Sivut

tiistai 21. marraskuuta 2023

Good luck Charlie, kausi 1 (arvostelu)

Mainitsin elokuun viimeisessä postauksessa, että tulisin arvostelemaan täällä blogissa erään näytellyn Disney-sarjan. Kuten Sofia Ensimmäisen ja Leijonakaartin kohdalla, niin tulen arvostelemaan myös tässä sarjassa kaikki kaudet erikseen. Aloitan arvostelun ensimmäisestä tuotantokaudesta. Sarja, jonka aion nyt arvostella on tilannekomediasarja Good luck Charlie. Tällä ohjelmalla on suomenkielinen nimi Onnea matkaan Charlie, mutta puhun tästä sarjasta yleensä englanninkielisellä nimellä, joten käytetään sitä nyt tässäkin. Mennäänpä sitten siihen arvosteluun.


Sarjan keskiössä nähdään Duncanin perhe, jonka teini-ikäinen tytär Teddy pitää videopäiväkirjaa uudelle pikkusiskolleen Charlielle auttaakseen tätä selviytymään heidän hullunkurisessa perheessään. Teddyn ja Charlien lisäksi Duncanin perheeseen kuuluvat sairaanhoitajana työskentelevä äiti Amy, tuholaistorjujana toimiva isä Bob, esikoispoika PJ, sekä perheen toiseksi nuorin lapsi Gabe. Jokaisessa sarjan jaksossa on kaksi tai kolme juonikuviota, joista jokaiseen liittyy yksi tai useampi Duncaneista. Joissain jaksoissa on vain yksi juonikuvio, mutta yleensä niitä on useampi yhden jakson aikana.

Duncanien lisäksi sarjassa esiintyy myös heidän ystäviään ja naapureitaan. Sarjan avausjaksossa päästään näkemään Teddyn poikaystävä Spencer, PJ:n paras ystävä Emmett, sekä naapurissa asuva rouva Dabney, jolla on sukset ristissä Gaben kanssa. Myöhemmin sarjaan tulevat mukaan myös Teddyn paras ystävä Ivy, Ivyn äiti Mary Lou, Spencerin vanhemmat, Gaben kaveri Jake, Teddyn uusi ystävä Skyler, sekä Gaben vihollinen/kaveri Jo. Sivuhenkilöt eivät esiinny jokaisessa jaksossa, mutta heillä on silti merkittävä rooli niissä jaksoissa, missä he esiintyvät. Duncanit nähdään kuitenkin jokaisessa jaksossa enemmän tai vähemmän isossa roolissa. 

Jokaisessa jaksossa on erilainen rakenne, mutta niitä yhdistää se, että ne kaikki päättyvät siihen, kun Teddy kuvaa videopäiväkirjaansa. Välillä Teddyn nähdään kuvaavan videopäiväkirjaa myös jakson alussa, mutta yleensä niitä nähdään vasta jakson loppupäässä. Lopputekstien aikana nähdään vielä hauska kohtaus, joka on yleensä viittaus johonkin, mitä jakson aikana on tapahtunut. Videopäiväkirjoissaan Teddy käy läpi jakson tapahtumat ja kertoo Charlielle tärkeän opetuksen. Kaikki videopäiväkirjat päättyvät siihen, kun Teddy sanoo "Good luck Charlie". Välillä sen sanoo joku muu kuin Teddy, ja välillä Teddy (tai joku muu) pyytää Charliea toivottamaan hänelle onnea.

Good luck Charlie -sarja antaa hyvän aloituksen Charlien ja muiden Duncanien tarinalle. Vaikka Charlie onkin sarjan pähenkilö, niin hän ei pääse vielä kunnolla esille, vaikka hänelle tapahtuukin jo ensimmäisen kauden aikana isoja asioita, kuten ensiaskeleet. Katsoin tätä sarjaa useasti silloin, kun Disney-kanavat näkyivät meillä ja olen katsonut jaksoja myös You Tubesta ja Dailymotionista ennen kun kirjauduin Disney plussaan. Heikkouksista huolimatta Good luck Charlie on mainio sarja, jota palaan katsomaan aina erittäin mielelläni. Jos pidät tilannekomedioista ja perhehuumorista, niin tämä sarja sopii sinun katsottavaksesi.

En ole vielä aloittanut Good luck Charlien toisen tuotantokauden katsomista, mutta aloitan sen ensi viikolla. Toisen kauden arvostelu ilmestyy blogiin joulutarinan jälkeen. Niitä ennen olisi tulossa pari muuta postausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti