Sivut

maanantai 20. helmikuuta 2023

Nostalgia (Nasun suuri elokuva)


Olen kertonut elokuvan juonen sinisellä tekstillä, mutta en tule paljastamaan loppuratkaisua. Jos siis et halua tietää juonta, skippaa sininen teksti.

Nalle Puh, Tiikeri, Kani ja Ihaa valmistelevat suurta suunnitelmaa hunajan keräämistä varten. Nasu tarjoutuu avuksi, mutta ei pääse mukaan, sillä on muiden mielestä liian pieni osallistumaan suureen suunnitelmaan. Nasu pelastaa ystävänsä mehiläishyökkäykseltä, mutta muut eivät huomaa sitä ja pahoittelevat, ettei Nasu voinut osallistua suunnitelmaan. Surullinen Nasu kävelee pois ja myöhemmin muut huomaavat hänen kadonneen. Ystävykset lähtevät etsimään Nasua käyttäen apuna tämän leikekirjasta löytyviä vihjeitä.

Nasun suuri elokuva sai ensi-iltansa 16.3.2003. Se on DisneyToonsin tuottama elokuva, joka perustuu A. A. Milnen kirjoihin. Tässä elokuvassa päähenkilönä on Nalle Puhin sijasta Nasu, joka katoaa luultuaan olevansa liian pieni keräämään hunajaa.

Lapsena tämä oli suosikkini kaikista elokuvista ja leikin tämän elokuvan tapahtumia Nalle Puh pehmoleluillani, joista nykyään on tallessa vain Ihaa. Olen joskus osannut tämän elokuvan kokonaan ulkoa, mutta enää en osaa sitä. Nasun suuri elokuva on dubattu onnistuneesti ja kaikki äänet sopivat kaikille hahmoille. Myös laulut ovat onnistuneet hienosti.

Vaikka pidänkin elokuvan tunnelmasta, niin en pidä siitä, että muut syrjivät Nasua tämän pienuuden vuoksi. Toinen miinuspuoli elokuvaan tulee eräästä epäselvyydestä, josta olen puhunut täällä blogissa ennenkin. Nasun suuressa elokuvassa nähdään, kun Kengu ja Ruu muuttavat Puolen hehtaarin metsään ja Kani, Nasu, Puh ja Tikru vakoilevat heitä pensaikossa. Se epäselvyys liittyykin siis siihen, että Tiikeri muutti Puolen hehtaarin metsään ensimmäisessä Nalle Puh elokuvassa ja Kengu ja Ruu asuivat jo silloin Puolen hehtaarin metsässä. Käsikirjoittajat eivät tainneet miettiä tuota asiaa ihan loppuun asti.

Plussat ja miinukset

+Hahmot
+Laulut
+Dubbaus
+Huumori
+Tunnelma

-Nasuun kohdistuva syrjintä
-Epäselvyys tietyssä asiassa



Nasun suuri elokuva saa 6 1/2 pistettä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti