Sivut

lauantai 26. elokuuta 2023

Parhaat metsät

Tänään vietetään Suomen luonnon päivää ja julkaisen sen kunniaksi uuden top-listan. Tämän listan aiheena ovat Disney-elokuvissa nähtävät metsät.


Teksti saattaa sisältää juonipaljastuksia
10. Bambin metsä

Bambin metsä vaikuttaa kauniilta ja viihtyisältä paikalta, jossa tekisi mieli käydä itse. Metsässä asuu paljon erilaisia eläimiä. Mitä huonoihin puoliin tulee, niin metsässä on iso riski siihen, että siellä syttyisi tulipalo. Metsässä nähdään muutenkin vaaratilanteita elokuvan aikana. Ne kaikki eivät kuitenkaan liity tuleen.


9. Topin ja Tessun metsä

Topin ja Tessun metsässä sattuu myös muutama vaaratilanne elokuvan aikana. Siellä niitä sattuu kuitenkin vähemmän kuin Bambin metsässä. Suurimman osan Topi ja Tessu elokuvan ajasta metsä on täysin turvallinen ja vaaraton paikka. Tosin yöllä metsä muuttuu synkemmäksi, mutta muuten se ei ole yhtään pelottava. Pidän metsässä eniten sen tunnelmasta. Tämäkin on sellainen metsä, jossa haluaisin päästä käymään. 


8. Sherwoodin metsä

Sherwoodin metsässä ei satu kovinkaan paljoa vaarallisia tilanteita, vaikka se onkin vähän synkkä. Leppoisan tunnelman lisäksi toinen hyvä puoli Sherwoodin metsässä on se, että kaikki sen asukkaat tulevat toimeen keskenään. Tai ainakin melkein kaikki. Robin Hoodissa nähdään kyllä jonkin verran konflikteja, mutta melkein kaikki niistä tapahtuu Sherwoodin metsän ulkopuolella.


7. Lumottu metsä

Lumottu metsä näyttää erittäin kauniilta eikä metsää ympäröivä sumu tee kauneudesta yhtään vähäisempää. Metsän tunnelma vaihtelee Frozen 2 elokuvan tapahtumien mukaan. Vaikka Lumottu metsä onkin enimmäkseen rauhallinen paikka, niin joskus siellä sattuu konflikteja, joista yksi johti Lumotun metsän sulkeutumiseen. 


6. Pocahontasin metsä

Pocahontasin metsässä pidän eniten maanläheisyydestä. Jos pääsisin oikeasti käymään siellä, niin minulle tulisi vahva tunne siitä, että olen keskellä luontoa. Metsä vaikuttaa muutenkin viihtyisältä paikalta, sillä kaikki sen asukkaat tulevat toimeen keskenään. Harmi, että uudisasukkaiden suunnitelmat meinasivat johtaa metsän tuhoutumiseen. 


5. Urhean metsä

Urhean metsä on myös sellainen, mihin haluaisin päästä käymään. Yksi huono puoli siinä on kuitenkin se, että metsään on helppo eksyä. Se ei toisaalta haittaa, sillä metsä osaa auttaa niitä, jotka käyvät siellä. Tämä asia tekee Urhean metsästä taianomaisen paikan. Metsä on hieno ja se houkuttelee seikkailuun. 


4. Lumikin metsä

Lumikin metsä on pelottava ainoastaan yhdessä kohdassa, ja se pelottavuus johtui Lumikin mielikuvituksesta. Muuten metsä on mukava ja rauhallinen paikka. Siellä nähdään kauniiden maisemien lisäksi myös paljon erilaisia eläimiä. Metsässä on viihtyisä tunnelma. 


3. Sademetsä-kortteli

Sademetsä-korttelista saa helposti sellaisen kuvan, että siellä olisi aina synkkää ja pelottavaa. Tosin se saattaa johtua siitä, että sademetsä-kortteli näytetään Zootropoliksessa yöaikana, joten voi olla, että metsä on päivällä vähemmän synkkä ja pelottava. Pelottavuutta lisää se, että Nick ja Judy joutuivat siellä vaaratilanteeseen. Pidän sademetsä-korttelissa eniten sen tunnelmasta ja kiinnostavista maisemista.


2. Ruususen metsä

Sademetsä-kortteli kilpaili Ruususen metsän kanssa listan hopeasijoituksesta, mutta Ruususen metsä vei voiton siinä kisassa. Ruususen metsä on viihtyisä paikka ja sinne olisi kivaa mennä telttailemaan. Tässäkin metsässä nähdään eläimiä ja kauniita maisemia. Pidän Ruususen metsässä eniten sen tunnelmasta.


1. Puolen hehtaarin metsä

Minulle oli jo ennen listan suunnittelua selvää, että Puolen hehtaarin metsän on oltava ykköspaikalla. Metsä on sen verran pieni, että sen ehtii käydä läpi yhden viikonlopun aikana. Yksi hyvä asia Puolen hehtaarin metsässä on se, että sen asukkaat tulevat toimeen keskenään. Tosin uusiin asukkaisiin suhtaudutaan aluksi varovaisuudella, mutta se menee aina nopeasti ohi. Metsä on viihtyisä paikka, jossa on hyvä tunnelma.


Kertokaa kommenteissa mitkä metsät olisivat päässeet omille listoillenne. Tulevista postauksista kerron sen verran, että julkaisen seuraavaksi info-postauksen, jossa kerron tulevista postauksista. Lisäksi annan teille erittäin tärkeän tehtävän. Mikä se tehtävä on ja mihin se liittyy? Se selviää seuraavassa postauksessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti