Sivut

tiistai 25. lokakuuta 2022

Hahmoesittely: Bruno Madrigal


Bruno Madrigal esiintyy elokuvassa Encanto ja lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio. Hänen lahjansa on tulevaisuuden ennustaminen. Lahjastaan johtuen ihmiset ovat pitäneet Brunoa ilkeänä ja pelottavana. Myös hänen nimensä mainitseminen on kiellettyä.

Bruno nähtiin ensimmäisen kerran Encanton loppupuolella, jolloin Mirabel löysi hänet Casitan seinien sisältä. Mirabelille selvisi, että Bruno ei ollut oikeasti lähtenyt. Sen sijaan hän oli asunut kymmenen vuotta seinissä rottien kanssa. 

Mirabelin kysyttyä oikeaa syytä sille miksi Bruno lähti sekä siihen miksi Mirabel oli Brunon viimeisimmässä näyssä Bruno kertoi, että sen jälkeen, kun Mirabel ei ollut saanut lahjaa, Abuela pyysi Brunoa katsomaan tulevaisuuteen ja selvittämään mistä on kyse. Bruno näki näyn, jossa heidän talonsa hajoaa ja perheen ihmeliekki alkaa hiipua. Viimeisenä hän näki Mirabelin seisovan halkeamia täynnä olevan Casitan edessä. Saatuaan näkynsä valmiiksi Bruno huomasi sen olevan erilainen, kuin aiemmat näyt. Kun hän käänsi sitä, niin Casitan halkeamat hävisivät ja ilmestyivät takaisin. Bruno tiesi kuitenkin sen, että kaikki ajattelisivat heti pahinta, joten hän piilotti näyn ja lähti pois suojellakseen Mirabelia.

Vähän ajan kuluttua Mirabel ehdotti Brunolle, että tämä voisi tehdä uuden näyn. Bruno ei aluksi suostunut tähän, sillä näyn näkemiseen tarvittaisiin iso ja avoin tila eikä hän voisi käyttää näkyluolaansa, sillä Mirabel oli romuttanut sen. Antonio oli kuullut rotilta siitä, mitä on tekeillä, joten hän tarjosi oman huoneensa Brunon käytettäväksi.

Päästyään Antonion huoneeseen Bruno oli vieläkin hieman epävarma ja pelkäsi, että näky olisi huono eikä Mirabel pitäisi siitä. Mirabel sanoi, ettei usko Brunon aiheuttavan pahoja asioita, joten Bruno alkoi nähdä uutta näkyä. Aluksi uusi näky näytti samalta kuin edellinen, mutta myöhemmin Mirabel huomasi perhosen. He seurasivat perhosta, joka laskeutui jollekin vesialueelle. Perhonen ja vesialue muuttuivat kynttiläksi, jonka luona Mirabel halasi erästä henkilöä, joka paljastui Isabelaksi.

Mirabel ei ilahtunut uusimmasta näystä, sillä hänen ja Isabelan välit olivat erittäin huonot, mutta Bruno sanoi, ettei perheen kohtalo ole kiinni Isabelasta, vaan Mirabelista ja, että Mirabel on se mitä heidän perheensä tarvitsee. Palatessaan takaisin piilopaikkaansa Bruno kutsui Mirabelin vierailemaan sitten kun tämä olisi pelastanut ihmeen, mutta Mirabel lupasi, että sitten kun hän olisi pelastanut ihmeen, hän hakisi Brunon takaisin kotiin.

Myöhemmin Brunon nähtiin pakenevan hajoavasta Casitasta yhdessä rottien kanssa. Talon hajoamisen jälkeen Bruno haki hevosen ja ratsasti joelle, jolla Mirabel ja Abuela olivat. Tietämättömänä Mirabelin ja Abuelan tekemästä sovinnosta Bruno alkoi puolustaa Mirabelia ja kielsi Abuelaa syyttämästä häntä Casitan hajoamisesta ja taikuuden kuolemisesta. Bruno oli valmis ottamaan kaikki syyt itselleen, mutta Abuela olikin iloinen ja halasi kadonnutta poikaansa.

Mirabel, Bruno ja Abuela palasivat takaisin tuhoutuneen Casitan luokse. Bruno palasi takaisin osaksi perhettään ja auttoi Casitan uudelleenrakentamisessa. Talon tultua valmiiksi ja taikuuden palattua takaisin kaikki menivät sisälle uuteen taloon ja Madrigalit ottivat uuden perhekuvan.

Bruno nähdään hetken aikaa lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio. Siinä hän ja monet muut Disneyn rakastetuimmista hahmoista ottavat ryhmäkuvan Disney-yhtiön satavuotisjuhlan kunniaksi. Ennen kuvan ottamista he laulavat laulun Tähti toiveen toteuttaa.

Bruno on suosikkihahmoni Encantosta. Hän on myös yksi suosikkini kaikista Disney-hahmoista. Paras kohta, jossa Bruno esiintyy on se, missä hän puolustaa Mirabelia Abuelalta.

Englanninkielinen ääninäyttelijä: John Leguizamo
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Antti L. J. Pääkkönen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti