Sivut

maanantai 2. tammikuuta 2023

Hahmoesittely: Luisa Madrigal


Luisa Madrigal esiintyy elokuvassa Encanto ja lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio. Hänen lahjansa on olla erittäin vahva.

Luisa nähtiin ensimmäisen kerran Encanton alussa auttamassa Antonion lahjaseremonian järjestelyissä. Seuraavana aamuna Luisa oli tekemässä askareitaan, kunnes Mirabel yritti kysyä häneltä taian hiipumisesta, sillä oli kuullut Doloresilta, että Luisan silmä oli nykinyt koko edellisen yön ajan. Aluksi Luisa ei suostunut kertomaan mistä on kyse, mutta lopulta hän paljasti, ettei ole henkisesti niin vahva kuin ulkoa päin näyttää. Luisa kertoo olevansa väsynyt kaikkien taakkojen kantamiseen, minkä lisäksi hän toivoo, että voisi rentoutua ja unohtaa kaikki odotukset. Tämän jälkeen Luisa kertoo Mirabelille tunteneensa itsensä heikoksi, kun halkeamat ilmestyivät Casitaan. Lisäksi Luisa kertoo kuunnelleensa aikuisia ja saaneensa selville, että Bruno oli nähnyt karmivan näyn ennen katomistaan ja neuvoo Mirabelia menemään Brunon torniin. Luisa kuitenkin varoittaa siskoaan kyseisestä paikasta ja menee sen jälkeen jatkamaan askareitaan. Myöhemmin, kun Brunon tornista lähtenyt Mirabel oli törmännyt Abuelaan, Luisa saapuu paikalle ja kertoo, että on menettämässä lahjansa. Myöhemmin Isabelan ja Marianon kihlajaisten aikana Señora Guzmán pyytää Luisaa hakemaan pianon, jolla Marianon laulua voitaisiin säestää. Luisa menee hakemaan pianoa, mutta johtuen siitä, että hänen voimansa ovat hiipumassa, Luisa ei jaksa viedä pianoa perille. Luisa oli paikalla silloin kun Mirabel ymmärsi taian hiipumisen johtuvan siitä, ettei kukaan ole koskaan tarpeeksi hyvä Abuelalle ja kaksikko alkoi riidellä, minkä seurauksena Casita hajosi. Talon hajottua Luisa auttoi perhettään kadonneen Mirabelin etsimisessä. Kun Mirabel palasi kotiin Brunon ja Abuelan kanssa, Madrigalit alkoivat rakentaa Casitaa uudelleen Mirabelin johdolla. Talon tultua valmiiksi ja taikuuden palattua takaisin kaikki menivät sisälle uuteen Casitaan. He pitivät juhlat ja Madrigalit ottivat uuden perhekuvan.

Disney-yhtiön 100-vuotta kestänyttä taivalta juhlitaan lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio. Siinä Luisa ja monet muut Disney-hahmot päättävät ottaa ryhmäkuvan juhlapäivän kunniaksi. Kuvan ottaminen meinaa peruuntua Hessu Hopon pudottua tikapuilta ja rikottua kameran, mutta tilanne saadaan korjattua. Sen aikana hahmot laulavat laulun Tähti toiveen toteuttaa, minkä jälkeen he saavat otettua ryhmäkuvan.

Luisa on yksi parhaimmista Encanton hahmoista ja myös ihan yleisesti Disney hahmoista. Paras kohta, missä Luisa esiintyy on hänen oma soolokappaleensa nimeltä Paine.

Englanninkielinen ääninäyttelijä: Jessica Darrow
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Ulriikka Heikinheimo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti