Sivut

lauantai 4. kesäkuuta 2022

Synttärilauluja

Olen kertonut muutaman kerran aikaisemmissa postauksissa, että siirryn kesäkuussa uudelle vuosikymmenelle. Tänään te saatte viimeinkin tietää mitä se tarkoittaa. Minulla on tänään syntymäpäivä ja täytän 20-vuotta. Olen julkaissut parina edellisenä vuotena postauksen synttäreideni kunniaksi. Vuonna 2020 julkaisin top-listan Disneyn elokuvissa, lyhäreissä ja tv-sarjoissa nähdyistä syntymäpäiväjuhlista. Viime vuonna vastasin minulle esitettyihin kysymyksiin. Tällä kertaa olisi taas top-listan vuoro. Tämän top-listan aiheena ovat Disney-aiheiset syntymäpäivälaulut. Olisin halunnut tehdä tästä top-20 listan kaksikymppisteni kunniaksi, mutta en löytänyt tarpeeksi lauluja sitä tarkoitusta varten. Olen huomioinut tässä listassa myös Disneyn lyhytelokuvat ja tv-sarjat, mutta siitäkin huolimatta lauluja löytyi tosi vähän. Mennäänpä sitten listan pariin.

5. It's gonna be great/Niin mahtavaa


Tämä laulu kuullaan Sofia Ensimmäisen neljännellä tuotantokaudella. Sofialla on syntymäpäivät ja hänen eläinystävänsä laulavat siitä miten hauskaa juhlissa tulee olemaan. Pidän tässä kappaleessa eniten sen tunnelmasta ja sävellyksestä. Syntymäpäiväjuhlat eivät kuitenkaan menneet Sofian odotusten mukaisesti, minkä lisäksi hänelle tapahtuu jotain yllättävää jakson aikana. Siitä huolimatta pidän tästä laulusta.


4. Teddy's 16th birthday rap

Teddy Duncan on täyttänyt 16-vuotta ja hänen veljensä PJ ja Gabe esittävät syntymäpäiväräpin, johon osallistuu myös sisarusten taaperoikäinen Charlie-sisko. Pidän tässä kappaleessa eniten sen rytmistä ja tunnelmasta. Myös Charlien osuudet ovat onnistuneita.


3. Avalorian birthday song/Avalorilainen syntymäpäivälaulu

Avalorin Elena sarjan ensimmäisen tuotantokauden neljännessä jaksossa vietetään kansleri Estebanin syntymäpäivää. Elenan ja Mateon tehtävä on pitää Esteban poissa palatsista sillä välin, kun muut valmistelevat yllätysjuhlia. Isabel ja Francisco aikovat esittää Estebanille onnittelulaulun, mutta heillä on erimielisyyksiä siitä millä tyylillä laulu pitäisi esittää. Franciscon mielestä kappale kuuluisi esittää rauhallisella tyylillä, mutta Isabel pitää enemmän menevämmästä versiosta. Jakson lopussa he kuitenkin pääsevät jonkinlaiseen yhteisymmärrykseen. Tästä kappaleesta kuullaan kolme eri versiota, joista se kolmas on minun mielestäni paras.


2. The unbirthday song/Syntymättömyyspäivä

Tämä kappale ei tavallaan ole syntymäpäivälaulu, mutta halusin kuitenkin ottaa sen mukaan tälle listalle. Liisa on päätynyt kaninkolon kautta Ihmemaahan, jossa hän tapaa sen asukkaita, joihin kuuluvat mm. syntymättömyyspäiviään juhlivat Hatuntekijä, Jänö ja Unelias Hiiri. Laulu on erittäin hauska ja pidän siinä eniten tunnelmasta ja sanoituksista. Miinuspisteitä tulee lievästä sekavuudesta ja Hiiren osuuksista. 


1. Making today a perfect day/Synttäripäivä juhlavin

Elsa on järjestänyt syntymäpäiväjuhlat Annalle, joka ei ole saanut juhlia merkkipäiväänsä kertaakaan sen jälkeen, kun Arendellen linnan portit suljettiin siskosten lapsuudessa sattuneen välikohtauksen vuoksi. Tämä laulu kuullaan lyhytelokuvassa Frozen kuumetta, jonka tapahtumat sijoittuvat ajalle vuosi ensimmäisen Frozen elokuvan tapahtumien jälkeen. Laulun aikana Elsa vie Annan kierrokselle ympäri Arendellea ja matkan varrella odottaa kaikenlaisia yllätyksiä. Elsa on kuitenkin vilustunut, minkä vuoksi hän aivastelee vähän väliä. Aivastusten seurauksena lähistölle ilmestyy pieniä lumipalleroita, jotka meinaavat pilata Annan syntymäpäiväjuhlat. Nauran aina Elsan kellotornisekoilulle, minkä lisäksi pidän myös kappaleen sävellyksestä. Tämä laulu oli muuten viime vuonna julkaistun synttäripostauksen otsikkokappale.

Siinä oli siis minun listaukseni Disneyn elokuvissa, lyhäreissä ja tv-sarjoissa kuulluista syntymäpäivälauluista. Niitä ei tosiaankaan ole paljoa. Minä löysin näiden laulujen lisäksi vain kolme laulua.

Tulevista postauksista sen verran, että menen kahden viikon kuluttua katsomaan uuden Lightyear elokuvan ja aion kirjoittaa arvostelun siitä. Sitä ennen julkaisen uuden postaussarjan ensimmäisen osan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti