreilulta tehdä tästä top10 lista. Suurin osa Ahlapuron dubbaamista hahmoista ei ole kovinkaan muistettavia, joten top10 listauksen tekeminen olisi ollut muutenkin liian vaikeaa. Mutta tosiaan. Tässä on siis minun top-listani Ossi Ahlapuron ääninäyttelemistä Disney hahmoista.
5. Virnu

Virnu on Toy Story 3 elokuvassa esiintyvä klovni. Virnu, Tuhti-karhu ja Vauvanukke olivat alunperin Daisy nimisen tytön leluja. Eräänä päivänä Daisy unohti lelunsa puistoon, minkä seurauksena nämä päätyivät päiväkoti Päivänpaisteeseen ja myöhemmin Virnu päätyi Bonnien kotiin. Vaikka Virnu esiintyykin elokuvassa vain hetken aikaa ja hänen roolinsa jää muutenkin aika pieneksi, niin Ossi Ahlapuro on tehnyt hienoa työtä hahmon dubbaamisessa.


4. Prinssi Juhana

Suurin osa Ahlapuron dubbaamista hahmoista on pahiksia, joihin kuuluu myös Robin Hood elokuvassa esiintyvä prinssi Juhana. Prinssi Juhana toimii Nottinghamin väliaikaisena hallitsijana isoveljensä kuningas Rikhardin ollessa ristiretkellä. Ossi Ahlapuro on onnistunut myös Juhanan dubbaamisessa eläytyen hahmon persoonaan ja tunnetiloihin.


3. Thomas O'Malley

Ossi Ahlapuro ääninäytteli Thomas O'Malleyta Aristokattien vanhassa dubbauksessa. Ahlapuro on onnistunut hahmon dubbauksessa hyvin ja laulaminenkin on sujunut. Aristokatit dubattiin myöhemmin uudestaan ja olen sen vuoksi tottunut kuuntelemaan O'Malleyta Pekka Lehtosaaren äänellä. Siitä huolimatta arvostan myös Ossi Ahlapuron roolisuoritusta.


2. Robert Callaghan

Ossi Ahlapuroa kuullaan Big Hero 6 elokuvassa professori Robert Callaghanin äänenä. Ahlapuro eläytyy hienosti hahmon kaikkiin tunnetiloihin. Se on hyvä asia, sillä Callaghan kokee paljon voimakkaita tunteita Big Hero 6 elokuvan aikana.


1. Frollo

En pidä Frollosta hahmona, mutta pidän erittäin paljon Ossi Ahlapuron suorituksesta hahmon dubbaamisessa, mistä johtuen Frollo pääsi tässä listauksessa ensimmäiselle sijalle. Frollo esiintyy elokuvassa Notre Damen kellonsoittaja. Hän laulaa elokuvan aikana laulun nimeltä Helvetin liekit. Ahlapuro on tehnyt mainion suorituksen kyseisen laulun dubbaamisessa eläytyen kaikkiin Frollon kokemiin voimakkaisiin tunnetiloihin. Myös dialogiosuudet ovat onnistuneet hienosti.

Kertokaa kommenteissa mitkä Ossi Ahlapuron dubbaamista hahmoista kuuluvat omiin suosikkeihinne. R. I. P.  Ossi Ahlapuro (1939-2023)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti