Sivut

torstai 16. maaliskuuta 2023

Nostalgia (Helinä-keiju ja merirosvokeiju)

Leijonakuninkaan ohella tämä ja seuraavassa osassa arvosteltava elokuva ovat sellaisia, että en tiedä voiko niitä ottaa mukaan tähän sarjaan. Näin Leijonakuninkaasta lapsena vain sen lopun, mutta tämän elokuvan ja seuraavan elokuvan kohdalla en ole varma olinko enää lapsi silloin kun näin kyseiset elokuvat ensimmäisen kerran. Kaikki Nostalgia-sarjassa arvostellut elokuvat ovat sellaisia elokuvia, jotka olen nähnyt alle 13-vuotiaana. Tässä osassa arvosteltavana on elokuva nimeltä Helinä-keiju ja merirosvokeiju, jonka olen nähnyt vuonna 2015, kuten myös seuraavassa osassa arvosteltavan elokuvan. Olen syntynyt kesäkuussa vuonna 2002, joten jos näin kyseiset elokuvat vuoden 2015 keväällä, niin olin silloin vielä 12-vuotias. Jos olenkin nähnyt ne myöhemmin, niin olin silloin jo täyttänyt 13. On myös mahdollista, että olisin nähnyt tämän vuonna 2014, joten en ole varma minkä ikäinen olin, kun näin tämän ensimmäisen kerran. Siitä syystä nämä elokuvat ovat viimeisiä mitä tässä sarjassa arvostellaan. Nyt päästänkin teidät lukemaan arvostelua.

Olen kertonut elokuvan juonen sinisellä tekstillä, mutta en tule paljastamaan loppuratkaisua. Jos siis et halua tietää juonta, skippaa sininen teksti.

Keiju nimeltä Zarina alkaa tehdä kokeita keijupölyllä, jonka avulla keijupoukaman keijut pystyvät lentämään. Hän tekee sinistä keijupölyä ja miettii mitä kaikkea sillä voisi tehdä. Zarina tekee myös pinkkiä keijupölyä, josta aiheutuu katastrofi ja häntä kielletään tekemästä kokeita keijupölyllä. Zarina lähtee pois, mutta palaa seuraavana vuonna takaisin ja vie pois kaiken keijupölyn. Helinä, Rosetta, Iridessa, Vidia, Silver ja Fawn lähtevät merirosvojen kanssa liittoutuneen Zarinan perään hakemaan keijupölyä takaisin Keijupoukamaan.

Helinä-keiju ja merirosvokeiju julkaistiin Amerikassa 1.4.2014 ja Suomessa samana vuonna 21.2. Elokuvan ensimmäinen ensi-ilta oli Tanskassa 13.2.2014. Tämä on Helinä-keiju elokuvasarjan toiseksi viimeinen elokuva. Helinä-keijusta julkaistiin vuosien 2014 ja 2015 vaihteessa elokuva nimeltä Helinä-keiju ja mikämikähirviön arvoitus.

Muiden Helinä-keiju elokuvien tapaan myös tämä sijoittuu aikaan ennen kun Helinä tapasi Peter Panin. Tässä elokuvassa päästään näkemään nuori kapteeni Koukku, jonka miehistöön Zarina liittoutuu. Lisäksi elokuvassa nähdään Koukkua jahtaavan krokotiilin syntymä. 

Vaikka elokuvassa onkin hyvä juoni, niin en pidä siitä, että joitakin asioita (kuten Zarinan tekoa) ei pohjusteta kunnolla. Loppuratkaisu selviää minun mielestäni liian helposti, joten siitä tulee yksi miinuspiste.

Plussat ja miinukset

+Kapteeni Koukun taustat selviävät
+Tunnelma
+Juoni

-Zarinan tekoa ei pohjusteta kunnolla
-Loppuratkaisuus päädyttiin liian helposti


Elokuva saa 3 1/2 pistettä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti