Sivut

maanantai 6. helmikuuta 2023

Korvamadot

Olen jonkin aikaa miettinyt, että voisin tehdä postauksen korvamadoista. Jos joku ei tiedä, niin korvamato tarkoittaa sellaista laulua, joka jää soimaan päähän eikä lähde sieltä pois. Minulla tällaisia lauluja ovat esimerkiksi Baby Shark ja Stigin Kuningaskobra. Disney lauluistakin löytyy korvamatoja. Tässä postauksessa aion siis kertoa mitkä Disney laulut ovat soineet useasti päässäni. Laulut ovat täysin sattumanvaraisessa järjestyksessä.

Tavallisesti, jos olen tehnyt top-listoja Disney lauluista, niin olen laittanut jokaiseen kohtaan laulun nimen suomeksi ja englanniksi (ja Frozen 2 elokuvan lauluissa myös saameksi). Tällä kertaa aion kirjoittaa laulujen nimet joko suomeksi tai englanniksi (tai jollain muulla kielellä) riippuen siitä mikä versio on soinut päässäni eniten. Olen laittanut jokaiseen kohtaan videon laulusta sillä kielellä mikä versio on soinut eniten päässäni.Hakuna matata


Hakuna matata on varmasti yksi pahimmista korvamadoista Disneyltä. Erityisesti laulun kertosäkeistö jää liiankin helposti päähän. Olen kuunnellut tätä laulua enemmän suomenkielisenä, joten siksi se versio on soinut useasti päässäni. Tähän loppuun vielä sellainen hauska juttu, että kun kuulin Hakuna matatan ensimmäisen kerran, niin ihmettelin, että kuka se Piilo-Sofia oikein on.


No se habla de Bruno


We don't talk about Bruno on varmasti kaikkein tunnetuin Encanton lauluista, joten siksi se on soinut ihmisten päässä. Myös minun päässäni. Olen kuunnellut tästä laulusta viime aikoina tosi usein espanjankielistä versiota, joten laulu on soinut päässäni sillä kielellä. Encanton espanjankielisessä versiossa on joitakin samoja ääninäyttelijöitä kuin englanninkielisessä versiossa, kuten Pepan ja Félixin ääninäyttelijät Carolina Gaitán ja Mauro Castillo. Tulikin mieleen, että voisin joskus katsoa Encanton espanjaksi.


Láhpposis nuFrozen 2 on ensimmäinen (ja toistaiseksi ainoa) Disney elokuva, joka on dubattu pohjoissaameksi. Olen välillä kuunnellut elokuvan lauluja kyseisellä kielellä. Kristoffin soolokappaleen saamenkielinen versio on soinut usein päässäni, joten siksi otin tähän videon saamenkielisestä versiosta. Tiesittekö muuten, että tänään vietetään Saamelaisten kansallispäivää?


En saa rakastaaMegara laulaa Herkules elokuvassa laulun nimeltä En saa rakastaa, jossa hän kieltää tuntevansa romanttisia tunteita Herkulesta kohtaan, mutta laulun loppua kohti mentäessä Meg on melkein myöntänyt tunteensa. Tämä laulu on soinut päässäni suomeksi ja englanniksi, mutta laitoin tähän videon suomenkielisestä versiosta, sillä kuulen Laura Voutilaisen äänen pääni sisällä joka kerta kun ajattelen tätä laulua.


Let it go


Frozenin tunnetuin kappale on varmasti soinut ihan kaikkien päässä. Olen sanonut, että pidän Elsan äänestä enemmän suomeksi kuin englanniksi, mutta Let it go laulun englanninkielisessä versiossa on paremmat sanoitukset kuin suomenkielisessä versiossa, joten siksi tämä laulu on soinut päässäni enemmän englanniksi kuin suomeksi.


Teuraantie


Räyhä Ralf ei ole musikaali, kuten ei myöskään sille tehty jatko-osa Räyhä Ralf valloittaa internetin, jossa tosin kuullaan yksi laulu. Ralf ja Nelli lähtevät etsimään internetistä lisäosaa Sokerihuuma peliin ja käyvät Teuraantie nimisessä pelissä, johon Nelli Karamelli haluaisi siirtyä. Nelli alkaa jossain vaiheessa laulamaan siitä miten kovasti haluaisi siirtyä teuraantie peliin, mutta tietää, että Ralf ei tulisi pitämään siitä. Suomenkielinen versio on soinut päässäni enemmän kuin englanninkielinen versio ja pidän tästä laulusta muutenkin enemmän suomeksi kuin englanniksi.


Love power


Lumottu 2 elokuvan tapahtumat sijoittuvat ajalle 10 vuotta ensimmäisen Lumottu elokuvan jälkeen. Giselle saa käsiinsä Andalasian toivomussauvan ja toivoo, että he eläisivät satuelämää. Toive toteutuu, mutta sen seurauksena Giselle alkaa muuttua ilkeäksi äitipuoleksi ja kiduttamaan Robertin Morgan-tytärtä. Myöhemmin Giselle lähettää Morganin hakemaan kaivon kautta apua Andalasiasta, missä Nancy ja Edward kertovat, että muistojen sisältämä taika saisi Gisellen palautumaan takaisin oikeaksi itsekseen.


Nalle Puh lauluTämä laulu kuullaan kaikkien Nalle Puh elokuvien (paitsi Tiikerin oman elokuvan) alussa. Tässä videossa esitetty versio kuullaan ensimmäisessä Nalle Puh elokuvassa. Laulussa on tarttuva rytmi varsinkin siinä kohdassa, missä lauletaan itse Nalle Puhista.


Be our guest


Hirviön linnan lumotut esineet järjestävät Bellelle päivällisen, jonka aikana tämä laulu esitetään. Jos jossakin laulussa on tarttuva rytmi, niin se jää erittäin helposti soimaan päähän, ja tämä laulu on juuri sellainen. Erityisesti laulun loppu on tarttuva.


Les poissons


Prinssi Erikin linnan kokki Louis rakastaa kalaruokien valmistamista, mikä kauhistuttaa Sebastian-rapua. Suomenkielisessä versiossa on tarttuvampi rytmi kuin englanninkielisessä, joten siksi suomenkielinen versio on soinut enemmän päässäni.


Supercalifragilisticexpialidocius


Supercalifragilisticexpialidocius on tarttuva kappale alusta loppuun. Tämä on ehdottomasti yksi legendaarisimmista Disney lauluista ja uskon, että tämä on soinut melkein kaikkien ihmisten päissä. 


Kaiva tunneli


Halusin säästää kaikista pahimman korvamadon viimeiseksi. Timon kertoo Leijonakuningas 1 1/2 elokuvassa siitä, miten magnustit kaivavat tunneleita välttyäkseen hyeenojen hyökkäykseltä. Laulussa sanotaankin useamman kerran, että harhautamme näin hyeenan. Tämä laulu alkaa soida päässäni aina kun vain ajattelenkin sitä. Tämä on varmasti kaikista pahin Disneyn korvamadoista. 


Onko joistakin Disney lauluista tullut sinulle korvamatoja? Kerro se kommenteissa. Kerro myös mitkä Disneyn ulkopuolelle kuuluvat laulut ovat jääneet soimaan sinun päähäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti