Sivut

sunnuntai 13. helmikuuta 2022

Hahmoesittely: Masi Pallopää

Teen nyt ensimmäistä kertaa esittelyn Pixar-hahmosta. Tällä kertaa esiteltäväksi on päässyt Masi Pallopää. Pixar-hahmojen esittelyt tulevat olemaan samanlaisia kuin Disney klassikoiden hahmojen esittelyt. Eli aion kertoa millainen rooli hahmolla on ja mitä hahmoille tapahtuu elokuviensa lopussa, joten juonipaljastuksia on luvassa. Myös Pixar-hahmojen esittelyt sisältävät mielipide-osion ja loppuun olen lisännyt hahmojen englannin- ja suomenkieliset ääninäyttelijät. Pixar elokuvista ei olla tehty live actioneja, joten niiden hahmojen esittelyissä en ole kertonut näyttelijöitä. Vain ääninäyttelijät. Jos hahmon tarinaan tulee jatkoa, niin aion päivittää esittelyä. Sitten itse esittelyyn.

Matias "Masi" Pallopää (englanniksi Michael "Mike" Wasowski) esiintyy elokuvissa Monsterit yliopisto ja Monsterit Oy. Hän tekee cameoroolin elokuvissa Nemoa etsimässä, WALL-E, Autot ja Coco. 

Masi tekee ensiesiintymisensä elokuvassa Monsterit Oy. Masi paras ystävä Tare Karvanen on Monsterilan ykköspelottelija, mistä ystävysten vihollinen Räähkä Poks ei ole mielissään. Elokuvassa Masi suunnittelee syntymäpäivä yllätystä tyttöystävälleen Sirkalle, mutta sitten Tare kertoo Masille, että ihmislapsi on päätynyt Monsterilaan. Masi ja Tare yrittävät saada Booksi nimeämänsä lapsen pois Monsterilasta ennen, kun tämä huomataan. Se ei kuitenkaan ole helppoa, sillä monsterit saavat tietää lapsesta. Myöhemmin Masille selviää, ettei hänen ja Sirkan parisuhde ollut parhaimmasta päästä. Elokuvan lopussa Masi ja Tare palauttavat Boon takaisin omaan maailmaansa.

Monsterit yliopisto on esiosa elokuvalle Monsterit Oy. Elokuvan alussa lapsi-Masi pääsee luokkaretkelle pelottamoon. Prologin aikana selviää, että hän ei kuulu luokkansa suosituimpiin oppilaisiin, sillä kukaan oppilaista ei ota häntä parikseen. Myöhemmin aikuiseksi kasvanut Masi aloittaa yliopiston, jossa hän tapaa huonetoverinsa Räähkän, jonka kanssa hän ystävystyy. Myöhemmin Masi tapaa myös Tare Karvasen. Aluksi Masi ja Tare eivät tule toimeen, mutta myöhemmin heistä tulee ystäviä. Molemmat liittyvät yliopiston Outo Kappa joukkueeseen. Elokuvan lopussa Masi ja Tare lähtevät yliopistosta ja he päätyvät työskentelemään pelottamossa.

Masi ei kuulu lempihahmoihini, mutta hän ei myöskään kuulu huonoimpiin hahmoihin. Paras kohta, jossa Masi esiintyy on se, missä hän ja Tare hämäävät muita monstereita musikaaliesityksellä.

Englanninkielinen ääninäyttelijä: Noah Johnston (lapsena)   Billy Crystal (aikuisena)   Carlos Alazraqui (videopeleissä)
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Antti Pääkkönen

Kertokaa kommenteissa mistä Pixar-hahmoista haluatte minun tekevän esittelyn. Myös Disney klassikoiden hahmoja saa ehdottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti