Sivut

torstai 16. heinäkuuta 2020

Eläinteemaiset Disney elokuvat

Hei kaikki. Nyt pääsette näkemään uuden top-listan. Tässä listassa kerron Disneyn parhaat eläinaiheiset elokuvat. Tähän listaan pääsevät siis ne elokuvat, joissa eläimet ovat jollakin tavalla keskeisessä osassa. Aloitetaanpa sitten.


10. Topi ja Tessu


Olen nähnyt tämän elokuvan vain kerran ja siitä on kulunut aikaa sen verran, etten muista elokuvaa kovin tarkasti. Elokuvan teemana on päähenkilöiden, Topi-ketun ja Tessu-koiran ystävyys. Elokuvassa on myös joitakin synkkiä/pelottavia asioita.


9. Robin Hood


Tämänkin elokuvan näkemisestä on kulunut useampi vuosi enkä muista sitä kovin tarkasti. Olen nähnyt myös Robin Hoodin vain yhden kerran. Tämä on muuten vanhin Disney klassikko, jota ei ole dubattu uudelleen myöhemmin. Tässä elokuvassa esiintyvät eläimet ovat antromorfisia eli ihmismäisiä.


8. Zootropolis


Zootropolis on yksi 2010-luvulla ilmestyneistä Disney klassikoista. Tässä elokuvassa on hyvin paljon ajankohtaisia teemoja, joihin kuuluvat rasismi, ennakkoluulot ja syrjintä. Tässäkin elokuvassa esiintyy antromorfisia eläimiä.


7. Nasun suuri elokuva

 
Tiedetään. Nalle Puh elokuvien hahmot ovat pehmoleluja eivätkä oikeita eläimiä. Olen sanonut, että Nasun suuri elokuva on suosikkini kaikista Nalle Puh elokuvista, mutta nyt asia ei taidakaan olla niin, sillä tälle listalle on päässyt myös muita Puolen Hehtaarin metsässä tapahtuvia elokuvia. Tämä on muuten siltä osin erilainen, että tässä elokuvassa päähenkilönä ei ole Nalle Puh. Kuten elokuvan nimestä huomaa, niin päähenkilönä on siis Nasu. Tässäkin elokuvassa käsitellään syrjintää, mutta hieman eri tavalla kuin Zootropoliksessa. Nasua syrjitään elokuvan alussa jättämällä hänet suuren suunnitelman ulkopuolelle, sillä Nasu on muiden mielestä liian pieni osallistumaan suunnitelmaan. 


6. Nalle Puhin elokuva


Tässä elokuvassa päähenkilönä on Nalle Puh, joka yrittää koko elokuvan ajan saada itselleen hunajaa. Elokuvassa on mukana  myös kirja ja kertoja, mutta kumpikaan ei ole isossa osassa. Elokuvan juoni ja laulut ovat hyviä.


5. Tarzan


Olen nähnyt myös tämän elokuvan vain yhden kerran ja siitäkin kerrasta on kulunut aikaa. Tässä elokuvassa päähenkilö on ihminen, mutta eläimillä on silti merkittävä rooli. Pidän erityisesti Tarzanin ja Janen suhteen kehittymisestä.


4. Nalle Puh ja Möhköfantti


"Mahtavaa". Palaamme taas Nalle Puh elokuvien pariin. Eivät ne kuitenkaan ole huonoja ja pidän myös tästä elokuvasta. Elokuvassa Puolen Hehtaarin metsän asukkaat löytävät valtavan jalanjäljen ja ajattelevat sen kuuluvat möhköfantille. He päättävät lähteä pyydystämään sitä. Ruu ei pääse mukaan, joten hän lähtee etsimään möhköfanttia yksin. Ruu tapaa Fantti nimisen möhköfantin, jonka kanssa hän ystävystyy elokuvan aikana.


3. Nalle Puh


Tämä elokuva koostuu kolmesta lyhytanimaatiosta, jotka yhdistettiin kirjan avulla koko illan elokuvaksi. Elokuvassa ei siis ole yhtä tiettyä juonta. Elokuvan laulut ovat hyviä ja jäävät mieleen. Hahmotkin ovat onnistuneita ja suosikki hahmoni tässä elokuvassa on itse Nalle Puh. 


2. Aristokatit


Tässä elokuvassa on paljon hyviä hahmoja ja Edgar on yksi hauskimmista Disney pahiksista. Ihmettelen kuitenkin miksi Madame Bonfamille haluaa testamentata rahansa kissoille. Eikö olisi helpompaa testamentata niitä Edgardille? Mitä kissat edes tekisivät niillä rahoilla? Edgar on kuitenkin ihminen. 


1. Viidakkokirja


Myös Viidakkokirjan päähenkilö on ihminen. Mowgli on kuitenkin hieman ärsyttävä eikä häntä oikein kiinnosta totella Bagheeran käskyjä. Elokuvassa on myös paljon hyviä hahmoja, joihin kuuluu ainakin Baloo, apinat ja korppikotkat. Myös elokuvan laulut ovat hyviä.


Siinä olivat siis minun suosikkini Disneyn eläinelokuvista. Voitte kertoa kommenteissa omat suosikkinne niistä Disney elokuvista, joissa eläimet ovat keskeisessä roolissa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti