Sivut

maanantai 3. lokakuuta 2022

Disneyhyn liittyviä kysymyksiä osa 2

Kerroin elokuun viimeisessä postauksessa, että aion julkaista jatko-osan yhdelle vanhalle blogitekstilleni, joten tässä se nyt on. Julkaisin blogin alkuaikoina postauksen, jossa kirjoitin kysymyksiä Disneyhyn liittyvistä asioista. Minulle on tullut tässä neljän vuoden aikana mieleen lisää Disney-kysymyksiä. Ennen kun päästän teidät lukemaan kysymykseni, niin paljastan sen verran, että tämä ei ole ainoa vanha postaus, mille aion tehdä jatkoa. Sitten niihin kysymyksiin.

1. Miksi joidenkin Disney-sarjojen (Avalorin Elena, Kaksin karkuteillä sarja ja uusi Ducktales) suomenkieliset dubbaukset jätettiin kesken? 
Mainituista sarjoista esitettiin suomenkieliset versiot ensimmäisen tuotantokauden puoliväliin asti. Jaksot olivat ruudussa, mutta nyt niiden suomenkielisiä versioita ei löydy mistään. Minä en ymmärrä miksi noiden sarjojen dubbaukset piti keskeyttää, sillä ne ovat lastenohjelmia eivätkä kaikki lapset osaa lukea suomea tai ymmärrä englantia. 
2. Miksi Avalorin Elena sarjan laulujen suomenkieliset versiot on poistettu youtubesta?
Lumi Tiikeri nimiseltä youtube kanavalta löytyi suomenkieliset versiot Avalorin Elena sarjan lauluista Ready to rule, Sister time, Magic within' you, Something special, Festival of love, Gift of night, Let love light the way, Play it your way, Fix anything, Steppin' up ja Home for good, mutta jostain syystä kyseiset videot on poistettu. Ohjelman tunnuskappaleesta ja The way we do Navidad laulusta löytyy suomenkieliset versiot muilta kanavilta, mutta olisi kivaa, että ohjelman suomenkielisestä versiosta löytyisi enemmän materiaalia internetistä.
3. Miksi Hannah Montana dubattiin suomeksi?
Suomessa dubataan vain lastenohjelmat, joten Hannah Montanaa ei olisi tarvinnut dubata, sillä ohjelmaa katsovat lähinnä 10-16 vuotiaat.
4. Miksi Ariel ei kirjoittanut lappuja Erikille ollessaan mykkänä?
Pieni merenneito elokuvan päähenkilö Ariel luopuu äänestään saadakseen ihmisen jalat, sillä hän on rakastunut prinssiin, joka on ihminen. Ariel kirjoitti nimensä Ursulan laatimaan sopimukseen, joten hän olisi voinut kirjoittaa Erikille lappuja, joissa hän olisi kertonut mistä on kyse. 
5. Miksi Charlotte ei muuttunut sammakoksi suudeltuaan sammakoksi muuttunutta Naveenia?
Silloin kun Tiana suuteli sammakoksi muuttunutta Naveenia, niin hän muuttui sammakoksi, koska ei ole prinsessa, joten Charlottenkin olisi pitänyt muuttua sammakoksi, sillä hän ei ollut (enää) prinsessa.
6. Miten Mirabel pääsi pois Brunon tornista?
Mirabel murtautui Brunon torniin etsimään tämän viimeisintä näkyä. Tornissa Mirabel käveli jyrkkiä portaita ylös ja heilautti itsensä köyden avulla kielekkeen yli. Encantossa nähdään, että Mirabel on päässyt pois Brunon tornista, mutta sitä ei näytetty, että miten se tapahtui. 
7. Miksi haltijatar kirosi myös hirviön palvelijat?
Haltijatar muutti prinssin hirviöksi, sillä hän torjui haltijattaren antaman taikaruusun. En ymmärrä minkä vuoksi haltijatar kirosi myös hirviön palvelijat, vaikka he eivät olleet tehneet mitään väärää.
8. Muuttiko Tiikeri Puolen hehtaarin metsään ennen Kengua ja Ruuta vai muuttivatko Kengu ja Ruu sinne ennen Tiikeriä?
Ensimmäisessä Nalle Puh elokuvassa nähdään, kun Tiikeri muutti Puolen hehtaarin metsään. Silloin Kengu ja Ruu asuivat jo siellä. Nasun Suuressa elokuvassa näytetään, kun Kengu ja Ruu muuttivat Puolen hehtaarin metsään ja Puh, Nasu, Kani ja Tiikeri vakoilivat heitä pensaikossa.

Siinä olivat siis minun uudet Disney kysymykseni. Kertokaa kommenteissa, jos teillä on mielessänne, jotain Disneyhyn liittyviä kysymyksiä. Mainitsin edellisessä postauksessa, että julkaisisin tällä viikolla vain yhden postauksen, mutta seuraava postaus saattaa ilmestyä jo ennen viikonloppua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti