Sivut

tiistai 6. kesäkuuta 2023

Hahmoesittely: Giselle

Tästä hahmoesittelystä tulee vähän erilainen, sillä tällä kertaa esiteltävä hahmo on esiintynyt elokuvassaan animoituna ja oikeana ihmisenä. Olen siis listannut näyttelijät ja ääninäyttelijät niin, että ylimmäisenä on hahmon näyttelijä, keskellä englanninkielinen ääninäyttelijä ja alimmaisena suomenkielinen ääninäyttelijä. Eipä tuossa muuta informoitavaa taida olla, joten päästänkin teidät nyt lukemaan hahmoesittelyä Gisellestä.

Giselle esiintyy elokuvissa Lumottu ja Lumottu 2. Hän on kotoisin Andalasiasta, mutta jouduttuaan portaaliin hän päätyy New York Cityyn ja yrittää sopeutua siihen miten siellä toimitaan. 

Giselle nähdään ensimmäisen kerran ensimmäisen Lumottu elokuvan alussa, missä hän rakentaa eläinystäviensä kanssa prinssiä, jonka oli nähnyt unessaan. Prinssin rakentamisen aikana Giselle kertoo eläinystävilleen haaveilevansa tosirakkauden suudelmasta ja menevänsä naimisiin unelmiensa prinssin kanssa. Myöhemmin Gisellen paetessa kotiinsa hyökännyttä peikkoa, hän putoaa suoraan Andalasian prinssi Edwardin syliin. Kaksikko rakastuu toisiinsa heti ja he päättävät mennä naimisiin seuraavana aamuna.

Aamulla Gisellen saapuu linnaan, kunnes hän tapaa vanhan eukon, joka vie hänet toivomuskaivon luokse. Giselle kurkottaa kaivoa kohti, kunnes eukko työntää hänet sinne. Giselle päätyy New York Cityyn ja yrittää kysyä siellä olevilta ihmisiltä reittiä takaisin linnaan. Huomattuaan mainostaulussa kuvan linnasta Giselle kiipeää sen luokse ja yrittää päästä sisälle linnaan. Jossain vaiheessa Giselle putoaa alas mainostaululta, mutta lähistöllä ollut lakimies Robert ottaa hänet kiinni. Giselle majoittuu asumaan Robertin ja tämän tyttären Morganin luokse ja päättää seuraavana aamuna siivota asunnon eläinten kanssa. Saatuaan asunnon siivottua Giselle menee suihkuun, jota hän kutsuu taikahuoneeksi. Giselle kaatuu vahingossa Robertin päälle, minkä Robertin tyttöystävä Nancy näkee ja ajattelee Robertin pettävän häntä. 

Myöhemmin Robert yrittää selvittää miten Giselle pääsisi takaisin Andalasiaan. Lisäksi Giselle rakentaa kukkakoristeen, johon on laittanut kutsun tanssiaisiin ja pyytää lintuja viemään sen Nancylle. Kukat menevät perille ja Nancy ja Robert saavat tehtyä sovinnon. Illalla Giselle on Robertin ja Morganin kanssa ravintolassa, missä hänen ystävänsä Pip yrittää kertoa, että hänelle ollaan tarjoamassa myrkkyä. Maaorava aiheuttaa kaaosta ravintolassa ja siitä kerrotaan jopa uutisissa. Myöhemmin Giselle kertoo Morganille tarinan, jossa Punahilkka jahtaa sutta kirveen kanssa. Seuraavana aamuna Edward saapuu hakemaan Giselleä Andalasiaan, mutta Giselle haluaa käydä treffeillä ennen kun he palaavat takaisin Andalasiaan. Hyvästeltyään Robertin ja Morganin, Giselle lähtee Edwardin kanssa treffeille. He päättävät mennä illalla järjestettäviin tanssiaisiin, joihin valmistautumiseen Giselle saa apua Morganilta.

Gisellen ja Edwardin saavuttua tanssiaisiin siellä alkaa valssi, joka tanssitaan jonkun muun kuin oman seuralaisen kanssa. Edward ja Nancy tanssivat valssin yhdessä ja Giselle tanssii Robertin kanssa. Giselle tajuaa olevansa rakastunut Robertiin, mutta päättää silti palata Andalasiaan yhdessä Edwardin kanssa. Giselle tapaa vanhan eukon, joka työnsi hänet aiemmin portaaliin. Eukko tarjoaa Gisellelle omenan, jonka syömisen seurauksena kaikki muistot todellisuudesta katoaisivat Gisellen mielestä. Giselle syö palan omenasta ja kaatuu maahan. Omena oli myrkyllinen ja vanha eukko on oikeasti Edwardin ilkeä äitipuoli kuningatar Narissa. Narissa sanoo Gisellen olevan kuollut keskiyön koittaessa, joten Edward yrittää saada hänet hereille tosirakkauden suudelman avulla, mutta se ei toiminut. Edward tajuaa, että Robertin suudelma herättäisi Gisellen. Robert vastustelee aluksi, mutta Edward ja Nancy saavat hänet suutelemaan Giselleä. Robertin suudelma herättää Gisellen, mutta Narissa muuttaa itsensä lohikäärmeeksi ja yrittää surmata Robertin. Giselle saa pelastettua Robertin ja kukistettua Narissan. Elokuvan lopussa Giselle ja Robert menevät naimisiin ja Gisellestä tulee Morganin uusi äiti. 

Lumottu 2 elokuvan alussa selviää, että eläimet olivat löytäneet Gisellen vauvana Andalasian metsästä ja kasvattaneet hänet omanaan. Elokuvan nykyajassa Giselle ja Robert muuttavat teini-ikäiseksi varttuneen Morganin ja uuden vauvansa Sofian kanssa New Yorkista Monroevilleen. Ensimmäinen päivä uudessa kodissa ei suju odotetusti, sillä talo kaipaa remonttia ja Morganin vaatteet palavat. Lisäksi he tapaavat kaupungin johtajan Malvina Monroen, jolla tulee myöhemmin erimielisyyksiä Gisellen kanssa. Seuraavana aamuna Edward ja Nancy saapuvat Andalasiasta ja tuovat Sofialle lahjaksi andalasialaisen toivomussauvan, jota pystyy käyttämään vain todellinen andalasialainen. Myöhemmin samana päivänä Giselle rohkaisee Morgania, jonka ensimmäinen päivä uudessa koulussa ei ollut sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. 

Seuraavana päivänä Giselle yrittää saada Morganin valituksi Monroefestin prinsessaksi. Morgan ei ilahdu Gisellen tempauksesta ja heidän välinsä alkavat huonontua. Illalla Giselle kuuntelee Robertin ja Morganin riitelyä, jonka päätteeksi Morgan sanoo, ettei Giselle ole hänen äitinsä vaan äitipuoli. Sen jälkeen Giselle päättää käyttää toivomussauvaa ja toivoa, että heidän elämänsä olisi suoraan sadusta. Seuraavana aamuna toive toteutuu ja heidän uusi kotikaupunkinsa on muuttunut fantasiakaupungiksi nimeltä Monrolasia. Giselle on iloinen toiveensa toteutumisesta, kunnes tajuaa muuttuvansa sen seurauksena ilkeäksi äitipuoleksi. Giselle saa tietää, että jos toivetta ei saa peruttua ennen keskiyötä, niin siitä tulee pysyvä. Sen lisäksi Giselle tajuaa, että kaikki hänen toiveeseensa käytetty taika on peräisin Andalasiasta ja, että kaikki andalasialaiset kuolevat, jos toivetta ei saa peruttua. 

Ennen kun Giselle ehtii muuttua täysin pahaksi, niin hän lähettää Morganin hakemaan apua Andalasiasta. Tämän jälkeen hän haluaa ruveta Monrolasian kuningattareksi ja yrittää keksiä keinon kaapata vallan Malvinalta, josta on tehty Monrolasian kuningatar. Kissaksi muuttunut Pip onnistuu hakemaan Gisellelle toivomussauvan, jonka Malvinan apulaiset Rosaleen ja Ruby olivat varastaneet aiemmin. Sauvan avulla Giselle tekee itsestään Monrolasian kuningattaren ja alkaa taistella Malvinan kanssa. 

Myöhemmin Robert, Morgan, Nancy ja Malvinan poika Tyson saapuvat paikalle ja yrittävät saada taistelun loppumaan. Morgan käyttää muistojen taikaa, jonka avulla Giselle muuttuu takaisin entiseksi itsekseen. Giselle on aikeissa perua toiveensa, mutta Malvina estää sen. Malvina pyytää Giselleä pudottamaan sauvan tai muuten hän tappaisi Morganin, johon oli tehnyt uniloitsun. Giselle pudottaa sauvan ja Morgan vapautuu. 

Giselle tajuaa, että hänen taikansa on hiipumassa ja hän pyytää Morgania tekemään sauvan avulla uuden toiveen, jolla kaikki palautuisi entiselleen. Morgan sanoo, ettei voi käyttää sauvaa, sillä hän ei ole oikea Andalasian tytär. Kuolemaa tekevä Giselle sanoo Morganin olevan hänen tyttärensä, mikä tekee hänestä oikean Andalasian tyttären. Morgan ottaa toivomussauvan käteensä ja toivoo olevansa kotona äitinsä kanssa. Se toimii ja kaikki palautuu ennalleen. Muille tapahtumat olivat vain unta, mutta Giselle ja Morgan muistavat ne selkeästi. Myöhemmin Giselle käy pyytämässä tekojaan anteeksi Malvinalta, joka tarjoaa Gisellelle työpaikkaa Monroevillen toimikunnasta. 

Giselle on minun mielestäni kiva hahmo. Pidän siitä, että häneen on yhdistetty useita Disney-prinsessoja, mutta hänessä on silti myös joitain omia piirteitä. Paras kohta, missä Giselle esiintyy on Lumottu 2 elokuvasta se kohta, missä hän laulaa Morganille.

Näyttelijä: Amy Adams
Englanninkielinen ääninäyttelijä: Amy Adams
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Anni-Maija Koskinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti