Sivut

tiistai 22. marraskuuta 2022

Hahmoesittely: Naveen


Naveen esiintyy elokuvassa Prinsessa ja sammakko ja lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio. Hän on Maldonian valtakunnan prinssi, joka muuttuu sammakoksi noitatohtori Facilierin taian seurauksena.

Naveen nähtiin ensimmäisen kerran Prinsessa ja sammakko elokuvan alussa soittamassa ukuleleä New Orleansin asukkaille. Vähän myöhemmin Naveen ja hänen palvelijansa Lawrence tapasivat voodoo-tohtori Facilierin, joka kertoi olevansa tekemisissä henkimaailman asukkaiden kanssa. Facilier huijasi Naveenia, minkä seurauksena prinssi muuttui sammakoksi. Facilier vangitsi Naveenin ja muutti Lawrencen Naveenin näköiseksi. Noitatohtori oli tehnyt prinssin sormeen haavan talismaanillaan ja täyttänyt talismaanin Naveenin verellä. Naveen onnistui kuitenkin pääsemään pakoon. Hän tapasi Tianan, jota luuli prinsessaksi ja pyysi tältä suudelmaa, jolla muuttuisi takaisin ihmiseksi. Suudelma ei kuitenkaan toiminut, sillä sen seurauksena myös Tiana muuttui sammakoksi. Tiana ja Naveen lähtivät matkaan kohti rämettä tapaamaan voodoo-noita Mama Odieta, joka pystyisi perumaan loitsun. Matkalla kaksikko tapaa krokotiilin nimeltä Louis, joka haluaisi tulla ihmiseksi. Louis lupaa opastaa sammakoiksi muuttuneet Tianan ja Naveenin perille, mutta hän ei löydä oikeaa reittiä. Matkaan liittyy myös tulikärpänen nimeltä Ray, joka vie matkalaiset perille kohteeseensa. Siellä he tapaavat Mama Odien, joka kertoo Naveenille, ettei raha ole kaikki kaikessa. Lisäksi hän kertoo sen, että Tiana ja Naveen muuttuvat takaisin ihmisiksi, jos Naveen suutelee prinsessaa. Charlotte la Bouff on samana iltana Mardi Gras paraatin prinsessa, joten Charlotten antama suudelma voisi murtaa taian. Naveen oli ehtinyt rakastua Tianaan matkan aikana ja päätti kosia tätä, mutta päättikin mennä naimisiin Charlotten kanssa, jotta pystyisi antamaan Tianalle rahaa ravintolan perustamiseen. Naveen ehtii estää Charlotten ja Naveenia teeskentelevän Lawrencen häät, minkä jälkeen hän kertoo Charlottelle suunnitelmasta. Naveen kertoo Tianan olevan hänen Evangeline, minkä jälkeen Naveenin ja Charlotten keskustelua kuunnellut Tiana tulee esiin piilostaan ja kertoo omista tunteistaan Naveenia kohtaan. Charlotte lupaa suudella Naveenia ilman, että menee naimisiin tämän kanssa, mutta hän antoi suudelman liian myöhään, joten Tiana ja Naveen eivät muuttuneet ihmisiksi. Pian tämän jälkeen Louis tuo Facilierin liiskaaman ja kuolemaa tekevän Rayn heidän luokseen. Tulikärpäsen menehdyttyä Mama Odie vihkii Tianan ja Naveenin rämeellä. Suudeltuaan ensimmäisen suudelmansa avioparina Tiana ja Naveen muuttuvat takaisin ihmisiksi, sillä naimisiinmeno Naveenin kanssa oli tehnyt Tianasta prinsessan. Kaksikko menee myöhemmin naimisiin ihan virallisesti ja Tiana perustaa ravintolan, jossa Naveen ja Louis soittavat jazz-musiikkia.

Lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio juhlitaan sitä, että Disney-yhtiön perustamisesta on kulunut 100-vuotta. Naveen ja muut Disney-klassikoissa esiintyneet hahmot päättävät ottaa ryhmäkuvan juhlapäivän kunniaksi. Ennen kuvan ottamista he laulavat laulun Tähti toiveen toteuttaa.

Naveen on ihan kiva hahmo, mutta hän ei pääse lempihahmoihini. Paras kohta, missä Naveen esiintyy on se, missä hän ja Tiana muuttuvat ihmisiksi.

Englanninkielinen ääninäyttelijä: Bruno Campos
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Reino Nordin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti