Sivut

lauantai 2. joulukuuta 2023

(Joulutarina) Lahjahuolia

Ennen kun päästän teidät lukemaan tämän vuoden joulutarinaa, niin pyydän anteeksi kärsimättömyyttäni adjektiivien suhteen. Pyysin elokuun viimeisessä postauksessa, että te kertoisitte adjektiiveja, jotka käyttäisin joulutarinassa. Adjektiiveja ei kuitenkaan tullut, vaikka annoinkin teille lisäaikaa niiden kommentoimiseen. En kuitenkaan ole vihainen, sillä itseänikin ärsytti se, kun otin adjektiivitarinan niin monta kertaa puheeksi syksyn aikana. Jos vielä joskus aion tehdä joulutarinan adjektiivitarinan muodossa, niin ilmoitan siitä vasta sitten kun tarinan julkaisuajankohta on oikeasti ihan lähellä. Hätää ei kuitenkaan ole, sillä vaikka te lukijat ette kommentoineetkaan adjektiiveja, niin aion silti tehdä adjektiivitarinan. Olen valinnut tämän tarinan adjektiivit arpomalla. Kerroin syksyllä, että tämän vuoden joulutarinassa olisi aiheena vanha Disney-elokuva. Tarinassa esiintyy Lumikki ja seitsemän kääpiötä elokuvan hahmoja, ja se sijoittuu aikaan elokuvan jälkeen. Sanon tähän kohtaan huomautuksena, että Lumikin prinssille ei olla annettu nimeä, mutta joissain lähteissä sanotaan, että hänen nimensä olisi Florian, joten hän esiintyy tässä tarinassa sillä nimellä. Nyt päästänkin teidät lukemaan adjektiivitarinaa.


Karvaisessa linnassa asuivat kylmä prinssi Florian ja hänen kova vaimonsa Lumikki. Pariskunta teki valmisteluja aattoiltana alkavaa nopeaa joulujuhlaa varten. Linnan lähellä sijaitsevassa vaikeassa metsässä asui seitsemän vihaista kääpiötä. Lumikki ja Florian olivat kutsuneet heidät viettämään joulua linnaansa. Kääpiöt olivat tulleet kutsusta viisaiksi, ja he lupasivat olla linnassa aattoiltana. Tänään oli aaton aatto, joten Lumikki ja Florian koristelivat linnaansa kauniilla joulukoristeilla. Koristelun aikana Lumikin mieleen tuli yksi asia.
-Emme ole ehtineet miettiä mitä annamme joululahjaksi kääpiöille, Lumikki sanoi.
-Keksimme kyllä jotain. Juhla alkaa vasta huomisiltana, Florian lupasi.
Samaan aikaan kalliissa metsämökissään seitsemän kääpiötä miettivät samaa asiaa.
-Mitä annamme joululahjaksi Lumikille ja Florianille? Ujo pohti.
-Emme ole ehtineet miettiä sitä, Nuhanenä totesi ja aivasti sen jälkeen makean aivastuksen.
-Mikä voisi olla heille energinen lahja? Unelias kysyi haukotellen helposti.
-En minä tiedä, Lystikäs vastasi. -Keksitkö sinä mitään Vilkas?
Vilkas pudisti päätään ja kääntyi katsomaan nurkassa istuvaa Jöröä.
-Täytyykö meidän viedä heille joku mukava joululahja, Jörö mutisi.
-Olisihan se heikkoa, kun he ovat kuitenkin kutsuneet meidät linnaansa jouluksi, Viisas sanoi. 
-Mutta mitä me annamme heille? Lystikäs kysyi.
-Ehdimme kyllä keksiä heille jonkun oikein kiusaantuneen lahjan, Viisas vakuutti.
-Niin ehdimmekin, Nuhanenä sanoi ja aivasti uudestaan. 
-Joulujuhla alkaa vasta huomisiltana, Unelias lisäsi ja haukotteli jälleen.
Päivä vaihtui illaksi, kun Lumikki, Florian ja kääpiöt yrittivät keksiä toisilleen joululahjoja. Yön he kaikki viettivät nukkuen. Aamulla linnassa alettiin valmistautua joulujuhlaa varten heti ahneen aamupalan jälkeen. Lumikki ja Florian auttoivat linnan henkilökuntaa siivoamisessa ja isojen jouluruokien valmistamisessa. Valmistelujen aikana Lumikki ja Florian miettivät mitä antaisivat lahjaksi kääpiöille. Myös kääpiöt olivat hereillä ja yrittivät keksiä lahjaa Lumikille ja Florianille. Kukaan heistä ei kuitenkaan keksinyt mitään. Ilta lähestyi hyvin, kun ystävykset yrittivät keksiä toisilleen joululahjoja. Linnassa juhlavalmistelut olivat jo valmiit, joten Lumikki ja Florian keskittyivät miettimään mitä antaisivat joululahjaksi kääpiöille. Myös kääpiöt miettivät joululahjaa ystävilleen. Sitten heidän olikin jo aika aloittaa pieni matka kohti linnaa ja joulujuhlia. Ennen matkaan lähtöä kääpiöt keksivät viimeinkin mitä antaisivat joululahjaksi Lumikille ja Florianille. He alkoivat heti valmistella lahjaa. Kun he olivat tehneet sen, niin he aloittivat kävelymatkan kohti linnaa. Samaan aikaan Lumikki ja Florian olivat keksineet joululahjan seitsemälle kääpiölle. Pariskunta valmisteli lahjan, minkä jälkeen he menivät kääpiöitä vastaan linnan vaaralliselle ulko-ovelle. Kääpiöt ehtivät perille jouluaattoillaksi.
-Lämmintä joulua, he sanoivat.
-Nuorta joulua, Lumikki ja Florian vastasivat.
Jouluateria oli jo katettu painavaan pöytään, joten päästyään sisälle he kaikki menivät heti istumaan pöydän ääreen ja alkoivat syödä. Ruoka oli kaikkien mielestä niin pimeää, että he söivät sitä monta lautasellista. Syömisen jälkeen oli aika jakaa lahjat. Ensin kääpiöt antoivat Lumikille ja Florianille itse tekemänsä onnettoman joulukranssin, johon he olivat käyttäneet metsästä löytämiään keppejä, lehtiä ja käpyjä. Lumikin ja Florianin mielestä kranssi oli niin tylsä, että he ripustivat sen samantien linnan vanhimpaan oveen. Kun kranssi oli saanut ripustettua, niin Lumikki ja Florian antoivat kääpiöille joululahjan, joka oli hidas maalaus. Kuvassa esiintyivät Lumikki, Florian ja seitsemän kääpiötä. Kääpiöt halusivat heti kehystää maalauksen, joten he laittoivat kuvan ympärille korkeat kehykset. Lahjojen jakamisen jälkeen he kävivät sytyttämässä vihreän joulukuusen puhtaat kynttilät. Kaikki jäivät ihailemaan kynttilöiden matalaa valoa. Seuraavaksi he menivät linnan pitkälle pihalle sytyttämään rikkaat lyhdyt. Heillä oli mukanaan teräviä linnunsiemeniä, joilla he ruokkivat pihalle lentäneitä suosittuja lintuja. He toivottivat linnuille surullista joulua. Lyhtyjen sytyttämisen ja lintujen ruokkimisen jälkeen väsyneet ystävykset palasivat takaisin sisälle linnaan. Loppuillan he viettivät syöden uusia jouluherkkuja ja laulaen selviä joululauluja. Heillä kaikilla oli oikein terveellinen ilta.


Mitä piditte tarinasta? Mitä ajattelitte siitä, että tein tällä kertaa adjektiivitarinan? Voitte vastata noihin kysymyksiin kommenteissa. 

Tähän loppuun voisin kertoa tulevista postauksista. Aloitetaan hyvällä uutisella, joka on se, että pääsen katsomaan Toiveen elokuvateatterissa jo ensi viikon sunnuntaina. Kirjoitan siitä silloin arvostelun. Sitä ennen on kuitenkin tulossa arvostelu Good luck Charlien toisesta tuotantokaudesta. Jouluaattona tulee arvostelu eräästä lyhytelokuvasta ja julkaisen uudenvuodenaattona top-listan.

Eipä tässä enää muuta kuin oikein hyvää joulun odotusta teille kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti