Sivut

sunnuntai 6. elokuuta 2023

Disneyn lumoa 5-vuotta

Tänään on elokuun kuudes päivä ja samalla myös Disneyn lumoa blogin syntymäpäivä. Blogi on ollut olemassa jo viisi vuotta. Tähän mennessä olen julkaissut 270 postausta (mukaan lukien tämä postaus), ihmiset ovat käyneet blogissa 48468 kertaa, kommentteja on julkaistu 211 ja lukijoita on yhteensä 6. 

Sitten asiaan. Olen pyytänyt teitä kysymään minulta tähän blogiin liittyviä kysymyksiä ja aion tässä postauksessa vastata niihin. 


Mistä sait idean blogin pitämiseen?
Idea blogin pitämiseen on lähtenyt siitä, että olen lukenut muita blogeja, ja ne saivat minut innostumaan oman blogin kirjoittamisesta. Alunperin innostukseni bloggaamiseen on lähtenyt My little pony blogeista, joiden jälkeen löysin Disney-blogeja. Ensimmäinen Disney-blogi, jonka löysin oli Liikaa Disney tavaraa. Sen kautta löysin Rinki tinki tinkin ja Ihmeiden aukion, joista erityisesti Rinki tinki tinkistä olen saanut lisää varmuutta siihen, että haluan kirjoittaa nimenomaan Disney-blogia. Tähän kohtaan kerron yhden asian, jonka olen kertonut täällä blogissa jo useamman kerran. Tästä blogista piti alunperin tulla Frozen-blogi, mutta tajusin sitten, että postausideat loppuisivat kesken aika nopeasti, joten siksi päätin laajentaa aihepiiriä ja tehdä Disney-blogin. Olen tyytyväinen siihen päätökseen, sillä jos olisin päättänyt pitää blogin Frozen-teemaisena, niin olisin luultavasti lopettanut bloggaamisen jo koronapandemian aikana. Toisaalta nyt kun Frozenista ollaan tekemässä kolmatta elokuvaa, niin en ole enää varma tuon väitteen paikkansapitävyydestä. 

Mikä on oma suosikkisi kaikista postauksistasi?
Nyt tuli vaikea kysymys. Olen julkaissut niitä postauksia, niin paljon, että suosikin valitseminen on hankalaa. Jos nyt joku postaus on pakko sanoa, niin se, missä otan kantaa shippaamiseen, sillä kyseinen postaus poikkeaa muista tämän blogin postauksista ja olen kirjoittanut siihen asioita, mitä en normaalisti sanoisi julkisesti. Toisaalta ei se postaus kovinkaan paljoa poikkea muista postauksista, mutta kuitenkin. Se on siis suosikkini kaikista postauksistani. Ainakin tällä hetkellä, sillä mielipiteeni tulee luultavasti vielä muuttumaan. Tässä välissä kysyn teiltä lukijoilta yhden kysymyksen. Onko sinulla suosikkipostausta tästä blogista?

Mistä saat ideoita uusiin postauksiisi?
Ideoita tulee vähän kaikkialta. Muista blogeista, youtubesta, televisiosta, elokuvista ja omasta päästäni. Minulla on puhelimeni muistiossa sivu, johon olen laittanut postausideoita tähän blogiin. Aina kun saan jonkun postausidean (tai joku ehdottaa minulle jotain ideaa), niin kirjoitan sen samantien puhelimeni muistioon. 

Jännittääkö sinua julkaista joitakin postauksia?
Ei se postauksen julkaisu ole jännittävintä vaan se, mitä sen jälkeen tapahtuu. Siis se, kun odotan kauanko siinä menee ennen kun joku lukee kyseisen postauksen ja tuleeko siihen kommentteja (ja jos tulee, niin kuinka paljon). Blogin aloittaminen oli vielä sitäkin jännittävämpää, kuten myös ihan ensimmäisen blogitekstin kirjoittaminen. Siinä postauksessa myös sen julkaisu oli jännittävää. Sen jälkeen julkaistuissa postauksissa, jotka ilmestyivät blogin alkuaikoina, jännittävintä oli se hetki, kun julkaisin kyseisen postauksen. Nykyään postausten julkaisu ei enää jännitä minua. Tosin tuon shippauspostauksen julkaisu oli vähän jännittävää, sillä pelkäsin, että siihen tulisi pelkkiä vihakommentteja. Onneksi se pelko osoittautui kuitenkin turhaksi.

Kuinka kauan sinulla kestää yhden postauksen kirjoittaminen ja/tai suunnittelu yleensä?
Se riippuu siitä kuinka pitkä postauksesta on tulossa ja haluanko sen ulos tiettynä päivänä. Jos minulla on jonkun postauksen kohdalla päivämäärä, jolloin haluan saada sen ulos, niin kirjoitan kyseisen postauksen valmiiksi yleensä viikko tai muutama päivä ennen sen julkaisupäivää. Poikkeuksena Disney-hahmojen yöasujen top-lista ja viime syyskuussa julkaistun Disney-haasteen postaukset, jotka olen kirjoittanut niiden julkaisupäivinä, sillä ne ovat olleet sen verran lyhyitä, että olen pystynyt kirjoittamaan ne nopeasti. Kirjoitin tämän postauksen valmiiksi kolme päivää sitten, mutta olen käynyt näiden kolmen päivän aikana korjaamassa kirjoitusvirheitä ja päivittämässä kävijämäärää. Jos haluan jonkun postauksen ulos tiettynä päivänä, niin aloitan kyseisen postauksen suunnittelun yleensä kuukausi ennen julkaisuajankohtaa, mutta muutamia poikkeuksiakin on. Ranking-listojen (joita julkaisen joka vuosi Euroviisuviikolla) suunnittelun aloitan aina helmi-maaliskuun vaihteessa UMK-finaalin jälkeen. Joulutarinoita alan suunnitella jo puoli vuotta ennen marras-joulukuun vaihdetta. Kaikki suunnitelmani siirtyvät päästäni ensin puhelimeni muistioon ja sieltä sitten bloggeriin.

Mikä on parasta blogin pitämisessä?
Parasta blogin pitämisessä on oman kiinnostuksenkohteeni jakaminen ja se, että saan seurata omaa kehitystäni kirjoittamisessa. Kirjoitan päiväkirjaa, mutta pystyn silti seuraamaan omaa kehitystäni kirjoittamisessa parhaiten blogini avulla.


Siinä olivat siis vastaukseni teidän kysymyksiinne. Jos teille tulee mieleen lisää kysymyksiä, niin kysykää niitä kommenteissa. Vastaan niihin siellä. Lisäksi minulla olisi teille vielä muutama kysymys. 
Miten olet löytänyt blogini?
Kauanko olet seurannut tätä blogia?

Tähän loppuun minulla olisi tärkeä ilmoitusasia. Minulla on tänään kesäloman viimeinen päivä ja palaan huomenna takaisin töihin. Ilmoitusasiani liittyykin työhöni, jossa tulee tapahtumaan muutoksia. Teen edelleen samaa työtä, vaikka työpaikkani onkin ehtinyt vaihtua kevään aikana. Se töihin liittyvä muutos koskee työaikojani. Olen aiemmin toiminut osa-aikaisena työntekijänä, mutta huomisesta lähtien alan tehdä töitä kokopäiväisesti, mikä tarkoittaa siis sitä, että minulle jää vähemmän aikaa kirjoittaa blogia. En kuitenkaan aio lopettaa tai pitää taukoa vaan julkaisutahti tulee harventumaan. Tavoitteenani olisi julkaista tänne joka viikko edes yksi postaus. Jaksamisestani riippuen joillakin viikoilla saattaa ilmestyä useampi kuin yksi postaus, mutta en lupaa mitään. En lupaa sitäkään, että päivittäisin blogia ihan joka viikko. Varautukaa siis siihen, että joillakin viikoilla ei tule välttämättä edes yhtä postausta. Minulla on myös syksylle suunniteltuna postauksia, jotka haluan julkaista tiettynä päivänä, joten olen miettinyt, että voisin kokeilla ajoittaa postauksen kyseiselle päivälle, niin se tulisi silloin julkiseksi ilman, että minun pitää painaa julkaisupainiketta. Aiemmin, jos olen julkaissut postauksen, jonka lisään jollekin blogin sivuista, niin olen lisännyt kyseisen postauksen sille tarkoitetulle sivulle heti kun olen julkaissut sen. Huomisesta lähtien minulla ei ole välttämättä aikaa tehdä niin. Tulen kyllä lisäämään postauksia blogien sivuille, mutta ne eivät välttämättä ole siellä heti. Ainakaan arkipäivinä.

Tuossa taisi olla kaikki tärkeät asiat. Julkaisen viikon päästä toisen tietopostauksen, joten se olisi tulossa seuraavaksi. En paljasta tietopostauksesta tässä vaiheessa muuta kuin, että siinä kerrotaan käsistä. Voitte yrittää arvata kommenteissa mitä se tarkoittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti