Sivut

lauantai 19. kesäkuuta 2021

Nostalgia (Toy Story 2)

Hei taas kaikille ja tervetuloa lukemaan Nostalgia-sarjan kahdeksatta osaa, jossa arvostellaan Toy Story 2.

Olen kertonut elokuvan juonen sinisellä tekstillä, mutta en tule paljastamaan loppuratkaisua. Jos siis et halua tietää juonta, skippaa sininen teksti.

Elokuvan alussa Andy on lähdössä Länkkärileirille. Hänen oli tarkoitus ottaa Woody mukaan sinne, mutta hän repi tältä käden, joten Woody jäi kotiin. Myöhemmin Wheezy-pingviini on joutunut kirpputorille, mutta Woody pelastaa tämän sieltä. Pelastamisen yhteydessä lelukauppaketju Alin Leluladon omistaja Al varastaa Woodyn. Muut lelut lähtevät pelastamaan Woodya, joka on tavannut "oikean perheensä", johon kuuluvat lehmityttö Jessie, mainari Paukku Pete ja Napakymppi-hevonen. Woody saa tietää, että Al aikoo myydä lelut Japanissa sijaitsevaan lelumuseoon, sekä sen, että hän itse on arvokas keräilyesine.

Toy Story 2 julkaistiin Yhdysvalloissa 24.11.1999 ja Suomessa 18.2.2000. Elokuva on jatkoa vuonna 1995 julkaistulle Toy Story elokuvalle. Toy Story 2 sai Golden Globe palkinnon parhaana komediaelokuvana vuonna 1999. 

Elokuvan päähenkilö on seriffinukke Woody, joka on yksi Andy-nimisen pojan leluista. En muista kovinkaan paljoa ensimmäisestä Toy Storysta, joten en pysty sanomaan paljonko hahmo on kehittynyt kyseisen elokuvan jälkeen. Muistan kuitenkin, että Woody on ensimmäisessä elokuvassa aika itsekeskeinen, jota hän ei kakkososassa ole. Okei, ehkä jonkin verran, muttei niin itsekeskeinen, kuin ensimmäisessä Toy Storyssa. Muita hahmoja ovat mm. avaruusfiguuri Buzz Lighyear, Slinky-koira, Rex-dinosaurus, sekä Herra ja Rouva Perunapää. Elokuvaa seurataan lelujen näkökulmasta, joten ihmiset jäävät vähemmälle huomiolle. Lelut ovat eläviä, mutta ihmisten ollessa näköetäisyydellä, ne teeskentelevät elottomia.

Muistan pitäneeni lapsena tästä elokuvasta, vaikka näinkin sen vain yhden kerran. Katsottuani elokuvan toisen kerran useamman vuoden tauon jälkeen ymmärsin sen sanoman paremmin. Toy Story 2 on parempi elokuva, kuin olin muistanut. Elokuvasta löytyy myös muutamia surullisia hetkiä, mutta elokuva ei ole yhtään surullinen tai masentava. 

Kuten kaikki (tai melkein kaikki) hyvät elokuvat, myös tämäkin saa jonkin verran kritiikkiä. Vaikka pidänkin Toy Story kakkosta hyvänä elokuvana, niin siinä nähdään Pixar elokuvien vakiokalustoon kuuluva yllätyspahis. Vaikka yllätyspahikseen liittyvä käänne olikin hyvin onnistunut, niin siitä huolimatta pidän enemmän perinteisistä pahiksista, joiden pahismaisuus on kaikkien tiedossa koko elokuvan ajan. 


Sitten vielä ne plussat ja miinukset

+Animointi
+Hyvät hahmot
+Musiikki
+Tunnelma

-Yllätyspahis

Toy Story 2 saa 5 pistettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti