Sivut

torstai 23. kesäkuuta 2022

Nostalgia (Topi ja Tessu)

Nostalgia-sarja saa tänään jo 13. osan. Tähän osaan arvosteltavaksi on päässyt Topi ja Tessu.

Olen kertonut elokuvan juonen sinisellä tekstillä, mutta en tule paljastamaan loppuratkaisua. Jos siis et halua tietää juonta, skippaa sininen teksti.

Elokuvan alussa ketunpoikanen menettää emonsa. Metsän lähellä asuva Hilma-rouva adoptoi ketun ja nimeää sen Topiksi. Samoihin aikoihin lähistölle muuttaa metsästäjä Aatu Remunen koiriensa Pösön ja Tessun kanssa. Eräänä päivänä Topi ja Tessu tapaavat metsässä ja he ystävystyvät toistensa kanssa.

 Topi ja Tessu julkaistiin Amerikassa 10.7.1981 ja Suomessa samana vuonna 11.12. Elokuva perustuu Daniel P. Mannixin romaaniin Kettu ja Koira. Elokuvan jatko-osa Topi ja Tessu 2 julkaistiin vuonna 2006. 

Minulla ei ole tästä elokuvasta melkein mitään positiivista sanottavaa. Ainoa hyvä asia elokuvassa on Topin ja Tessun ystävyys, mutta muuten elokuva on melkein koko ajan vain synkkä ja surullinen. Taisin ehkä hymyillä yhdessä kohdassa, mutta en nauranut kertaakaan, kun katsoin tätä. 

Muita huonoja puolia elokuvassa ovat hidas eteneminen sekä huumori. Elokuvan laulut eivät ole minun mielestäni mitenkään kivoja eivätkä ne jää muutenkaan mieleen. Topissa ja Tessussa on yksi juonikuvio, jolla ei ole mitään tekemistä pääjuonen kanssa. Lapsikatsojien mielestä sivujuoni voisi olla hauska, mutta minuun se ei uponnut.

Sitten vielä ne plussat ja miinukset

+Topin ja Tessun ystävyys

-Synkkyys
-Huumori 
-Animointi
-Tunnelma
-Hidas eteneminen
-Laulut

Topi ja Tessu saa yhden pisteen.

Pyydän tähän loppuun vielä apua tekniseen ongelmaan. Kaikki ovat varmasti huomanneet, että tuo bannerikuva on pienempi, kuin bannerialue. Olen yrittänyt suurentaa kuvaa Paint 3D sovelluksen avulla, mutta en osannut tehdä sitä. Olin tallentanut kuvan tietokoneelle, mutta silloin, kun yritin liittää sitä paint-tiedostoon, niin en löytänyt sitä mistään. Katsoin kaikki kansiot läpi, mutta kuvaa ei vain löytynyt etsinnöistä huolimatta. Tallensin saman kuvan myöhemmin uudestaan koneelle eri nimellä, mutta sekin hävisi. Sanon tähän väliin selvennyksenä, että kuva löytyi kansioista, mutta sitä ei löytynyt silloin, kun se piti lisätä paintiin. Jos joku siis tietää jonkun paremman sovelluksen, jolla tuon kuvan suurentaminen onnistuu, niin kertoisitko siitä kommenteissa? Ja sitten vielä toinen kysymys. Miten bannerikuvan saa näkymään myös mobiiliversiossa? Kiitos jo etukäteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti