Sivut

maanantai 31. tammikuuta 2022

Hahmottomat Disney laulut

Lupasin viime vuoden viimeisessä postauksessa, että julkaisisin tammi-helmikuun vaihteessa kaksi top-listaa. Tässä olisi ensimmäinen. Jos joku ei ymmärtänyt otsikkoa, niin voin selventää sitä. Tämän top-listan aiheena ovat ne Disney-laulut, mitkä eivät ole minkään hahmon laulamia. Ymmärrätte kyllä, kun alatte lukemaan listaa.

Teksti saattaa sisältää juonipaljastuksia


10. No way out/Sait kyyneleet

Sait kyyneleet kuullaan elokuvassa Karhuveljeni Koda. Koda oli kertonut Lohijoella tarinan siitä, kun hän ja hänen äitinsä kohtasivat ihmisiä. Kenai tajuaa, että karhu, jonka hän oli surmannut kostaakseen veljensä Sitkan kuoleman, oli Kodan äiti. Kenai kertoo myöhemmin Kodalle, että tämän äiti ei ole tulossa takaisin. Tämä kappale kuullaan siinä kohdassa, kun Kenai kertoo Kodalle totuuden liittyen tämän äitiin, jota karhunpentu oli etsinyt lähes koko elokuvan ajan. Laulussa on surullinen tunnelma ja se muuttuu surullisemmaksi laulun aikana.


9. He lives in you/Hän sussa on

Hän sussa on kuullaan Leijonakuningas 2 Jylhäkallion ylpeys elokuvan alussa. Laulun aikana katsojat pääsevät näkemään Simban ja Nalan Kiara-tyttären esittelyseremonian. Laulu on siis idealtaan samanlainen kuin ensimmäisen Leijonakuninkaan alkulaulu.


8. If I wasn't so small/Kumpa olis en pieni

Tämä laulu oli rohkaisulaulujen top-listalla. Laulu kuullaan Nasun Suuressa elokuvassa. Nasu suree sitä, että ystävät eivät anna hänen osallistua suureen suunnitelmaan. Laulun aikana Nasu auttaa oravaa, leppäkerttua ja lintua. Lisäksi hän tajuaa sen, että pienestä koostaan huolimatta hänestä on iso apu. Laulun lopussa Nasu lähtee takaisin ystäviensä luokse. Pidän kappaleesta enemmän suomenkielisenä, sillä se on minulle nostalgisempi ja kuulostaa muutekin paremmalta, vaikka Carly Simonilla ja Merja Larivaaralla onkin lähes samankaltaiset lauluäänet.


7. Once upon a time in New York City/Olipa kerran New Yorkissa

Tämä laulu kuullaan Oliver ja Kumppanit elokuvan alussa. Laulun aikana ihmiset valitsevat itselleen kissanpennun pahvilaatikosta. Kukaan ei kuitenkaan ota Oliveria, joka joutuu myöhemmin jäämään yksin sateiseen yöhön. En pidä kappaleen englanninkielisestä versiosta, sillä Huey Lewisin ääni kuulostaa liian synkältä ja surulliselta. Suomenkielinen versio on minun mielestäni parempi, sillä Kirkan (jonka kuolemasta tulee tänään 15-vuotta) lauluäänessä on toivoa siitä, että asiat tulevat vielä paranemaan. Ja niin Oliverille tapahtuikin. Suomenkielinen versio tästä laulusta toimii siis paremmin. 


6. Heffalumps and Woozles/Möhköfantit ja Tärpät

Nalle Puh valvoo vahtien hunajaa, mutta hän nukahtaa ja näkee unta möhköfanteista ja tärpistä, joiden Tiikeri oli kertonut vievän kaiken hunajan. Tämä laulu kuullaan siis Puhin unen aikana. Pidän laulussa eniten sen sävellyksestä ja laulun aikana tapahtuvista asioista.


5. Great spirits/Suuret henget

Tämä kappale kuullaan Karhuveljeni Koda elokuvan alussa. Pidän tässä laulussa eniten siitä, miten elokuvan teemat tulevat esille siinä. Laulu on myös sanoitettu ja sävelletty onnistuneesti.


4. I'm still here/Tänne jään

Tänne jään on Aarreplaneetta elokuvan ainoa laulu. Laulun aikana selviää tarkemmin miksi Jim on sellainen kuin on. Jimin isä ei ole ollut mukana poikansa elämässä. Laulun loppupuolella nähdään kohtaus, jossa Jimin isä lähtee lopullisesti heidän luotaan. Pidän tästä laulusta, sillä Jimin ajatukset tulevat esille siinä.


3. Immortals

Hiro on päättänyt ottaa kiinni naamiomiehen, joka varasti hänen mikrobottinsa ja on syylinen Tadashin kuolemaan. Tämä laulu kuullaan siinä kohdassa, jossa Hiro luo Baymaxille, Gogolle, Fredille, Wasabille, Honey Lemonille ja itselleen supersankarin asut. Laulun aikana Hiro auttaa ystäviään supervoimiensa kokeilemisessa. Pidän laulussa eniten sen aikana tapahtuvista asioista.


2. Touch the sky/Taivaankaari

Tämä laulu kuullaan Urhea elokuvan siinä kohdassa, jossa Merida lähtee ratsastamaan hevosellaan metsään. Pidän laulussa eniten sen tunnelmasta ja sävellyksestä. Kappale on hyvä molemmilla kielillä, mutta jos olisi pakko sanoa kumpi versio on parempi, niin valitsen suomenkielisen, sillä olen kuunnellut sitä versiota enemmän.


1. Circle of life/Elämän tie

Listan ykköspaikalle on päässyt Leijonakuninkaan aloituskappale Elämän tie. Pidän kappaleessa eniten sen alussa nähtävästä auringonnoususta ja siitä kun Rafiki nostaa vauva-Simban ilmaan laulun loppupuolella. Laulun sävellys on onnistunut ja se on täydellinen tapa aloittaa Leijonakuningas.

Siinä oli siis minun listaukseni hahmottomista Disney lauluista. Mitä mieltä te olette? Voitte kertoa kommenteissa. Seuraava top-lista ilmestyy ylihuomenna.

4 kommenttia:

 1. Oho, ei yhtäkään laulua Tarzanista. Ne olisivat itsellä ihan ensimmäisenä, etenkin Strangers like me, Son of man ja Two worlds. Itsekin pidän kovasti seuraavista lauluista: Great spirits, He lives in you, I'm still here, No way out ja Circle of life. Myös Pocahontasin Steady as the beating drum ja Leijonakuningas 2:n Love will find a way olisivat ehdottomasti Top-listallani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarzanin laulut pääsivät unohtumaan listalta, mutta jos oisin tehnyt kunniamaininnat-osion, niin ne oisivat päässeet siihen. Love will find a way on myös kaunis kappale, mutta en laske sitä hahmottomaksi lauluksi, sillä Kiara ja Kovu laulavat siinä. Tai... laulavat ja laulavat. Hahmot eivät teknisesti ottaen laula, mutta heidän ääninäyttelijät laulavat kyseisen biisin

   Poista
 2. Niinpä, periaatteessa Kiara ja Kovu kyllä laulavatkin siinä, vaikka huulet eivät liiku. :D Hieman sama juttu Kaunottaren ja hirviön Something there laulun kanssa: periaatteessa hahmot laulavat siinä, vaikka hahmot eivät näytäkään laulavan tai enemmänkin ehkä laulavat päänsä sisällä... Menee helosti sekaisin ja pitää ihan miettiä, onko kyseessä hahmojen esittämä laulu vai ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Mulla on täysin samat ajatukset molemmista lauluista.

   Poista