Sivut

perjantai 3. maaliskuuta 2023

Parhaat kolmoset

Julkaisin viime vuonna kaksosten päivänä top-listan Disney ohjelmissa esiintyvistä kaksosista ja aion tänä vuonna julkaista kolmosten päivän kunniaksi top-listan Disney ohjelmissa esiintyvistä kolmosista. Disney elokuvissa ja tv-sarjoissa ei esiinny kovinkaan paljoa kolmosia, joten olen tehnyt tässä listauksessa vähän poikkeuksia, sillä otin tähän mukaan myös kolmen ryhmiä, joiden edustajat eivät välttämättä ole kolmosia tai edes sisaruksia. Nyt päästänkin teidät lukemaan listaani.


Teksti sisältää juonipaljastuksia10. Annette, Collette ja Danielle

Annette, Collette ja Danielle ovat Kaunottaren ja Kulkurin pentuja, jotka esiintyvät elokuvassa Kaunotar ja Kulkuri 2 Pepin seikkailut. Tällä kolmikolla ei ole kovinkaan suurta roolia elokuvassa, sillä he esiintyvät vain muutamissa kohdissa. Siitä huolimatta Annetten, Colletten ja Daniellen persoonat tulevat esille. Pidän myös heidän viha-rakkaus-suhteestaan Pepiin.


9. Gastonin ihailijat

Näitä kolmea kutsutaan englanninkielisessä Disney wikissä nimellä three bimbettes, jonka suora suomennos olisi kolme bimboa. En pidä bimbo-sanasta, sillä se kuulostaa minun korviini haukkumasanalta, vaikka bimbo olisikin täydellinen sana kuvaamaan näitä hahmoja. Kutsun heitä nyt kuitenkin Gastonin ihailijoiksi, sillä juuri sitä tämä kolmikko tekeekin Kaunotar ja hirviö elokuvan aikana. Eivätpä he taida tehdä melkein mitään muuta kuin ihailla Gastonia. Se on vähän ärsyttävää, mutta on näissä hahmoissa hyviäkin puolia. Tai hyviä ja hyviä. Riippuu siitä miten se määritellään tässä tapauksessa. Minua huvittaa se, kun nämä kolme itkevät saadessaan tietää, että Gaston haluaa mennä naimisiin Bellen kanssa. Pitääkö olla huolissaan?


8. Toy Storyn alienit

Alienit ovat Toy Story elokuvasarjassa esiintyviä leluja. Vaikka nämä hahmot ovatkin muutamissa kohtauksissa esiintyviä sivuhenkilöitä, niin heidän persoonansa tulevat esille aina kun he ovat ruudulla. Alienit eivät ole kovinkaan muistettavia, vaikka pidänkin heitä hyvinä hahmoina.

7. Hubert, Harrish ja Hamish

Hubert, Harrish ja Hamish ovat Urhea elokuvan päähenkilön Meridan pikkuveljiä. Kolmoset eivät puhu sanaakaan elokuvan aikana, mutta siitä huolimatta heidän persoonansa tulevat esille. Pidän myös siitä miten he suhtautuvat Meridaan. Vaikka Hubert, Harrish ja Hamish ovatkin hauskoja hahmoja, niin jotkut heidän jutuistaan menevät vähän yli. Lisäksi he ovat ainakin minun mielestäni jonkin verran ärsyttäviä.


6. Flora, Fauna ja Ilomieli

Flora, Fauna ja Ilomieli ovat hyviä haltijattaria, jotka esiintyvät elokuvassa Prinsessa Ruusunen. He antoivat Auroralle kauneuden ja laulun lahjat ja lievensivät kirousta, jonka Pahatar oli langettanut vastasyntyneelle prinsessalle. Pahattaren kirous olikin syy siihen, miksi kuningas Stefanus ja kuningatar Leah pyysivät Floraa, Faunaa ja Ilomieltä viemään Auroran metsämökkiin ja kasvattamaan hänet siellä 16-vuotiaaksi, jolloin kirous toteutuisi. Vaikka Flora, Fauna ja Ilomieli eivät välttämättä ole sisaruksia, niin Floran ja Ilomielen riitely liittyen Auroran mekon väriin muistuttaa minun mielestäni sisarusten riitelyä.


5. Mingo, Zoom ja Estrella

Mingo (violetti), Zoom (sininen) ja Estrella (vaaleanpunainen) ovat Avalorin Elena sarjassa esiintyvän jaquinin Migsin ja tämän kumppanin Dulcen lapsia. Mingo, Zoom ja Estrella tekevät ensiesiintymisensä sarjan toisella tuotantokaudella. Vaikka nämä kolme ovatkin kivoja hahmoja, niin he eivät ole kovinkaan muistettavia, sillä olen katsonut Avalorin Elena sarjan toiselta ja kolmannelta kaudelta vain muutamia jaksoja ja he olivat niissä jaksoissa enemmän sivuroolissa.


4. Orddu, Orven ja Orgu

Orddu, Orven ja Orgu ovat kolme noitaa, jotka esiintyvät elokuvassa Hiidenpata. Olen nähnyt Hiidenpadan vain yhden kerran, joten siksi nämä hahmot eivät ole jääneet minun mieleeni. Eivät he ole muutenkaan kovinkaan muistettavia. Päälimmäisin syy sille, miksi Orddu, Orven ja Orgu pääsivät tähän listaukseen ja vieläpä näin korkealle on se, että pidän heidän olemuksestaan. Erityisesti tässä kuvassa.


3. Tupu, Hupu ja Lupu

Tupu, Hupu ja Lupu ovat Aku Ankan veljenpoikia. Tai teknisesti ottaen sisarenpoikia, sillä heidän äitinsä Della Ankka on Aku Ankan sisko. Tämä tarkoittaisi siis sitä, että Aku-setä olisi oikeasti Aku-eno, mutta ei mennä siihen sen tarkemmin. En pidä Tupusta, Hupusta ja Lupusta sarjakuvissa ja vanhassa Ankronikka-sarjassa, sillä heillä on täysin samanlaiset persoonat eikä veljeksiä pysty erottamaan toisistaan muusta kuin vaatteiden väreistä ja joskus ei edes siitäkään. Tupu, Hupu ja Lupu ovat parempia ja kiinnostavampia uudessa Ducktalesissa, sillä siinä sarjassa heillä kaikilla on täysin omat persoonat.


2. Victor, Hugo ja Laverne

Victor, Hugo ja Laverne ovat gargoileja, jotka esiintyvät elokuvassa Notre Damen kellonsoittaja. He asuvat Quasimodon kanssa kirkon kellotornissa. Victor ja Hugo ovat saaneet nimensä Victor Hugolta, joka on kirjoittanut kirjan Pariisin Notre Dame, johon Notre Damen kellonsoittaja elokuva perustuu. Laverne on saanut nimensä Laverne Andrewsilta, joka kuului Andrews sisterseihin. Vaikka gargoilit eivät ole kovinkaan muistettavia hahmoja ja heidän roolinsa elokuvassa jää muutenkin aika merkityksettömäksi, niin pidän siitä minkälaiset persoonat heille on luotu. Lisäksi pidän heidän ystävyydestään Quasimodon kanssa.


1. Julieta, Pepa ja Bruno 

Ykköspaikan listaltani ovat saaneet Madrigalin kolmoset Julieta (oikealla), Pepa (vasemmalla) ja Bruno (keskellä). He esiintyvät elokuvassa Encanto. Bruno oli kadonnut kymmenen vuotta ennen Encanton tapahtumia, joten siksi Madrigalin kolmoset esiintyvät yhdessä ensimmäisen kerran vasta elokuvan lopussa, vaikka heidät on näytetty yhtä aikaa lapsi- ja vauvaikäisinä kolmosten äidin Alman muistellessa sitä, kun Madrigalit saivat ihmeensä. Vaikka Bruno onkin poissa suurimman osan Encanton ajasta, niin siitä huolimatta hänen, Pepan ja Julietan väliseen sisarussuhteeseen on ehditty syventyä kunnolla koko elokuvan aikana jo ennen Brunon paluuta.Siinä oli siis minun top-listani Disney ohjelmissa esiintyvistä kolmosista. Kertokaa kommenteissa miltä teidän listauksenne näyttäisivät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti