Sivut

sunnuntai 16. kesäkuuta 2024

Inside out 2 (arvostelu)

Inside out 2 saa ensi-iltansa heinäkuun puolivälissä, mutta minä kävin katsomassa sen jo tänään, joten pääsen nyt kirjoittamaan arvostelun siitä.


Riley on kasvanut teini-ikäiseksi ja hänen mielensä on saanut uusia ulottuvuuksia. Niihin kuuluvat mm. uskomukset, joista muodostuu Rileyn minäkuva. Ilo, Suru, Kiukku, Pelko ja Inho ovat hoitaneet Rileyn asioita sovussa ja yhteistyöllä. Kuvioihin tulee kuitenkin isoja muutoksia, kun uudet tunteet ottavat vallan päämajassa. 

Inside out 2 on jatkoa vuonna 2015 julkaistulle Inside out elokuvalle. Kuten edeltäjässä, niin myös jatko-osassa seurataan Rileyn pään sisällä tapahtuvia asioita. Tässä elokuvassa Rileyn mieli muuttuu monella tapaa. Yhtenä muutoksena nähdään uudet tunteet, joihin kuuluvat tulevaisuutta yli-innokkaasti suunnitteleva Ahdistus, piileskelevä Nolous, Rileya etäämmältä ohjaava Ennui, sekä muita kadehtiva Kateus. Uudet tunteet sopivat elokuvan teemaan hyvin, vaikka yksi niistä vaikuttaa aluksi ärsyttävältä.

Rileyn vanhat tunteet ovat mukana tässäkin elokuvassa, mutta heitä ei nähdä ohjaamassa Rileya kovin monessa kohdassa, sillä he päätyvät muutamien mutkien seurauksena kauas päämajasta. Kuten jo aiemmin sanoinkin, niin Rileyn mieli muuttuu paljon tässä elokuvassa. Uusina Rileyn päänsisäisinä paikkoina nähdään Rileyn minäkuvan muodostava Uskomukset, sekä Salaisuudet, joissa nähdään yhdet elokuvan hauskimmista tapahtumista. Erään tapahtuman seurauksena Rileyn mieleen muodostuu ivauma, mikä saa hänet puhumaan liioitellun sarkastisella äänensävyllä. 

Teemaltaan Inside out 2 on suunnilleen samanlainen kuin edeltäjänsä, mutta muutamat asiat ovat muuttuneet. Tässä elokuvassa tapahtuu paljon enemmän asioita kuin Inside out ykkösessä, joten meininki on tietyissä kohdissa aika sekava. Tosin teini-ikä on sekavaa aikaa, joten ehkä se käy järkeen, tai sitten ei. Eniten sekavuutta elokuvaan tuo Ahdistus, joka yrittää kaapata vallan päämajassa. Siitä huolimatta elokuvassa ei nähdä pahista, jota vastaan taisteltaisiin. Hauskoina hetkinä elokuvassa nähdään muiden päiden sisällä tapahtuvat asiat, sekä viittaus Mikki Hiiren kerhotaloon. Muistaako kukaan sitä ohjelmaa? Inside out 2 osaa siis tarjota kevennystä sekavien tapahtumien keskelle.

Yhteenvetona sanonkin, että Inside out 2 on sekavuudestaan ja monimutkaisuudestaan huolimatta katsomisen arvoinen elokuva. Tunteet ovat edelleen isossa roolissa ohjaillessaan Rileyn valintoja ja tekemisiä. Myös huumori toimii ihan hyvin, vaikka voin kyllä sanoa, että ensimmäisessä elokuvassa oli paljon parempia vitsejä. Jos fanitat ensimmäistä Inside out elokuvaa, niin käy ihmeessä katsomassa myös sen jatko-osa. 

Tässä kohtaa minun on pakko esitellä tämä Inside out 2 leffajuliste. Näitä jaettiin ovella elokuvan päätyttyä ja pitihän minunkin ottaa yksi mukaan. 

Mitä mieltä te olette elokuvasta Inside out 2? Jos ette ole vielä nähneet sitä, niin aiotteko mennä katsomaan? Jos ette ole lukeneet arvosteluani ensimmäisestä Inside out elokuvasta, niin löydätte sen täältä.

Seuraavaksi olisi siis tulossa arvostelu elokuvasta Leijonakuningas 1 ½. Lisäksi suunnittelen Disneymokat-sarjan seuraavaa osaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti