Sivut

tiistai 9. huhtikuuta 2024

Surullisimmat Disney-hetket

Kuten otsikko jo kertookin, niin tässä postauksessa kerron teille omasta mielestäni surullisia Disney-hetkiä. Kohdat eivät ole paremmuusjärjestyksessä. Sen enemmittä puheitta päästän teidät lukemaan listaani. Teksti sisältää juonipaljastuksia

Sitkan kuolema

Sitka, Denahi ja Kenai jahtaavat karhua, joka oli varastanut heidän saalistamansa kalat. Veljekset seuraavat karhua jäätikölle, missä käydään taistelu, jonka seurauksena Sitka joutuu uhraamaan itsensä pudottautumalla karhun kanssa alas kielekkeeltä. Karhu selviää pudotuksesta hengissä, mutta Sitka saa sen seurauksena surmansa. Sitkalle pidetään myöhemmin hautajaiset, joissa hänen toteeminsa poltetaan roviolla. Vaikka Sitkan kuolema tapahtuukin elokuvan alussa eikä hahmoon ehdi muodostua kunnollista sidettä, niin silti hänen kuolemansa on yksi surullisimmista Disney-hyvisten kuolemista.


Nasu jätetään ulkopuolelle

Nalle Puh, Kani, Ihaa ja Tiikeri ovat laatineet suuren suunnitelman, jonka avulla he yrittävät kerätä hunajaa. Nasu saa tietää suuresta suunnitelmasta, ja haluaisi osallistua siihen. Ystävät eivät kuitenkaan suostu ottamaan Nasua mukaan suureen suunnitelmaansa, sillä tämä on heidän sanojensa mukaan liian pieni osallistumaan sellaiseen. Minulle tulee tässä kohtauksessa paha mieli Nasun puolesta. Asiaa pahentaa se, ettei Nasu saa kiitosta pelastettuaan ystävänsä mehiläishyökkäykseltä.


Vellu haihtuu

Loimun perheen omistama Tulisija-puoti on vaarassa Virvan rikottua vahingossa vesiputket. Virva ja Vellu ovat jääneet jumiin puotiin eivätkä löydä tietä ulos sieltä. Aiemmin riidoissa ollut kaksikko tekee sovinnon, ja Virva tunnustaa rakastavansa Vellua. Pian tämän jälkeen Vellu haihtuu. Olen nähnyt Elementalin vain muutaman kerran, joten muistikuvani kyseisestä elokuvasta eivät ole kovin selkeitä. Tätä kohtausta oli kuitenkin surullista katsoa.


Alisha hyvästelee Buzzin

Buzz Lightyear on tehnyt useita testilentoja löytääkseen keinon, jolla hän, sekä muut T'Kani Primelle jumiin jääneet pystyisivät palaamaan maapallolle. Buzzin tekemien testilentojen aikana T'Kani Primella kuluu useita vuosia, joiden aikana kaikki planeetan asukkaat (paitsi Buzz) vanhenevat. Heihin kuuluu myös Buzzin paras ystävä, komentaja Alisha Hawthorne, joka ehtii mennä Buzzin tekemien testilentojen aikana kihloihin ja naimisiin, sekä saada lapsen. Erään testilentonsa jälkeen Buzz saapuu Alishan toimistolle, ja huomaa sen olevan tyhjä. Toimiston pöydällä odottaa hologrammiviesti, jossa Alisha kertoo, ettei olisi paikalla Buzzin palatessa takaisin. Viestissä Alisha kertoo kaivanneensa ystäväänsä, sekä heidän rangeriaikojaan. Lisäksi Alisha esittelee Buzzille lapsenlapsensa Izzyn, sekä pahoittelee sitä, ettei olisi näkemässä, kun Buzz suorittaisi tehtävän loppuun. Buzzin toisen testilennon kohdalla oli selvää, että tässä tulisi käymään näin, mutta vaikka surulliseen kohtaukseen ehtiikin valmistautua henkisesti, niin siitä huolimatta se tuntuu todella ikävältä.


Dumbo menee tapaamaan äitiään

Dumbon äiti rouva Jumbo oli joutunut eristyshäkkiin puolustettuaan lastaan aika riehakkaalla tavalla. Dumbo on sen seurauksena yksin kiusaajien armoilla, mutta onneksi hän ystävystyy Timotei-hiiren kanssa. Timotei vie Dumbon tapaamaan äitiään, jonka kärsällä pikkunorsu pääsee keinumaan. Kohtauksen surullisuutta korostaa siinä laulettava Baby mine laulu, jota ilman kohtaus ei varmasti vetoaisi katsojien tunteisiin yhtä vahvasti. 


Asha yrittää kertoa toiveista perheelleen

Rosasin kuningas Magnifico pitää alamaistensa toiveita säilössä kammiossaan ja toteuttaa niitä kuukausittain järjestettävissä toiveseremonioissa. Magnifico ei kuitenkaan toteuta kaikkia toiveita. Vain sellaiset, jotka ovat hyväksi Rosasille. Asha saa petoksen selville kysyttyään voisiko kuningas toteuttaa hänen isoisänsä Sabinon toiveen, sillä hänellä on samana päivänä sadas syntymäpäivä. Magnifico ei kuitenkaan toteuta Sabinon toivetta, sillä se on hänen mielestään liian vaarallinen. Myöhemmin kotona Asha suree tilannetta saba Sabinon ja äitinsä Sakinan kanssa. Sakina ja Sabino ovat toiveikkaita, ja uskovat, että Magnifico tulisi vielä toteuttamaan Sabinon toiveen. Tässä kohtaa Asha joutuu kertomaan, ettei Sabinon toive tulisi ehkä koskaan toteutumaan. Tämän seurauksena Sabino meinaa murtua, joten Asha yrittää kuvailla toivetta isoisälleen, mutta hänet hiljennetään nopeasti.


Lumiukko tehtäisiinkös? laulun loppu

Kahden ensimmäisen säkeistön iloisesta sävystä huolimatta Lumiukko tehtäisiinkös? on yllättävän surullinen kappale, sillä siinä näytetään, miten Anna ja Elsa kasvavat erillään toisistaan, sekä se, miten Elsa alkaa vähitellen pelätä omia taikavoimiaan. Surullisuutta korostetaan eniten laulun lopussa, kun siskosten vanhemmat kuolevat matkustaessaan laivalla myrskyisällä merellä. Laulun kolmas säkeistö tapahtuu lähes heti kuninkaan ja kuningattaren hautajaisten jälkeen, mikä korostaa surullista tunnelmaa.


Pinocchio kuolee

Sininen haltiatar herätti Geppetton tekemän Pinocchio-puunuken eloon. Pinocchio haluaa tulla oikeaksi pojaksi, mutta se ei onnistu ennen kun hän on oppinut oikean ja väärän eron. Siihen hän saa apua Samu Sirkalta, jonka Sininen haltiatar nimeää puupojan omatunnoksi. Monien mutkien kautta Pinocchio, Geppetto ja Samu Sirkka päätyvät Monstro-valaan vatsaan, mistä he kuitenkin pääsevät pois saatuaan Monstron aivastamaan. Kolmikko käy Monstroa vastaan hurjan taistelun, minkä seurauksena Pinocchio hukkuu ja menettää henkensä. Vaikka Pinocchio ei ehdi olla kuolleena kamalan kauaa, niin siitä huolimatta tässä kohtaa katsojille ehtii kuitenkin tulla surullinen olo.


Annan kuolema

Elsa oli jäädyttänyt vahingossa Annan sydämen, ja Hansin tekemän petoksen vuoksi Anna on nyt kuolemanvaarassa. Olafin avulla Anna pääsee kuitenkin ulos linnasta ja lähtee etsimään Kristoffia, jonka antama suudelma voisi pelastaa Annan varmalta kuolemalta. Anna on juuri menossa Kristoffin luokse, kunnes huomaa Hansin uhkaavan Elsaa miekallaan. Tietäen, ettei varmasti ehtisi Kristoffin luokse, Anna astuu viime hetkellä Elsan ja miekan väliin. Tämän seurauksena Anna muuttuu läpipääsemättömäksi jääksi, ja Elsa alkaa itkeä sisarensa tekemän uhrauksen vuoksi. Tämä kohtaus on tehty todella vaikuttavasti, sillä Elsan nyyhkytyksen lisäksi tässä ei kuullaa mitään muita ääniä. Ei edes taustamusiikkia.


Hilma vie Topin suojelualueelle

Hilma-niminen vanha nainen on kasvattanut Topi-ketun pikkupennusta aikuiseksi. Heidän naapurissaan asuva Aatu Remunen kouluttaa koiria avukseen kettujen metsästykseen. Hilma ei voi enää pitää aikuiseksi kasvanutta Topia kotonaan, joten hän vie ketun eläintensuojelualueelle. Topi ei ymmärrä ollenkaan sitä, miksi hänet jätetään (toistamiseen) yksin, joten siksi hän katsoo surullisena, kun Hilma ajaa autollaan pois. Kohtauksen surullisuutta korostaa taustakuoron laulama laulu, jossa kerrotaan hyvästien jättämisestä.


Bambin äiti kuolee


Bambi ruokailee äitinsä kanssa talvisessa metsässä. Yhtäkkiä kauempaa alkaa kuulua ihmisten ääniä. Äiti käskee Bambia juoksemaan taakseen katsomatta. Bambi alkaa samantien noudattaa äitinsä neuvoa, mutta kesken juoksemisen kuuluu aseen laukaus. Bambi on iloinen selviytymisestään ja alkaa samantien kutsua äitiään, jota ei näy enää missään. Varmistuksen Bambin äidin kuolemalle antaa Bambin luokse saapuva Metsän Ruhtinas, joka kertoo, ettei äiti enää palaisi takaisin Bambin luokse. 


Nukan kuolema

Zira laumoineen on yrittänyt jo pitkään päästä eroon Simbasta ja Kiarasta, sekä kaapata Jylhämaan kruunu. Zira on kouluttanut poikaansa Kovua kuninkaaksi, ja opettanut tämän vihaamaan Simbaa ja Jylhämaalaisia. Kerran sattuu kuitenkin tilanne, jossa Zira käskee Kovua tappamaan Simban. Kovusta ei ole tekemään sitä, mutta Ziran vanhempi poika Nuka astuu esiin ja kiipeää tukkikasaa pitkin kalliolle, minne Simba on kiivennyt. Nukan kiipeämisen aikana tukit kuitenkin putoavat ja murskaavat leijonan. Zira kiirehtii samantien poikansa luokse ja näkee tämän vetävän viimeisiä hengenvetojaan. Yleensä pahiksen kuolema on hyvä asia, mutta Nukan kuolema on selvästi poikkeus sääntöön, sillä hahmoon ehtii muodostua niin vahva tunneside, että kuolema herättää surua katsojissakin.


Kenai kertoo totuuden Kodan äidin kohtalosta

Karhuksi muuttunut Kenai tapaa karhunpennun nimeltä Koda. Kaksikko matkaa Lohijoelle, missä Koda uskoo äitinsä odottavan häntä. Kodan äiti on sama karhu, joka on vastuussa Kenain veljen kuolemasta ja, jonka Kenai tappoi. Kenai tajuaa tämän kuunneltuaan, kun Koda kertoi Lohijoella tarinaa siitä, miten kohtasi äitinsä kanssa ihmisiä. Myöhemmin illalla Kenai joutuu kertomaan Kodalle, ettei tämän äiti ole enää tulossa takaisin. Kenain kertomuksen taustalla kuullaan Sait kyyneleet laulu, joka lisää kohtauksen surullista tunnelmaa.


Jessien taustatarina

Jessie toivoo, ettei Woody palaisi takaisin Andyn luokse, ja syy tähän selviää Mä kaipaan niin laulun aikana. Jessie on kuulunut aiemmin Emily-nimiselle tytölle. Jessie oli Emilyn lempilelu tytön lapsuudessa, ja he tekevät kaiken yhdessä. Myöhemmin Emilyn kiinnostus leikkimiseen sammuu ja Jessie unohtuu useaksi vuodeksi sängyn alle. Ihan kuin tämä ei olisi tarpeeksi surullista. Laulu nimittäin loppuu siihen, kun Emily vie Jessien paikkaan, jossa on pois lahjoitettavia leluja. 


Elsa ja Olaf kuolevat

Elsa on seurannut kuulemaansa ääntä Ahtohallaan, mistä hän löytää muiston, jota seuraa Ahtohallan vaarallisimmalle alueelle, missä hän jäätyy elävältä löydettyään totuuden menneisyydestä. Elsa ehtii onneksi lähettää tiedon Annalle, joka on joutunut Olafin kanssa luolaan. Pian Elsan lähettämän viestin perille saapumisen jälkeen Olafin kehosta alkaa irrota lumihiutaleita, mikä on merkki siitä, ettei Elsalla ole kaikki hyvin. Anna halaa viimeisillään olevaa Olafia, kunnes lumiukko haihtuu lopullisesti. 


Bruno kertoo lähtönsä syyn

Bruno Madrigal on elänyt kokonaisen vuosikymmenen Casitan seinien sisällä piilossa perheeltään. Mirabel päätyy eräänä iltana seinien sisälle ja tapaa siellä Brunon. Mirabel yrittää kysyä Brunolta miksi tämä lähti, ja miksi hän itse on Brunon viimeisimmässä näyssä. Bruno kertoo nähneensä näyn iltana, jolloin Mirabel ei saanut lahjaa. Taiasta huolissaan ollut Abuela pyysi Brunoa katsomaan tulevaisuuteen ja selvittämään mistä on kyse. Bruno näki heidän talonsa sortuvan ja Mirabelin seisovan halkeamia täynnä olevan talon edessä. Näky oli erilainen, sillä siinä oli myös kuva, jossa Casita oli täysin ehjä. Bruno tiesi, että kaikki ajattelisivat kuitenkin pahinta, joten hän piilotti näyn, ja katosi suojellakseen Mirabelia.


Nelli jää Teuraantielle

Räyhä Ralf ja Nelli Karamelli ovat lähteneet internettiin etsimään uutta rattia Sokerihuuma-peliin. Ratin maksamiseen tarvitaan kuitenkin oikeaa rahaa, mitä kaksikko lähtee hakemaan Teuraantie-nimisestä autopelistä. Sokerihuuman tuttuun ja turvalliseen kuvioon kyllästynyt Nelli alkaa haaveilla Teuraantielle jäämisestä, sillä siellä näyttää tapahtuvan aina jotain uutta. Ralfin on vaikeaa hyväksyä Nellin haavetta, mutta lopulta hän antaa ystävänsä jäädä asumaan  Teuraantielle. Ralf ja Nelli halaavat toisiaan hyvästiksi ja Ralf antaa Nellille rikkoutuneen kaulakorun puolikkaan.


Mufasan kuolema

Leijonanpentu Simba on jäämässä juoksevien antilooppien jalkoihin, mutta Mufasa saa poikansa turvaan viime hetkellä. Mufasalla itsellään on vaikeuksia päästä pois rotkosta, joten hän pyytää apua veljeltään Scarilta. Scar tarttuu kallion reunalta roikkuvan Mufasan tassuista kiinni ja sanoo "Kauan eläköön kuningas". Tämän sanottuaan Scar päästää irti ja Mufasa putoaa rotkoon ja jää antilooppien jalkojen alle. Simba löytää isänsä rotkosta ja yrittää saada tätä hereille. Herättelystä ei ole kuitenkaan mitään apua, sillä Mufasa on kuollut. Kuolema ei tuntuisi niin pahalta, jos ei tietäisi, että isän ja pojan viimeinen yhteinen hetki oli onnellinen. Siitäkin huolimatta tämä on yksi surullisimmista asioista, mitä Disney-elokuvissa on koskaan tapahtunut.


Belle tunnustaa rakkautensa Hirviölle

Gaston on iskenyt Hirviötä kuolettavasti veitsellään ja nyt Hirviö on tekemässä kuolemaa. Hirviö on iloinen siitä, että sai nähdä Bellen vielä kerran. Hirviön menehdyttyä taikaruusun viimeinen terälehti irtoaa, ja Belle sanoo Hirviölle rakastavansa tätä. Terälehtiä ei ole enempää ja Hirviö on kuollut, joten mahdollisuus onnelliseen loppuun on mennyt. Vai onko sittenkään?


Tala kuolee

Vaianan isoäiti Tala ehtii kertoa lapsenlapselleen tarinan siitä, kun heidän esi-isänsä olivat merenkävijöitä siihen asti, kun puolijumala Maui varasti Te Fitin sydänkiven. Tala alkaa pian tämän kertomuksen jälkeen tehdä kuolemaa. Viimeisillä voimillaan Tala laittaa Te Fitin sydämen kaulakorunsa sisälle, ja antaa korun Vaianalle. Tala kehottaa Vaianaa lähtemään matkaan samantien, jotta tämä pystyisi pysäyttämään sydänkiven varastamisen seurauksena alkaneen leviävän pimeyden. Vaianan on vaikeaa jättää isoäitinsä kuolinvuode, mutta hän tekee sen silti. Tala menehtyy juuri silloin, kun Vaiana on päässyt lähtemään matkaan lautallaan. 


Nita hyvästelee Kenain ja Kodan

Kenai ja Koda tapaavat Kenain lapsuudenystävän Nitan, joka ei voi mennä naimisiin ennen kun saa tuhottua korun, jonka Kenai antoi hänelle vuosia sitten. Kenain ja Nitan on poltettava koru yhdessä Hokani-putouksilla, sillä muilla tavoilla henkien tekemä lumous ei särkyisi. Matkan aikana Nita lähentyy Kenain ja Kodan kanssa, joista ensiksi mainitulla alkaa herätä enemmän tai vähemmän voimakkaita tunteita Nitaa kohtaan. Korun polttamisen jälkeen Nita menettää kyvyn ymmärtää karhujen puhetta. Tämä saa heidät surullisiksi, ja Nita jättää haikeat hyvästit Kenaille ja Kodalle ennen kun lähtee takaisin ihmisten luokse. 


Pocahontasin loppu

Kuvernööri Ratcliffe yritti ampua intiaanipäälikkö Powhatania, mutta John Smith astui viime hetkellä aseen eteen ja luoti osui häneen. Smith joudutaan viemään Englantiin, missä hänen ampuhaavansa pystytään parantamaan. John Smithillä on herännyt romanttisia tunteita intiaaniprinsessa Pocahontasia kohtaan, ja haluaa, että tämä lähtisi hänen mukanaan Englantiin. Pocahontas kieltäytyy, sillä hän uskoo paikkansa olevan oman heimonsa luona. John Smith ja Pocahontas suutelevat toisiaan hyvästiksi ennen kun Smith siirretään paareilla Englantiin lähtevään laivaan. Tämän jälkeen Pocahontas juoksee kalliolle nähdäkseen laivan mahdollisimman pitkään ennen kun se katoaa horisonttiin. 


"Sun täytyy ottaa joku toinen"

Meren valitsema Vaiana on saanut tehtäväkseen tuoda puolijumala Maui meren yli, sekä palauttaa Te Fitin sydänkivi. Maui oli alkuvaikeuksien jälkeen helppoa tuoda meren yli, mutta Te Fitin sydänkiven palauttamiseen liittyy enemmän vaikeuksia, joista isoin on laavahirviö Te Ka. Taistelun seurauksena Mauin koukku alkaa säröillä eikä hän uskalla enää käyttää sitä taistelussa, sillä muuten se hajoaisi. Vaiana yrittä saada Mauilta apua laavahirviön päihittämiseen, mutta Maui muuttaa itsensä jättihaukaksi ja lentää pois. Tässä kohtaa surullinen Vaiana antaa sydänkiven merelle ja sanoo, että tämän on valittava joku toinen. Onneksi Vaianan epätoivo ei kestä kovin kauaa, mutta tätä kohtausta katsoessa ainakin minulle ehtii tulla surullinen olo.


Eugene kuolee

Gothel on puukottanut Eugenea kuolettavasti, kun mies oli kiivennyt torniin pelastamaan Tähkäpäätä, jonka Gothel oli kahlinnut. Tähkäpää saa kuitenkin luvan parantaa Eugenen haava taikahiustensa avulla, mutta ehtona on, että Tähkäpään on sitten pysyttävä aina Gothelin luona. Eugene ei katso tätä hyvällä, joten hän leikkaa Tähkäpään hiukset ennen kun Tähkäpää on edes yrittänyt parantaa Eugenea. Leikkaamisen seurauksena Tähkäpään hiukset muuttuvat ruskeiksi ja menettävät taikavoimansa. Pian vanhaksi palautuneen Gothelin kuoleman jälkeen Eugene kuolee parantumattoman haavansa vuoksi Tähkäpään syliin. Eugene on kuollut eikä Tähkäpäällä ole enää taikahiuksiaan, joten mitään ei ole enää tehtävissä. Vai onko sittenkään?


Ilo ja Bing Bong muistikuilussa

Ilo ja Bing Bong ovat pudonneet muistikuiluun, mihin päätyvät ne muistot, jotka ovat haalistuneet Rileyn mielestä. Kuilussa muistot katoavat lopulta kokonaan, ja sama kohtalo uhkaa nyt myös Iloa ja Bing Bongia. Ilo löytää haalistuneita muistoja ajalta ennen San Franciscoon muuttoa, ja ne saavat hänelle haikean olon. Ilon katsoessa muistoja häntä alkaa itkettää, ja pääsemme näkemään Ilon ensimmäistä kertaa täysin surullisena. Surullisissa tunnelmissa viihdytään jonkin aikaa ennen kun Ilo ja Bing Bong yrittävät löytää keinoa päästä takaisin ylös.


Dos oruguitas

Casitan hajottua Madrigalit ovat menettäneet kotinsa ja taikavoimansa. Mirabel on mennyt suremaan tätä joelle, mistä Abuela Alma löytää hänet. Joki on sama, jolla Abuelan aviomies Pedro sai surmansa heidän paetessaan entisestä kodistaan. Dos oruguitas laulun aikana päästään näkemään Alman ja Pedron rakkaustarina kaksikon ensitapaamisesta Pedron kuolemaan asti. Laulun aikana selviää paremmin miksi Abuela on niin ankara, ja vaatii Madrigaleilta enemmän kuin mihin he pystyvät. Dos oruguitas on yksi surullisimmista Disney-lauluista, vaikka sen viimeiset säkeet tapahtuvatkin hieman iloisemmissa merkeissä.


Kääpiöt surevat Lumikkia

Lumikki on vaipunut ikiuneen puraistuaan palan myrkkyomenasta. Kääpiöt löytävät Lumikin mökkinsä lattialta. He surevat prinsessaa, ja laittavat tämän lasiarkkuun. Vaikka Lumikki ei ehdi olla kuolleena kovin kauaa, niin siitä huolimatta katsoja ehtii yhtyä kääpiöiden suruun, sekä mahdollisesti vuodattaa muutaman kyyneleenkin.


Tadashin kuolema

Hiro Hamada on saanut opiskelupaikan nörttilaboratoriosta tehtyään koulun johtajaan professori Robert Callaghaniin vaikutuksen keksimillään mikroboteilla. Hiro on lähdössä juhlimaan tuoretta opiskelupaikkaansa isoveljensä Tadashin, Cass-tätinsä, sekä Tadashin opiskelukavereiden kanssa. Sitä ennen Hiro ja Tadashi jakavat hetken, mikä keskeytyy hälytysääneen. Veljekset näkevät koulurakennuksen olevan liekeissä, ja saavat pian tietää, että professori Callaghan on jäänyt palavan rakennuksen sisälle. Tadashi ryntää Hiron estelyistä huolimatta palavan rakennuksen sisälle. Palava koulu räjähtää lähes heti sen jälkeen, kun Tadashi on päässyt sen sisälle. Räjähdyksen seurauksena Tadashi menehtyy, mikä johtaa Hiron masennukseen ja opiskelumotivaation katoamiseen. Vaikka Big hero 6 sisältääkin enimmäkseen iloisia hetkiä, niin siitä huolimatta Tadashin kuolema on enemmän tai vähemmän esillä melkein koko elokuvan ajan. 


Baymax jää toiseen ulottuvuuteen

Abigail Callaghan jäi Alistair Krein epäonnistuneen kokeen takia jumiin kahden portaalin väliseen ulottuvuuteen. Myöhemmin hoitajarobotti Baymax huomaa elon merkkejä räjähtämässä olevasta portaalista. Abigail on yhä elossa, mutta hän on vaipunut horrokseen. Baymax ja Hiro lentävät portaalin sisälle hakemaan Abigailin pois sieltä. Juuri silloin kun he ovat lentämässä ulos, Baymaxin raketit vaurioituvat, eikä hän voi lennättää Hiroa ja Abigailia ulos. Baymax pystyy kuitenkin lennättämään kaksikon pois portaalista rakettinyrkkinsä avulla. Valitettavasti tämä tarkoittaa sitä, että Baymax ei pääsisi pois portaalin sisältä. Hiron on vaikeaa jättää hyvästit robotille, sillä hän on juuri päässyt yli veljensä kuolemasta, eikä halua menettää myös Baymaxia. Baymax on suosikkihahmoni Big hero 6 elokuvassa, mikä lisää omaa suruani tässä kohtauksessa. Tätä ei pysty katsomaan ilman, että alkaa surettaa.


Bing Bong kuolee

Ilo ja Bing Bong löytävät Bing Bongin raketin, jolla Bing Bong leikki Rileyn kanssa, kun Riley oli pieni. Ilo ja Bing Bong käyttävät rakettia apunaan päästäkseen pois muistikuilusta. Kaksikko laulaa Bing Bongin rakettilaulua, minkä avulla raketti nousee lentoon. Raketti ei kuitenkaan nouse tarpeeksi korkealle, jotta Ilo ja Bing Bong pääsisivät pois kuilusta. Tajuttuaan, ettei raketti voi kantaa molempia, katoamaisillaan oleva Bing Bong hyppää viime hetkellä pois kyydistä. Ilon onnistuneen rakettilennon jälkeen, hän katsoo kuilun pohjalle, ja näkee Bing Bongin siellä. Bing pyytää Iloa viemään Rileyn kuuhun hänen puolestaan ennen kun katoaa lopullisesti. 


Married life

Up-elokuvan alku on varmasti yksi surullisimmista kohtauksista, mitä Pixar-elokuvissa on koskaan nähty. Instrumentaalikappale Married lifen aikana päästään seuraamaan Carlin ja Ellien rakkaustarinaa pariskunnan häistä Ellien hautajaisiin asti. Carlin ja Ellien avioliittoon kuului ylämäkien lisäksi myös alamäkiä, joista ensimmäinen nähdään silloin, kun pariskunta saa tietää, etteivät he voi koskaan saada omia lapsia. Toinen alamäki nähdään myöhemmin, kun Ellie menehtyy. Iloisten hetkien määrästä huolimatta Married life on surullinen kappale, sillä pelkän sävelen kuuleminen saa olon haikeaksi.


Sisarpuolet repivät Tuhkimon mekon

Tuhkimo haluaisi osallistua kuninkaan järjestämiin tanssiaisiin, mutta äitipuoli Lady Tremaine ei katso sitä hyvällä. Siksi hän määrää Tuhkimolle järkyttävän määrän kotiaskareita, ettei tämä varmasti ehtisi lähteä tanssiaisiin. Hiiret ja linnut päättävät auttaa Tuhkimoa, ja ompelevat hänelle tanssiaismekon. Tuhkimo voi sittenkin osallistua tanssiaisiin. Hiiret ovat lisänneet mekkoon Tuhkimon sisarpuolien Anastasian ja Druzellan pois heittämiä asusteita. Lady Tremaine, Anastasia ja Druzella ovat jo lähdössä juhliin, kun Tuhkimo kiirehtii heidän peräänsä. Kun Anastasia ja Druzella huomaavat Tuhkimon mekossa omia asusteitaan, he syyttävät Tuhkimoa varkaaksi, ja alkavat repiä hänen mekkoaan. Tämä saa Tuhkimon murtumaan kunnolla, sillä eihän repaleisessa mekossa voi osallistua kuninkaanlinnassa järjestettäviin tanssiaisjuhliin.


Kertokaa kommenteissa mitkä ovat teidän mielestänne ne kaikista surullisimmat Disney-hetket. 

Kuten olen aiemmin sanonut, niin keskityn kevään aikana lähinnä Tähkäpään lauluäänien top-listan tekemiseen. Ennen ranking-listaa blogiin on tulossa ainakin yksi hahmoesittely, sekä Hahmofaktat-sarjan toinen osa. Sen enempää en uskalla luvata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti