Sivut

sunnuntai 4. joulukuuta 2022

(Joulutarina) Tehtävä Korvatunturilla osa 2

-Siis mitä? Nick ja Judy kysyivät, kun Bogo oli saanut kerrottua asiansa.
-Kyllä vain. Joulupukki on kadonnut, Bogo vastasi. -Ja olen päättänyt, että te kaksi lähdette etsimään häntä.
-Milloin joulupukki katosi? Judy kysyi.
-Joulumuori ja tontut huomasivat hänen katoamisensa eilen illalla. Minä sain tiedon vasta puoli tuntia aikaisemmin, Bogo kertoi.
-Ja sinä haluat, että me lähdemme etsimään häntä? Judy kysyi.
-Kyllä vain, Bogo myönsi. -Teillä on aattoiltaan asti aikaa löytää hänet.
-Me lähdemme samantien etsimään joulupukkia, Nick sanoi.
Judy ja Nick miettivät mistä heidän kannattaisi aloittaa, kunnes he keksivät mitä tehdä. He päättivät lähteä Korvatunturille kysymään muorilta ja tontuilta mitä kaikkea pukin katoamista edeltävänä aikana oli tapahtunut. Ehkä sen tiedon avulla saattaisi selvitä minne joulupukki oli mahtanut kadota. Matka Zootropoliksesta Korvatunturille ei ollut kovin pitkä, joten he olivat nopeasti perillä. Päästyään Korvatunturille kaksikko päätti alkaa kuulustella joulumuoria joulupukin katoamista edeltävistä tapahtumista. Muori kertoi heille, että katoamisiltaansa edeltävinä hetkinä pukki oli vaikuttanut jotenkin huolestuneelta, mutta hän ei ollut suostunut puhumaan asiasta kenenkään kanssa. Muori oli nähnyt pukin edellisen kerran vain neljä tuntia ennen katoamista, jolloin pukki oli lähtenyt tarkistamaan miten tontuilla menee lahjojen valmistamisessa. 
Seuraavaksi Judy ja Nick lähtivät tonttujen luokse kysymään mitä he osasivat kertoa joulupukin katoamisesta.
-Emme ole nähneet pukkia kertaakaan sen jälkeen, kun hän kävi tarkistamassa miten lahjojen valmistaminen sujuu, yksi tontuista sanoi.
-Mihin suuntaan näitte hänen menevän ennen katoamistaan? Nick kysyi.
-Me näimme hänen kävelevän päärakennukselle, mutta sitten pukki sanoi lähtevänsä tarkistamaan rekensä kuntoa, joten hän meni rekitalliin. Minä kävin jonkin ajan kuluttua katsomassa, miksi joulupukki on siellä niin pitkään. Kun olin päässyt perille, niin hänestä ei näkynyt jälkeäkään, toinen tonttu kertoi.
-Seuraava vihje liittyen joulupukin katoamiseen löytyy siis rekitallista, Judy päätteli.
Judy ja Nick menivät rekitalliin etsimään vihjeitä joulupukista. Päästyään sinne he huomasivat joulupukin kirjoittaman viestin.
"Hei muori ja tontut.
Reki on kunnossa, mutta lähdin etsimään varaosia, jos se vaikka hajoaa ennen kun lähden jakamaan lahjoja. En aio viipyä kauaa. Tulen takaisin ennen kuin huomaattekaan.
Terveisin joulupukki".
Nick ja Judy menivät näyttämään viestiä muorille ja tontuille, jotka kertoivat heille, että joulupukki ei ollut ikinä lähtenyt etsimään varaosia rekeen. Ei varsinkaan silloin, jos reessä ei ollut mitään vialla. Ei rekeen edes ollut olemassa minkäänlaisia varaosia. Reen kunnostukseen liittyvät asiat olivat muutenkin tonttujen vastuulla. Kaikki alkoivat miettiä missä ihmeessä joulupukki voisi olla. Yhtäkkiä, Nick, Judy, joulumuori ja tontut huomasivat hahmon, joka lähestyi heitä hitaasti.
-Kukahan tuolta oikein mahtaa tulla? Nick pohti.
-Mietin sitä samaa asiaa itsekin, Judy totesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti