Sivut

lauantai 8. heinäkuuta 2023

Elemental arvostelu

Huomasitte jo varmaan, että olen tehnyt uusia sivuja, joiden nimet ovat Tietoa ja teoriaa, Arvostelut ja Disney-tavaroita. Mennään seuraavaksi tämän postauksen pääaiheeseen. Kävin tänään katsomassa Pixarin uuden Elemental elokuvan, josta kirjoitan nyt arvostelun.

Elementit tuli, ilma, vesi ja maa elävät Element Cityssä. Kaupungissa on yksi sääntö jota kaikkien pitää noudattaa, ja se on se, etteivät eri elementit kuulu yhteen. Tulityttö Virva Loimu yrittää noudattaa tätä sääntöä parhaansa mukaan, mutta ystävystyttyään vesipoika Vellu Laineen kanssa, hänen käsityksensä itsestään ja maailmasta lähtee uusille raiteille.

Elementalissa on paljon hyvää, mutta siitä huolimatta minusta tuntui siltä, että elokuvasta puuttui jotain. En osaa sanoa mitä se jotain oli, mutta uskon, että olisin pitänyt elokuvasta enemmän, jos se olisi ollut mukana. Yksi parhaimmista asioista elokuvassa on Virvan hahmokehityksen seuraaminen, sekä hänen ja Vellun suhteen kehittyminen. 

Elokuvassa on yksi tärkeä elämään liittyvä opetus, minkä seurauksena Virvan ja Vellun suhde lähtee syvenemään kunnolla, vaikka heille tuleekin sen jälkeen vaikeuksia. Vellun perhe nähdään kunnolla vain yhdessä kohdassa, mutta Virvan perhe on esillä sitäkin enemmän, sillä heidän omistamansa Tulisija-puoti uhataan sulkea erään vahingon vuoksi.

Tuli ja vesi ovat elokuvassa isossa osassa, minkä vuoksi ilma- ja maaelementtien edustajat jäävät varjoon, vaikka kyseisten elementtien edustajista löytyy muutama, jotka pääsevät osittain kunnolla esille. Näihin hahmoihin ei ehditä syventyä, mikä vie osan pisteistä pois. En osaa sanoa olisiko elokuva ollut parempi, jos kaikkia elementtejä oltaisiin nähty yhtä paljon, mutta olisi ollut kivaa nähdä ilma- ja maaelementtejä edes vähän enemmän.

Elokuvassa on toimiva juoni, mutta siitä puuttuu silti jotain, mikä olisi tehnyt tästä elokuvasta paremman. Ei sillä, että Elemental olisi ollut huono elokuva, mutta Pixarilla ei ole mennyt kovinkaan hyvin tämän vuosikymmenen aikana. Pidin Eteenpäin elokuvasta ja Soulista, mutta Luca, Punainen ja Lightyear eivät ihan tehneet vaikutusta minuun, kuten ei myöskään Elemental. Toivonkin, että tulevat Pixar-elokuvat olisivat mukaansatempaavampia. Elio vaikuttaa siltä osin lupaavalta, mutta en halua herätellä turhia toiveita.

Palataan takaisin Elementaliin. Virvan ja Vellun suhde on kaikista vaikeuksista huolimatta mielenkiintoista seurattavaa ja juoni toimii ihan kohtalaisesti. Vaikka Elemental ei ollutkaan täysin huono, niin minulla tuli elokuvaa katsoessa välillä hetkiä, joissa odotin milloin elokuva loppuisi. Mitä elokuvan loppuratkaisuun tulee, niin en ole varma pidinkö siitä, mutta ymmärrän miksi siihen päädyttiin. Loppuratkaisu ei tullut täysin yllätyksenä erään elokuvan puolivälissä sattuneen tapahtuman takia. Elokuvassa ei nähdä muutenkaan kovinkaan paljoa yllätyksiä, minkä vuoksi juoni on suurimmalta osaltaan aika ennalta arvattava.

Loppuarvioni Elementalista on se, että se ei ihan pääse Pixarin parhaimmistoon, mutta ei se silti ole täysin huono. Vaikka en asettanutkaan elokuvalle korkeita odotuksia, niin siitä huolimatta kaikki odotukseni Elementalista eivät täyttyneet. Elemental on melkein ok tasolle menevä elokuva, joten kyllä tämän voi katsoa ainakin yhden kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti