Sivut

keskiviikko 23. marraskuuta 2022

Hahmoesittely: Tadashi Hamada


Tadashi Hamada esiintyy elokuvassa Big hero 6. Hän on elokuvan päähenkilön Hiro Hamadan isoveli. Hiron ja Tadashin vanhemmat menehtyivät 10 vuotta ennen elokuvan tapahtumia, joten siksi veljekset asuvat Cass-tätinsä luona.

Tadashi nähtiin ensimmäisen kerran Big hero 6 elokuvan alussa, missä hän pelasti veljensä Yamalta, joka haastoi ihmisiä bottitaisteluihin ja syytti Hiroa huijaamisesta. Veljesten pakomatka loppui kuitenkin lyhyeen ja he joutuivat poliisiasemalle, mistä heidät tätinsä Cass haki heidät kotiin. Kotona Tadashi kyseenalaistaa Hiron päätöksen käyttää aikansa ottamalla osaa laittomiin bottitaisteluihin. Siitä huolimatta Tadashi lupaa viedä veljensä uuteen bottitaisteluun vielä samana iltana. Bottitaistelun sijaan Tadashi vie Hiron robotiikan laboratorioon, jossa opiskelee itse. Tadashi sanoo "välipysähdyksen" syyksi sen, että hänen on haettava yksi juttu, vaikka oikeasti hän yritti saada veljensä tekemään jotain järkevää elämällään. Laboratoriossa Tadashi esittelee Hirolle opiskelutoverinsa Gogon, Honey Lemonin ja Wasabin, sekä koulun maskottina toimivan Fredin. Lisäksi Tadashi näyttää Hirolle rakentamansa hoitajarobotti Baymaxin. Veljesten lähtiessä pois laboratoriosta Hiro kertoo haluavansa opiskelemaan veljensä kouluun. Tadashi kertoo, että päästäkseen opiskelemaan robotiikan laboratorioon Hiron on tehtävä jokin keksintö, joten Tadashi auttaa Hiroa sen tekemisessä. Hiron keksimät mikrobotit esitellään myöhemmin keksijämessuilla. Keksintö on menestys ja Hiro saa opiskelupaikan laboratoriosta. Kaikki lähtevät juhlimaan sitä Cassin kahvilaan, mutta Hiro ja Tadashi jäävät muiden jälkeen. Tunnelma on aluksi rauhallinen, mutta sitten veljekset kuulevat palohälyttimen soivat ja huomaavat laboratoriorakennuksen olevan tulessa. Saatuaan tietää professori Robert Callaghanin olevan rakennuksen sisällä Tadashi menee Hiron estelyistä huolimatta hakemaan professoria pois laboratoriosta, mutta rakennus räjähtää melkein heti Tadashin mentyä sisälle ja sen seurauksena Tadashi ja Callaghan menehtyvät. Myöhemmin Hiron saatua tietää Tadashin kuolleen turhaan Baymax yrittää saada Hiron luopumaan aikeestaan kostaa tulipalon aiheuttajalle. Baymax näyttää Hirolle Tadashin kuvaaman videon, jossa tämä testaa robotin toimivuutta useita kertoja, ja tämä saa Hiron luopumaan kostosuunnitelmistaan.

Tadashi on ihan kiva hahmo, mutta häneen ei ehdi muodostua minkäänlaista tunnesidettä lyhyen esiintymisajan vuoksi. Paras kohta, missä Tadashi esiintyy on se, missä Hiro katsoo hänen kuvaamaansa videota.

Englanninkielinen ääninäyttelijä: Daniel Henney
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Roope Salminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti