Sivut

lauantai 8. huhtikuuta 2023

Sofia Ensimmäinen kausi 2 arvostelu

Sain tänään katsottua Sofia Ensimmäisen toisen tuotantokauden loppuun ja kirjoitan nyt arvostelun siitä. Yksi poikkeus tällä kaudella on se, että sen loppupäässä on kaksi jaksoa, jotka Disney wikin mukaan esitetään kolmannella kaudella, mutta Disney plussassa ne on lisätty toiselle kaudelle. Mietin miksi ne on laitettu toisen kauden jaksoihin, vaikka ne kuuluisivat kolmannelle kaudelle? Outoa. Mutta nyt siihen arvosteluun.


Sofia Ensimmäisen toisella tuotantokaudella on enemmän seikkailuja kuin ensimmäisellä, mutta silti suurin osa tapahtumista tapahtuu Lumolan linnassa. Kaudella keskitytäänkin Sofian perheen sisäisiin suhteisiin. Kauden avausjaksossa pääaiheena on Annen ja Joakimin sisarussuhde. Muutamassa jaksossa keskitytään myös Sofian ja Annen sisarussuhteeseen. 

Tällä kaudella nähdään myös enemmän sellaisia jaksoja, joiden keskiössä on joku muu kuin Sofia, vaikka Sofia esiintyykin kaikissa jaksossa. Yhdessä jaksossa päähenkilönä on Sofian ystävä Roosa. Olen aina pitänyt prinsessa Hildegardia ja prinssi Hugoa ärsyttävinä hahmoina, mutta he saavat enemmän syvyyttä tämän kauden aikana ja muuttuvat vähemmän ärsyttäviksi. Kauden loppupäässä on jakso, jossa keskitytään Hildegardin ja prinsessa Clion ystävyyteen, joka ei ole terveimmällä mahdollisella pohjalla. Samassa jaksossa syvennytään Clion persoonaan.

Kaudella esiintyvät myös Henrik-velho lemmikkikorppinsa Raakun kanssa. Henrik yrittää yhä varastaa Sofian amuletin voidakseen kaapata vallan Lumolasta. Tästä kaudesta alkaen Sofia lausuu Henrikin nimen oikein. Vaikka Henrik nähdään tälläkin kaudella lähinnä pahiksen roolissa, niin hän alkaa muuttua parempaan suuntaan. 

Avalorin amuletti on tällä kaudella tärkeässä roolissa, sillä se antaa Sofialle kyvyn kutistua, mutta Sofia joutui sen vuoksi myös kirotuksi. Amuletti kiroaa myös Annen, joka varasti sen Sofialta saatuaan tietää amuletin sisältämistä taikavoimista. Amuletti kutsuu tälläkin kaudella Disney-prinsessoja silloin kun Sofia on vaikeuksissa. Toisella kaudella esiintyvät Lumikki, Mulan, Tähkäpää ja Tiana. Lumikkia lukuun ottamatta he kaikki laulavat laulun. Prinsessat auttavat tällä kaudella muita kuin Sofiaa. 

Kauden aikana esiintyy samoja hahmoja, joita on esiintynyt myös ensimmäisellä kaudella. Prinssi Leevin nimi on vaihtunut prinssi Taaviksi, mikä on vähän outoa, mutta se ei haittaa, sillä hän esiintyi ensimmäisellä kaudella vain yhdessä jaksossa. Sofian eläinystävätkin esiintyvät sarjassa. Apila-pupu on pääosassa yhdessä jaksossa. Lisäksi yhden jakson sivujuonena on Sofian lintuystävien Riinan ja Sinin välinen ystävyys. Kauden aikana nähdään paljon tuttuja hahmoja ja lisäksi yksi vanha vihollinen tekee paluun sarjaan kauden alussa.

Vanhojen hahmojen lisäksi kaudelle tulee mukaan uusia hahmoja, joista yksi on Hakalon valtakunnan prinsessa Lei Lani, jota kutsutaan Laniksi. Toinen uusi hahmo on mykkä ritari nimeltä sir Anselmi, jolla on aika erikoinen ääni, mikä oli syy hänen mykkyyteensä. Muita uusia hahmoja ovat Kuninkaallisen akatemian uusi opettaja neiti Nuotti, hyvä haltijatar nimeltä Hössö, Loviisa-noidan äiti Marla, fauni nimeltä Talvi, prinsessa Suvi, keksijän urasta haaveileva keittiöpiika Venla, suohirviö Mossi ja Joakimin koira Rex.

Tällä kaudella Sofia järjestää Halloweenjuhlat, tekee vaikeita valintoja, saa uusia ystäviä, esiintyy koulunäytelmässä, tapaa Henrikin vanhemmat ja paljon muuta. Sofia Ensimmäisen toisen kauden pääteemoja ovat omien unelmien seuraaminen sekä ystävyyden ja yhteistyön voima. Tällä kaudella teemana on yhä myös se, että aidon prinsessan ominaisuudet liittyvät enemmän tekoihin ja vähemmän ulkonäköön. Kyseinen teema on pääaiheena yhdessä jaksossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti