Sivut

torstai 22. huhtikuuta 2021

Hahmoesittely: Elsa

Hei taas kaikille. Tällä kertaa julkaisen hahmoesittelyn Elsasta. Kerroin tämän asian jo Timonin ja Pumban esittelyssä, mutta kerron sen vielä uudestaan täällä, jos joku ei ole lukenut kyseistä postausta. Nämä hahmoesittelyt tulevat sisältämään juonipaljastuksia. Aion siis kertoa mitä hahmoille tapahtuu elokuviensa loppupuolella, joten lukeminen on omalla vastuullanne. Aloitetaan sitten.

Elsa on toinen päähenkilöistä elokuvissa Frozen ja Frozen 2. Hän esiintyy myös lyhytanimaatioissa Frozen kuumetta, Olafin jouluinen seikkailu ja Olipa kerran elokuvastudio, sekä elokuvassa Räyhä Ralf valloittaa intenetin. Elsan piti alunperin olla Frozen elokuvan pahis, mutta kuultuaan Let it go kappaleen, josta piti tulla Elsan pahislaulu, käsikirjoittajat muuttivat tämän hyvikseksi ja Annan siskoksi. Elsalla on taikavoimat, joiden avulla hän pystyy hallitsemaan lunta ja jäätä. 

Ensimmäisen elokuvan alussa Elsa leikkii yöllä Arendellen linnan valtaistuinsalissa siskonsa Annan kanssa. Elsa satuttaa Annaa vahingossa taikavoimillaan leikin aikana. Tyttöjen vanhemmat vievät heidät peikkojen luokse. Peikkopappa onnistuu parantamaan Annan pyyhkimällä tältä kaikki muistot Elsan voimista. Kuningas ja kuningatar eristävät siskokset toisistaan ja lukitsevat linnan portit. Elsa on alkanut pelätä omia voimiaan eikä uskalla sen vuoksi poistua huoneestaan Annan suostutteluista huolimatta. Siskokset eivät näe toisiaan edes silloin, kun heidän vanhempansa kuolevat.  Vuosien kuluttua Elsaa ollaan kruunaamassa Arendellen uudeksi kuningattareksi ja linnan portit avataan kruunajaispäivän ajaksi. Kun Elsa saa tietää Annan kihlautuneen Eteläsaarten prinssi Hansin kanssa yhden päivän tuntemisen jälkeen, tuore kuningatar riitaantuu sisarensa kanssa ja paljastaa huurteiset voimansa vahingossa koko valtakunnalle. Järkyttynyt Elsa pakenee Pohjoisvuorelle ja tulee samalla tehneeksi ikitalven Arendelleen. Myöhemmin Anna saapuu Elsan luokse jääpalatsiin ja pyytää siskoaan palaamaan takaisin Arendelleen. Elsa järkyttyy Annan pyynnöstä, mutta hän järkyttyy vielä enemmän kuultuaan aiheuttamastaan ikitalvesta. Hermostunut Elsa jäädyttää vahingossa Annan sydämen ja karkottaa Annan, Olafin ja Kristoffin jääpalatsistaan luomalla Vaahtokarkkilumihirviön. Myöhemmin Hans, Arendellen vartijat ja muutama muu saapuvat Elsan jääpalatsille ja vangitsevat hänet Arendellen linnan vankityrmään, josta Elsa onnistuu pakenemaan taikavoimiensa avulla. Hans tavoittaa Elsan ja väittää Annan kuolleen Elsan takia. Tämän jälkeen Hans yrittää surmata Elsan, mutta Anna asettuu viime hetkellä miekan ja Elsan väliin ja jähmettyy ikijäähän, joka sulaa pois. Tämän jälkeen Elsa palauttaa kesän Arendelleen ja lupaa, ettei linnan portteja suljeta enää ikinä. 

Frozen kuumetta lyhärissä Elsa järjestää Kristoffin, Svenin ja Olafin avulla syntymäpäiväjuhlat Annalle. Elsa vilustuu ja loihtii aivastaessaan lumipalleroita, jotka aiheuttavat ongelmia juhliin. 

Lyhytelokuva Olafin jouluinen seikkailu kertoo siitä, kun Arendellessa vietetään joulua vuosien eristyksen jälkeen. Anna ja Elsa tajuavat, ettei heidän perheellään ole omia jouluperinteitä. Myöhemmin kaikki lähtevät etsimään metsään eksynyttä Olafia, jonka löytymisen jälkeen koko Arendelle viettää joulun metsässä. 

Elokuva Frozen 2 alkaa sillä, kun Annan ja Elsan isä Agnar kertoo tarinan Lumotusta metsästä, jossa asuu Pohjolan väki ja neljä elementtihenkeä, jotka ovat maa, vesi, tuli ja ilma. Arendellen väki ystävystyi metsän asukkaiden kanssa. Heidän välilleen syttyi sota, minkä seurauksena Agnarin isä ja Anna ja Elsa isoisä kuningas Runard kaatui. Joku pelasti Agnarin metsästä, joka jäi mystisen sumun vangiksi. Kukaan ei siis pääse ulos sieltä eikä kukaan ole mennyt sisään. Tämän jälkeen Anna ja Elsan äiti Iduna kertoo Ahtohalla joesta, jolla on kaikki vastaukset menneisyydestä. Vuosien kuluttua Elsa kuulee salaperäisen äänen, jota kukaan ei vaikuta kuulevan. Elsa herättää Lumotun metsän henget ja Arendellesta tulee vaarallinen paikka. Elsa ja muut lähtevät Lumottuun metsään etsimään Elsan kuuleman äänen. Heille selviää, että Agnarin pelastanut henkilö oli Iduna, joka oli Pohjanväkeä. Elsa kuulee viidennestä hengestä, jonka kerrotaan olevan silta ihmisten ja luonnon taian välillä. Elsa kesyttää Näkin ja ratsastaa sillä Ahtohallaan, josta salaperäinen ääni kutsuu häntä. Siellä Elsalle selviää, että hän itse on se viides henki. Elsa päätyy Ahtohallan vaarallisimmalle alueelle ja saa tietää Runardin aiheuttaneen sodan tappamalla Lumotun metsän johtajan. Elsa lähettää tiedon Annalle juuri ennen, kun jäätyy. Myöhemmin Elsa sulaa ja pelastaa Arendellen padon tuhoutumisesta aiheutuneesta tulvasta ja metsä vapautuu. Elsasta tulee Lumotun metsän suojelija ja Annasta Arendellen uusi kuningatar. 

Elokuvassa Räyhä Ralf valloittaa internetin Elsa ja muut Disney prinsessat tapaavat Nellin ja Ralfin. Disneyn satavuotista taivalta juhlistavassa lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio Disney-hahmot päättävät ottaa ryhmäkuvan juhlan kunniaksi. Hahmojen kokoontuessa kuvauspaikalle Anna kysyy Elsalta ovatko kaikki konnat tulossa mukaan. Elsa jäädyttää taulustaan lähdössä olevan Hansin ja sanoo, etteivät kaikki konnat ole mukana.

Elsa on yksi onnistuneimmista Disney hahmoista, vaikka hän ei olekaan paras mahdollinen roolimalli. Pidän Elsasta enemmän Frozen kakkosessa. Ensimmäisessä Frozen elokuvassa hän ei ole yhtään kiinnostava. Paras kohtaus, jossa Elsa esiintyy on Saavu jo laulun loppu. 

Englanninkielinen ääninäyttelijä: Eva Bella (8-vuotiaana)   Spencer Lacey Ganus (12-vuotiaana)   Mattea Conforti (Frozen 2, lapsena)   Idina Menzel (aikuisena)
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Seera Alexander (8-vuotiaana)   Bea Oesch (12-vuotiaana)   Elina (Frozen 2, lapsena)   Katja Sirkiä (aikuisena)   Katja Aakkula (Disney Infinity)
Saamenkielinen ääninäyttelijä: Neda Magrethe Labba (lapsena)   Marianne Pentha (aikuisena)
Näyttelijä: Brooklyn Nelson (musikaali, nuorena)   Ayla Schwartz (musikaali, nuorena)   Cassie Levy (musikaali, aikuisena)

Haluan tähän loppuun vielä pahoitella, jos tuon bannerikuvan koko häiritsee teitä. Yritän tehdä sille jotain. Eipä tässä muuta. Kiitos, kun luitte tämän postauksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti