Sivut

tiistai 14. heinäkuuta 2020

Nostalgia (Frozen)

Nostalgia-sarjan neljännessä osassa arvosteltavaksi pääsee Frozen. Kerron muuten tähän väliin sellaisen asian, että tämän blogin piti alunperin olla Frozen-blogi, mutta päätinkin tehdä tästä Disney-blogin. Mikähän blogin nimi olisi, jos olisin pitänyt tämän Frozen-teemaisena? Frozenin lumoa?


Olen kertonut elokuvan juonen sinisellä tekstillä, mutta en tule paljastamaan loppuratkaisua. Jos siis et halua tietää elokuvan juonta, skippaa sininen teksti.

Arendellen kuningasparilla on kaksi tytärtä, joista vanhemmalla, Elsalla on taikavoimat, joilla hän pystyy hallitsemaan jäätä ja lunta. Kerran kun siskokset ovat leikkimässä, niin Elsa satuttaa Annaa vahingossa taikavoimillaan. Kuningas ja kuningatar vievät tyttärensä peikkojen luokse. Peikkopappa parantaa Annan ja poistaa tämän mielestä kaikki muistot Elsan taikavoimista. Kuningas ja kuningatar päättävät sulkea linnan portit ja eristää siskokset toisistaan. Anna yrittää päästä viettämään aikaa sisarensa kanssa, mutta Elsa ei suostu poistumaan huoneestaan. Siskosten ollessa teini-ikäisiä heidän vanhempansa kuolevat traagisesti laivamatkalla. Linnan portit avataan Elsan kruunajaispäivän kunniaksi. Anna tapaa Eteläsaarilta saapuneen prinssi Hansin, johon hän rakastuu ensisilmäyksellä. He menevät myös kihloihin, mutta Elsa ei suostu siunaamaan liittoa, sillä ei naimisiin voi mennä noin vain. Siskokset riitaantuvat ja Elsa paljastaa voimansa vahingossa koko valtakunnalle. Elsa pakenee Pohjoisvuorelle ja tulee samalla tehneeksi Arendelleen ikuisen talven. Anna päättää tehdä lopun talvesta ja lähtee sisarensa perään. Anna saa avukseen jäämies Kristoffin, Sven-poron ja Elsan loihtiman Olaf-lumiukon.

Frozen sai ensi-iltansa Yhdysvalloissa 22. marraskuuta vuonna 2013 ja Suomessa samana vuonna 20. joulukuuta. Elokuva perustuu löyhästi Hans Christian Andersenin tarinaan Lumikuningattaresta. Elokuva on tunnetuin kaikista Disney elokuvista. Frozen saavutti nopeasti suuren suosion, mille ei näytä olevan loppua. 

Nuorempana katsoin tätä elokuvaa melkein koko ajan, mutta nyt katselukerrat ovat harventuneet. Elokuvan juoni on hyvä ja animointi näyttää upealta. Myös hahmot ovat onnistuneita. Jos minun pitäisi mainita inhokkihahmoni tästä elokuvasta, niin se on Weseltonin herttua, sillä hahmoon ei syvennytä ollenkaan elokuvan aikana. Päähahmot ovat sen sijaan onnistuneita ja pidän erityisesti Elsasta. Elsan taikavoimat ovat hienot, mutta niiden alkuperää ei kerrota. Onneksi asia korjattiin elokuvan jatko-osassa joka julkaistiin vuonna 2019. Jotkut elokuvan hahmoista ovat hyviä, mutta myös hieman ärsyttäviä. Tällä minä tarkoitan Olafia. Myös Kristoff on hyvä hahmo ja pidän hänen ja Svenin vuoropuhelusta. Myös Anna on erittäin onnistunut hahmo. Pidän tässä elokuvassa enemmän Annasta, mutta Elsa on parempi Frozen kakkosessa. Annan ja Elsan vanhemmat esiintyvät elokuvassa erittäin vähän aikaa. En pitänyt siitä miten he toimivat Elsan satutettua Annaa vahingossa

Sitten vielä plussat ja miinukset.

+Hyvät musiikit
+Tarina
+Elsan taikavoimat
+Olaf
+Peikot
+Animointi

-Eristys
-Weseltonin herttua
-Annan ja Hansin salamasuhde
-Olaf
-Elsan toimintatapa

Elokuva saa 8 pistettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti