Sivut

lauantai 15. heinäkuuta 2023

Hahmoesittely: Hiro Hamada


Hiro Hamada esiintyy elokuvassa Big hero 6 ja lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio. Hiron ja hänen veljensä Tadashin vanhemmat kuolivat 10 vuotta ennen elokuvan tapahtumia, joten veljekset ovat asuneet sen jälkeen Cass-tätinsä luona. Hiro on ikäänsä nähden poikkeuksellisen fiksu ja valmistui lukiosta jo 13-vuotiaana.

Big hero 6 elokuvan alussa Hiro osallistuu bottitaisteluun, minkä hän häviää aluksi, mutta voittaa toisen kierroksen. Yama, jonka Hiro haastoi, syyttää Hiroa huijaamisesta, mutta Tadashi tulee pelastamaan veljensä. Kaksikko jää kiinni poliiseille ja Cass tulee myöhemmin hakemaan pojat poliisiasemalta. 

Tadashi toivoo, että Hiro käyttäisi älykkyyttään johonkin järkevään ja vie hänet siitä syystä San Fransokyon teknilliseen korkeakouluun, jossa Tadashi opiskelee myös itse. Yliopistossa Hiro tapaa Tadashin ystävät Gogon, Wasabin, Honey Lemonin ja Fredin. Lisäksi Tadashi esittelee Hirolle rakentamansa hoitajarobotti Baymaxin, minkä jälkeen Hiro tapaa yliopiston johtajana toimivan professori Robert Callaghanin.  

Kotimatkalla Hiro kertoo haluavansa päästä opiskelemaan tiedeyliopistoon. Hänen on tehtävä teknologiamessuille jokin keksintö, minkä perusteella hän pääsisi opiskelemaan sinne. Aluksi Hiron pää lyö tyhjää, mutta lopulta hän keksii millaisen keksinnön voisi tehdä. 

Teknologiamessuilla Hiro esittelee uuden keksintönsä mikrobotit, jotka voivat rakentaa isoja rakennuksia hetkessä. Alistair Krei vaikuttuu Hiron keksinnöstä ja haluaisi ostaa mikrobotit, mutta Callaghan kieltää Hiroa tekemästä sitä. Hiro pääsee opiskelemaan tiedeyliopistoon ja kaikki lähtevät juhlimaan Cass-tädin kahvilaan. Hiro ja Tadashi jäävät toisista jälkeen ja katsovat koulua sen lähellä olevalta sillalta. 

Yhtäkkiä he kuulevat palohälytyksen ja huomaavat, että messutalo on syttynyt palamaan. He kuulevat, että Professori Callaghan on jäänyt talon sisälle ja Tadashi lähtee pelastamaan rehtoria Hiron estelyistä huolimatta. Tadashin astuttua messutalon sisälle, rakennus räjähtää, minkä seurauksena Callaghan ja Tadashi menehtyvät. Hiro masentuu veljensä kuolemasta niin voimakkaasti, että linnoittautuu huoneeseensa ja menettää kiinnostuksen opiskella korkeakoulussa.

Eräänä päivänä Hiro aktivoi vahingossa Baymaxin sanomalla "au". Baymax huomaa Hirossa murrosikään liittyviä muutoksia ja surua, josta robotti ei saa selvää. Lisäksi Baymax huomaa Hiron jäljelle jääneen mikrobotin pyrkivän johonkin ja selvittää minne se on menossa. Hiro seuraa Baymaxia vanhalle tehdasrakennukselle, missä joku valmistaa mikrobotteja. Kabukinaamioon pukeutunut hahmo alkaa jahtaamaan heitä, mutta kaksikko onnistuu pakenemaan.

Hiro kertoo näkemästään poliisille, joka ei kuitenkaan usko hänen kertomustaan. Hiro päättää pysäyttää naamiomiehen itse ja tekee Baymaxille haarniskan ja asentaa robottiin taisteluliikkeitä sisältävän levyn. He ovat saamassa naamiomiehen kiinni satamassa, kunnes Gogo, Honey Lemon, Fred ja Wasabi saapuvat paikalle, sillä Baymax oli soittanut heille aiemmin. He pakenevat naamiomiestä Wasabin autolla, minkä seurauksena he päätyvät meren pohjaan. Baymax onnistuu pelastamaan heidät sieltä. 

He menevät lämmittelemään Fredin kartanoon ja siellä Fred esittää teorian, jonka mukaan naamiomies olisi Alistair Krei, sillä Hiro kieltäytyi myymästä mikrobotteja hänelle. Hiro luo ystävilleen supervoimat ja päivittää Baymaxia, minkä jälkeen he lähtevät kohtaamaan naamiomiestä eräälle saarelle. Siellä he näkevät videon, jossa Krein kehittelemän teleporttauslaitteen testaus epäonnistui, minkä seurauksena pilotti jäi jumiin portaalien väliin. 

Katsottuaan videon he kohtaavat naamiomiehen, joka paljastuu myöhemmin professori Callaghaniksi. Callaghan kertoo selviytyneensä tulipalosta Hiron mikrobottien avulla. Tajuttuaan, että Tadashi kuoli turhaan, Hiro poistaa Baymaxin hoitolevyn, minkä seurauksena robotti muuttuu tunteettomaksi tappokoneeksi ja yrittää tuhota Callaghanin. Honey Lemon saa kuitenkin laitettua hoitolevyn takaisin Baymaxin sisään, mistä Hiro suuttuu ja lähtee Baymaxin kanssa pois saarelta. 

Korjattuaan Baymaxin vaurioituneen sensorin, Hiro yrittää jälleen poistaa Baymaxin hoitolevyä. Baymax estää Hiron aikeet näyttämällä videon, jossa Tadashi testaa Baymaxin toimivuutta useita kertoja. Nähtyään videon Hiro liikuttuu ja luopuu kostoaikeistaan. Lisäksi Hiro pyytää anteeksi Gogolta, Wasabilta, Frediltä ja Honey Lemonilta, jotka pääsivät pois saarelta Fredin perheen helikopterilla. He näyttävät Hirolle aiemmin katsomansa videon lopun, jossa selviää, että portaalien väliin jäänyt pilotti Abigail on Callaghanin tytär, ja Callaghanin tavoitteena on kostaa Kreille.

Ystävykset lähtevät pysäyttämään Callaghania ja yrittävät saada tämän luopumaan kostoaikeistaan. Taistelun aikana Hiro ja Baymax saavat otettua naamion pois Callaghanilta, minkä seurauksena professori menettää mikrobottien hallinnan. He ovat pakenemassa kaiken sisälleen imevän portaalin luota, kunnes Baymax huomaa sen sisällä elämää. He tajuavat portaalin sisällä olevan henkilön olevan professori Callaghanin tytär. Hiro ja Baymax menevät portaalin sisälle tarkoituksenaan hakea Abigail pois sieltä. 

Hiro ja Baymax saavat haettua Abigailin, mutta juuri silloin, kun he ovat poistumassa portaalista, Baymaxin raketit vaurioituvat. Hänen rakettinyrkkinsä toimii vielä ja robotti päättää viedä Hiron ja Abigailin turvaan sen avulla jääden itse portaalin sisälle. Aluksi Hiro ei suostu ehdotukseen, sillä hän ei halua menettää Baymaxia. Lopulta Hiro sanoo olevansa tyytyväinen hoitoonsa, minkä seurauksena Baymax sammuu. Hiro ja Abigail lentävät Baymaxin rakettinyrkillä ulos portaalista juuri ennen kun se räjähtää. 

Myöhemmin korkeakoulussa opiskelemisen aloittanut Hiro löytää Baymaxin rakettinyrkin sisältä Tadashin tekemän hoitolevyn. Hiro uudelleenrakentaa Baymaxin ja hoitolevyn ansiosta uudessa Baymaxissa on vanhan Baymaxin muisti, mikä mahdollistaa jälleennäkemisen. Hiro, Baymax, Gogo, Wasabi, Fred ja Honey Lemon muodostavat yhdessä supersankariryhmän nimeltä Big hero 6.

Hiro nähdään hetken ajan lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio, jossa juhlitaan Disney-yhtiön 100 vuotta kestänyttä taivalta. Hiro ja monet muut Disney-hahmot päättävät ottaa ryhmäkuvan juhlapäivän kunniaksi.

Hiro on monipuolinen hahmo, mikä tekee hänestä mielenkiintoisen. Paras kohta, missä Hiro esiintyy on se, missä hän esittelee mikrobotit teknologiamessuilla.

Englanninkielinen ääninäyttelijä: Ryan Potter
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Henri Piispanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti