Sivut

maanantai 17. heinäkuuta 2023

Fanien tekemät Disney-laulut

 Disneyltä löytyy paljon erilaisia lauluja, mutta se ei ole estänyt Disney-faneja tekemästä omia Disney-lauluja. Tämän top-listan aiheena ovat siis fanien tekemät Disney-laulut. Teksti saattaa sisältää juonipaljastuksia
10. El innombrableTämän laulun pääaiheena on Encanto elokuvan Bruno. Laulussa muut laulavat siitä, että Bruno on paha ja aiheuttaa ympärilleen pelkkää tuhoa. Tämä laulu on espanjankielinen, mikä sopii mainiosti Encanto teemaan. En innombrable kappaleessa on voimallinen rytmi ja se on myös toteutettu hienosti.


9. Dolores's songTässä laulussa kerrotaan Encantossa esiintyvän Dolores Madrigalin ajatuksia. Laulun aikana Dolores kertoo olevansa rakastunut runoja kirjoittavaan Marianoon, mutta saakin selville, että Mariano on luvattu Doloresin Isabela-serkulle, mistä Dolores tulee surulliseksi, mutta yrittää pitää ne tunteet piilossa. Pidän tässä laulussa eniten siitä, miten Doloresin ajatukset tuodaan esille sen aikana. 


8. Love is an open door (dark reprise)


Tämä laulu on tähän listaukseen päässeistä ainoa, joka olisi voinut sopia omaan elokuvaansa. Laulun tehneen fanin mukaan tämä kappale oltaisiin kuultu siinä kohdassa missä Hans paljasti Annalle, ettei rakasta tätä oikeasti, vaan yrittää sen sijaan päästä hallitsemaan Arendellea. Tämä laulu tuo Hansin oikean luonteen kunnolla esille ja Annan järkyttynyt reaktio tulee myös hyvin esille. Minua on välillä häirinnyt Frozenin loppupään lauluttomuus, joten tämä laulu olisi ollut hyvä lisäys elokuvaan.


7. Home


Tässä laulussa Julieta ja Pepa Madrigal kertovat siitä miten kaipaavat veljeään Brunoa, joka oli lähtenyt pois heidän ja heidän perheensä luota. Myös Brunolla on oma osuutensa tässä laulussa, mikä korostaa laulun teemoja. Kappale tuo kolmosten sisarussuhteen hienosti esille. Lisäksi pidän kappaleen tunnelmasta.


6. Mirror


Madrigalin taianomaiseen perheeseen kuuluvan Camilon lahja on muuttua keneksi tahansa tuntemakseen ihmiseksi. Lahjansa vuoksi Camilolle on tullut identiteettikriisi. Camilo haluaisi olla hyödyllinen olemalla oma itsensä, mutta hän ajattelee lahjansa olevan esteenä kyseiselle toiveelle. Laulu tuo Camilon ajatukset hienosti esille, minkä lisäksi pidän laulun sävellyksestä.


5. Touch of ice


Tämän laulun laulaa Frozen elokuvissa esiintyvä Elsa, joka on saanut synnyinlahjakseen kyvyn loihtia ympärilleen jäätä ja lunta. Laulussa Elsa kertoo omia ajatuksiaan siitä, miten vaikeaa hänen on hallita voimiaan. Jos pidän jostain tässä laulussa, niin siitä, että Elsan luonne tulee esille, minkä lisäksi laulu on sävelletty ja sanoitettu hyvin. Parasta tässä laulussa on kuitenkin se, että sen laulaa Elsan oikea ääninäyttelijä Idina Menzel.


4. We don't talk about Bruno (Bruno's villain song)


Tämä laulu on Encanto elokuvan We don't talk about Bruno kappale Brunon näkökulmasta. Bruno laulaa suurimman osan laulusta yksin, mutta Mirabel tulee mukaan lauluun sen loppupäässä. Vaikka laulun tekijä olikin tehnyt tästä pahislaulun, niin pidän siitä, että Brunosta ei kuitenkaan tehty täysin pahaa. Laulu on suurimmalta osaltaan synkkä, mutta Mirabelin osuus vähentää tämän laulun synkkyyttä.


3. Of course I want to build a snowman


Kuten laulun nimestäkin voi päätellä, niin tämä laulu on Frozenin Do you want to build a snowman laulu Elsan näkökulmasta. Laulussa Elsa kertoo siitä, miten paljon haluaisi leikkiä siskonsa Annan kanssa, mutta ei voi tehdä sitä, sillä hänen on pysyttävä piilossa muilta ihmisiltä, jotta ei vahingossakaan satuttaisi ketään. Laulu tuo Elsan ajatukset hienosti esille, minkä lisäksi pidän laulun ideasta. Laulu on tunnelmaltaan haikea ja pidän siitä, miten Elsan luonne tuodaan esille siinä.


2. Mariposa


Tässä laulussa Mirabelin ja Camilon persoonat tuodaan esille erilaisten viittausten avulla. Mirabelilla ja Camilolla ei ole kovinkaan paljon yhteisiä kohtauksia, mutta tämä laulu tuo hienosti esille sen, millaiset välit heillä on. Pidän tässä laulussa eniten sen toteutuksesta ja sävellyksestä.


1. Turn it down


Listani ensimmäiselle sijalle on päässyt laulu nimeltä Turn it down. Tämä laulu olisi siis tapahtunut Isabelan ja Marianon epäonnistuneiden kihlajaisten jälkeen. Laulussa tuodaan esille Encanton kyläläisten ja Madrigalien näkökulmat. Pääosassa tässä laulussa on kaiken kuuleva Dolores, joka kertoo siitä, mitä ajattelee Encanton taikaliekin hiipumisesta ja siitä, että Casitaan on ilmestynyt halkeamia. Kaikki muut laulun laulajista ovat faneja, mutta Doloresin osuudet on laulanut hahmoa Encantossa ääninäytellyt Adassa. Pidän tässä laulussa sen toteutuksesta, mutta sitäkin enemmän pidän siitä, miten Dolores tuo omat ajatuksensa esille laulun aikana.

Siinä oli siis top-lista fanien tekemistä Disney-lauluista. Kertokaa kommenteissa mitä lauluja teidän listoillanne olisi.

Tässä lopussa haluan kiittää kaikkia, jotka ovat kysyneet tähän blogiin liittyviä kysymyksiä. Jos joku haluaa vielä kysyä Disneyn lumoa blogiin liittyviä kysymyksiä, niin aikaa on tämän viikon perjantaihin asti. Vastaan niihin elokuussa. Kysymykset laitetaan tämän postauksen kommentteihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti