Sivut

maanantai 10. huhtikuuta 2023

Parhaat sisaruslaulut

Tänään vietetään kansainvälistä sisarusten päivää, joten olen kirjoittanut sen kunniaksi top-listan Disney-ohjelmissa esiintyvistä sisaruslauluista. Tässä listauksessa on mukana sellaisia lauluja, joissa laulun laulaneet hahmot ovat toistensa sisaruksia.
Teksti sisältää juonipaljastuksia
10. Sing sweet nightingale/Laula lintusein

Lady Tremaine harjoittelee tyttäriensä kanssa uutta laulua. Anastasia soittaa huilua ja Drizella laulaa. Hänen laulunsa kuulostaa epävireiseltä, mutta pian päästään kuulemaan, kun Tremainen tytärpuoli Tuhkimo laulaa Anastasian ja Drizellan harjoittelemaa laulua pestessään lattiaa. Tuhkimon lauluääni on paljon parempi kuin Drizellan ja laulun toista puoliskoa kuuntelisi mielellään pidempäänkin.


9. Fix anything/Kaiken voit korjata

Avalorin prinsessa Isabel on aloittanut koulun, mutta hänellä ei mene siellä aluksi hyvin, sillä muut lapset pilkkaavat Isabelia tämän fiksuudesta. Isabelin sisko Elena rohkaisee häntä ja sanoo, että asiat tulisivat menemään parempaan suuntaan, sillä Isa osaa korjata kaiken. Pidän laulussa eniten sen melodiasta ja tunnelmasta, mutta huono puoli on se, että Isabel otti Elenan neuvot vähän liiankin tosissaan.


8. Two by two/Kaksonen

Lumolan prinsessa Anne ja hänen kaksoisveljensä Joakim juhlivat syntymäpäiväänsä, mutta Anne on kyllästynyt jakamaan kaiken veljensä kanssa, joten hän pyytää Henrik-velhoa tekemään loitsun, jolla Joakimista tulisi päivän ajaksi kaksi kuukautta nuorempi kuin Anne. Loitsu menee kuitenkin pieleen, sillä Joakim muuttuukin vauvaksi. Henrikin etsiessä kadonnutta loitsukirjaa Anne ja Sofia yrittävät pitää vauva-Joakimin poissa muiden ihmisten luota. Jossain vaiheessa Joakim kuitenkin katoaa ja Anne laulaa heidän kaksoslauluaan, jota Joakim lauloi jakson alussa. Laulun avulla Joakim löytyy ja hänet palautetaan oikeaan ikäänsä. Parasta tässä laulussa on se, että siinä mainitaan minun horoskooppimerkkini. No ei oikeasti. Pidän tässä laulussa eniten sen tunnelmasta ja lyriikoista.


7. Sister time/Sisko aikaa

Avalorin kruununprinsessa Elenalla on kiireinen päivä, sillä toisen maan kuningas on tulossa valtiovierailulle ja Elena on myös lupautunut auttamaan siskoaan Isabelia keksijämessuilla. Elenalle kerrotaan, että valtiovierailu tapahtuisi vasta iltapäivällä, joten hänellä on aikaa auttaa Isabelia tämän uusimman keksinnön kanssa. Tämä laulu kuullaan siis silloin kun Elena ja Isabel ovat matkalla keksijämessuille. Pidän siitä, että Elena lupasi olla siskonsa puolella kaikissa asioissa, mutta huono puoli tässä on se, että Elena rikkoi lupauksensa melkein heti laulun jälkeen.


6. Hand in hand

Isabelilla on mahdollisuus päästä opiskelemaan tiedeakatemiaan, jos hän tekee toimivan keksinnön. Isabelin ystävät Quique, Amara ja Cristina tarjoutuvat auttamaan, mutta Isabel haluaa tehdä keksintönsä yksin. Se ei kuitenkaan onnistu ja Elena kertoo Isabelille, että yhteistyöllä tehtynä kaikista vaikeimmatkin asiat tuntuvat helpoilta. Laulun jälkeen Isabel pyytää anteeksi ystäviltään ja antaa heidän auttaa keksinnön tekemisessä.


5. Meant to be/Kutsu kohtalon

Lumolan kuningas Roland on luullut, että hänen poikansa Joakim perisi aikanaan kruunun, mutta hänelle selviää, että valta siirtyykin Joakimin kaksoissisarelle Annelle, joka on 7 minuuttia veljeään vanhempi. Roland ihmettelee miksi hän itse peri Lumolan kruunun isosiskonsa herttuatar Matildan sijasta. Tilda kertoo sen johtuneen siitä, että hän ei itse kokenut itseään sopivaksi hallitsijaksi, joten siksi kruunu periytyi Rolandille. Anne on innoissaan tulevasta roolistaan kuningattarena, mutta Joakim on vihainen siitä, että ei saa ryhtyä kuninkaaksi. Tämä sisaruslaulu on varmaan kaikkein realistisin sisaruslaulu tässä listauksessa, sillä Anne ja Joakim riitelevät laulun aikana. Siitäkin huolimatta, että riitelyn aiheena oli valtaistuin.


4. Gotta have fun/Leikitään vaan

Lumolan kuningasperheen lapset Sofia, Anne ja Joakim ovat keskenään kotilinnassaan vanhempien ja palvelijoiden lähdettyä asioille. Linnassa on heidän lisäksi ainoastaan hovimestari Vilhelmi, joka on kipeänä. Anne ja Joakim haluaisivat valmistautua koulua varten, mutta Sofian mielestä heidän pitäisi leikkiä, sillä kaikkien täytyy pitää joskus hauskaa. Lapset leikkivät keskenään linnassa, vaikka Anne haluaakin jossain vaiheessa palata koulukirjansa pariin, mutta Sofia ja Joakim onnistuvat muuttamaan hänen mielensä ja leikki jatkuu. 


3. For the first time in forever/Ensi kertaa ikuisuuteen

Arendellen linnan portit avataan vuosien jälkeen kuningatar Elsan kruunajaisten ajaksi. Elsa on kauhistunut porttien avautumisesta, mutta hänen siskonsa Anna on innoissaan juhlista ja siitä, että pääsee jälleen tapaamaan ihmisiä. Laulussa korostetaankin Annan ja Elsan luonteiden eroavaisuuksia ja laulu antaa lisää pohjaa heidän hahmokehityksilleen.


2. For the first time in forever (reprise)/Ensi kertaa ikuisuuteen (repriisi)

Elsa on menettänyt jäisten voimiensa hallinnan ja paennut Pohjoisvuorelle, mistä Anna tulee hakemaan siskoaan takaisin kotiin. Elsa ei suostu poistumaan jääpalatsistaan ja järkyttyy saadessaan tietää, että hän on tehnyt ikuisen talven Arendelleen. Tässäkin laulussa korostetaan eroavaisuuksia Annan ja Elsan luonteissa. Viimeinen nuotti on hieno ja voimakas, vaikka sen aikana tapahtuikin yksi ikävä asia.


1. What else can I do/Näin uutta mä teen

Mirabel saa tietää, että hänen on halattava siskoaan Isabelaa pelastaakseen Madrigalien ihmeliekin. Mirabel ei ilahdu tästä, sillä hänen ja Isabelan välit ovat olleet aina huonot. Varsinkin Isabelan ja Marianon pilalle menneiden kihlajaisten jälkeen. Mirabel menee Isabelan huoneeseen ja yrittää tehdä sovinnon siskonsa kanssa, mutta Isa ei suostu siihen ja pyytää Mirabelia poistumaan. Riitelyn seurauksena Isabela paljastaa olleensa koko elämänsä jumissa täydellisyydessä ja sen, ettei halua mennä naimisiin Marianon kanssa. Isabela huomaa tehneensä kaktuksen ja alkaa sen jälkeen kasvattamaan kaikenlaisia eksoottisia kasveja, minkä lisäksi hänen ja Mirabelin välit paranevat tämän laulun aikana. Pidän tässä laulussa eniten siitä miten Isabela menee hahmona parempaan suuntaan ja hänen ja Mirabelin suhtautuminen toisiinsa muuttuu tämän laulun aikana. Olen katsonut paljon multilanguage-videoita tästä laulusta ja siitä minulle tulikin mieleen yksi fun fact. Tiesittekö, että Mirabelin ja Isabelan hindinkieliset ääninäyttelijät Riya Duggal ja Simran Duggal ovat toistensa siskoja myös oikeassa elämässä?


Siinä oli siis top-lista Disneyn sisaruslauluista. Kertokaa kommenteissa mitä lauluja teidän listoillanne olisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti