Sivut

perjantai 2. heinäkuuta 2021

Ärsyttävimmät Disney hahmot

Tajusin, että siitä on melkein 10-kuukautta, kun olen viimeksi julkaissut top-listan, joten päätin tehdä uuden. Tässä top-listassa pääsette näkemään minun mielestäni 10 ärsyttävintä Disney hahmoa. Vaikka hahmot olisivatkin hyviä, niin niistä löytyy myös joitakin ärsyttäviä piirteitä. Jotkut hahmoista ovat jopa niin ärsyttäviä, että niiden sietäminen on lähes mahdotonta. Välillä parhaat Disney hahmot saattavat olla enemmän tai vähemmän ärsyttäviä. Sanon kuitenkin, että yksikään tähän listaukseen päässeistä hahmoista ei kuulu lempihahmoihini. Aloitetaan sitten.


10. Jaana

Jaana on Leenan tytär, joka esiintyy elokuvassa Paluu Mikä-Mikä-Maahan. Jaana on ihan siedettävä elokuvan alussa ja lopussa, mutta muuten hän on todella ärsyttävä, itsekäs ja pikkuvanha melkein koko elokuvan ajan. Hän mm. on ilkeä pikkuveljelleen Janille ja sen lisäksi vielä sammutti Helinä Keijun sanoen, ettei usko keijuihin. Vaikka Jaana onkin ärsyttävä, niin hän ei kuitenkaan ole niin ärsyttävä kuin muut tähän listaukseen päässeistä hahmoista.


9. Kuzco

Kuzco on todella itsekäs jo elokuvansa ensimmäisistä minuuteista lähtien. Hän kehuu itseään paljon ja sanoo olevansa paras. Nämä asiat voin vielä antaa anteeksi, mutta en sitä, että hän aikoo tuhota kokonaisen kylän omien etujensa vuoksi. Elokuvan loppupuolella Kuzco alkaa kuitenkin ajatella muidenkin tunteita ja minun mielestäni hän on parempi hahmo Keisarin uudet kuviot elokuvan lopussa. 


8. Luann Stewart

Luann on Mileyn ja Jacksonin ilkeä serkku. Hän esiintyy onneksi vain yhdessä jaksossa, mutta siitä huolimatta hän sai paikkansa tällä listalla. Luann aikoi nimittäin paljastaa Mileyn salaisuuden koko maailmalle. Hän lukitsi Mileyn kaappiin, pukeutui Hannah Montanaksi ja lähti Lillyn kanssa juhliin, joihin Mileyn (tai Hannah Montanan) oli tarkoitus mennä. Luann on inhonnut serkkuaan lapsesta asti. Hän on mm. työntänyt Mileyn kaivoon.


7. Peter Pan

Peter Pan on todella ärsyttävä hahmo. Edes Kapteeni Koukku miehistöineen eivät ole yhtä ärsyttäviä. Mikä sitten tekee Peteristä ärsyttävän. Yksi syy on ainakin hänen olematon moraalinsa. Peter mm. syötti Koukun käden krokotiilille, joka haluaa syödä merirosvon kokonaan. Tämän lisäksi Peter flirttailee samaan aikaan useiden tyttöjen kanssa, joten hän aiheuttaa aivan tarpeetonta draamaa kaikille. Minä en näe Peterissä mitään viehättävää, joten en ymmärrä miksi melkein kaikki elokuvan naiset ovat niin kiinnostuneita hänestä. Peterissä on kuitenkin myös joitakin hyviä puolia. Hän nimittäin pelasti Kultasen perheen lapset Kapteeni Koukulta. Siitäkin huolimatta pidän Peteriä todella ärsyttävänä hahmona. Pahinta on, ettei hän saa minkäänlaista opetusta elokuvan lopussa. 


6. Lumikin kuningatar/Noita

Tästä hahmosta minulla ei ole mitään positiivista sanottavaa. Lumikin kuningatar on kaikin puolin ärsyttävä hahmo. Hän on paha sen takia, ettei ole maassa kaunehin. Hän aikoi mm. surmata Lumikin, jonka sanotaan olevan kaikista kaunein. Noidaksi muututtuaan kuningattaresta tulee entistä pelottavampi ja mielipuolisempi.


5. Iines Ankka

Jotkut teistä ovat varmaankin yllättyneitä siitä, että Iines on tässä listassa. Vaikka Iines ei kuulu lempihahmoini, niin hänessä on hyviä puolia. On kuitenkin yksi asia mistä en pidä Iineksessä. Hän tapailee Aku Ankkaa ja Hannu Hanhea yhtä aikaa eikä osaa päättää kahden miehen väliltä. Iineksen pitäisi valita kumman kanssa hän haluaa olla yhdessä eikä deittailla heitä yhtä aikaa. 


4. Si ja Am

Siamilaiskissat Si ja Am ovat todella ärsyttäviä. He aiheuttivat valtavan sotkun, jonka laittoivat Kaunottaren syyksi. Si ja Am aiheuttivat myös vauvan itkun, josta heidän omistajansa syytti Kaunotarta, joka oli tullut rauhoittelemaan itkevää lasta. Kissat eivät saa edes minkäänlaista rangaistusta teoistaan. 


3. Helinä Keiju

Vaikka Peter Pan kuuluukin elokuvansa huonoimpiin hahmoihin, niin Helinä Keiju menee huonoudellaan jopa Peterin edelle. Helinä on todella mustasukkainen Peteristä. Se ei toisaalta yllätä, kun Peter flirttailee yhtä aikaa useiden tyttöjen kanssa. Helinän mustasukkaisuus menee kuitenkin yli, sillä hän yritti tappaa Leenan, jolle Peter oli myös flirttaillut. Pidän Helinästä enemmän hänen omissa elokuvissaan, joissa hänestä on tehty paljon kiinnostavampi hahmo.


2. Lady Tremaine

Lady Tremaine suosii omia tyttäriään Anastasiaa ja Drizellaa ja orjuuttaa tytärpuoltaan Tuhkimoa. Hän pakottaa Tuhkimoa tekemään kaikki talon askareet ja tekee kaikkensa, jotta Tuhkimo ei pääsisi prinssin järjestämiin tanssiaisiin. Kun Tremaine kuulee Tuhkimon olevan se salaperäinen tyttö, johon prinssi on rakastunut, hän lukitsee Tuhkimon huoneeseensa, jotta tämä ei voisi sovittaa lasikenkää. 


1. Gaston

Minun mielestäni ärsyttävin Disney hahmo on ehdottomasti Gaston. Hahmo on Kaunotar ja Hirviö elokuvan pääpahis, mutta hän on ärsyttävä myös muista syistä. Gaston yrittää mm. saada Belleä vaimokseen kaikin keinoin eikä todellakaan ilahdu, kun kuulee Bellen olevan rakastunut Hirviöön. Tämän lisäksi Gaston pitää Bellen isää Mauricea hulluna, mistä hän puolestaan keksii uuden keinon Bellen kosimiseen. Gastonin takia Hirviö olisi menehtynyt lopullisesti, ellei Belle olisi tullut paikalle. 

Kertokaa kommenteissa mitkä ovat teidän mielestänne kaikista ärsyttävimmät Disney hahmot. Kertokaa myös ideoita top-listoja varten. Voisin alkaa tehdä niitä useammin. 4 kommenttia:

 1. Olisi kyllä aika vaikeaa koota ärsyttävimmät hahmot, mutta itsellä tulee mieleen ihan ensimmäisenä Liisa Ihmemaassa elokuvan Hertta kuningatar. Niin ärsyttävä pahis, ja varmaankin omasta mielestäni ärsyttävin disney-hahmo ikinä! Aladdinin Jafar-pahiskin on jotenkin aina onnistunut ärsyttämään aika paljon, en tiedä miks. Myös Kuzco Keisarin uudet kuviot leffasta onnistuu loppua lukuunottamatta olemaan vain todella rasittava. Kunniamaininta Dumbon variksille, jotka ovat nekin jääneet jotenkin ärsyttävinä mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On totta, että ärsyttävien hahmojen luetteleminen on vaikeaa. Hahmoissa voi olla ärsyttäviä piirteitä, mutta se ei tarkoita sitä, että hahmo olisi ärsyttävä.

   Poista
 2. Kiva postaus! Olen kyllä samaa mieltä kanssasi siinä, että Gaston on tosi ärsyttävä hahmo.
  Olisi kyllä tosi kiva, jos joskus tekisit Top 10 Disney elokuvaa- top-listauksen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Gaston on todellakin ärsyttävä hahmo. Seuraavassa top-listassa kerron siis suosikki Disney elokuvani.

   Poista