Sivut

lauantai 18. marraskuuta 2023

Pieni merenneito musikaali

Lupasin edellisessä postauksessa kirjoittavani Pieni merenneito musikaalista, jota kävin katsomassa eilen illalla Helsingin kaupunginteatterissa. Kävin katsomassa Pienen merenneidon jo vuoden 2019 syksyllä, mutta halusin nähdä tämän esityksen uudelleen.

Ensimmäisenä voisin puhua musikaalin näyttelijöistä. Suurin osa näyttelijöistä oli samoja kuin vuoden 2019 esityksessä, mutta jotkut näyttelijöistä olivat vaihtuneet. Esim. Arielin roolissa nähtiin tällä kertaa Yasmine Yamajako, joka dubbasi hahmoa uudessa Pieni merenneito elokuvassa. Sebastianin näyttelijänä oli Samuli Kakko. Myös Pärskyllä oli uudet näyttelijät. Kaikki näyttelijät sopivat täydellisesti rooleihinsa ja eläytyivät niihin hienosti.

Hahmot ovat musikaalissa samanlaisia kuin elokuvassa, mutta joitain asioita hahmoista oli muutettu. Lokki Joonaksen nimeksi oli vaihdettu Skuutti, ja Kristianin nimi on musikaalissa Yrjö. Joidenkin hahmojen taustoista kerrotaan musikaalissa enemmän. Kuten live actionissa, niin myös musikaalissa Ursulasta oltiin tehty Tritonin sisko. Nyt kun Ursula tuli mainittua, niin kerron, että hän ei muuttunut musikaalissa Vanessaksi. Myös taustahenkilöt toimivat hienosti omissa rooleissaan.

Musikaaleissa paras asia on ehdottomasti laulut. Pidän kaikista Pieni merenneito musikaalin lauluista, joten suosikin valitseminen tuntuu hankalalta. Haluan silti antaa kunniamaininnat lauluille Jos voisin - kvartetti, Tää toiveet päihittää ja Pienin askelin. Myös muut laulut on toteutettu ja esitetty hienosti. Kuorolaulut kuulostivat mainioilta ja harmoniat korostuvat lauluissa kunnolla. Näyttelijöiden lauluäänet olivat upeita ja pidän siitä, miten joidenkin näyttelijöiden äänet kaikuivat koko esiintymissalin läpi.

Esityksen tehosteet oltiin tehty hienosti. Muutamina esimerkkinä mainitsen Arielin muuttumisen ihmiseksi, sekä alussa nähtävän ukkosmyrskyn. Myös se kohta, jossa Triton tuhoaa Arielin löytämät ihmisten tavarat atraimellaan on tehty hienosti. Noiden mainittujen lisäksi pidin lentokohtauksista, sekä sellaisista hetkistä, kun Ariel ui ylöspäin. Esityksessä oli mukana myös hieman animointia, jota nähtiin mm. silloin kun Erik oli hukkumaisillaan. Tehosteiden lisäksi myös lavasteet oltiin rakennettu hienosti.

Teatterissa esityksen kuvaaminen oli kiellettyä (siitä sanottiin kuulutuksessa ennen näytöksen alkua), mutta otin tuon ylemmän kuvan juuri ennen kun esitys alkoi. Alemman kuvan otin väliajalla.

Oletteko te nähneet Pieni merenneito musikaalin? Jos olette, niin mitä piditte siitä? Jos ette ole nähneet sitä, niin aiotteko mennä katsomaan?

Viikon vaihteessa ilmestyy kaksi top-listaa, mutta en kerro tässä mistä aiheista ne ovat. Lisäksi olen alkanut etsiä kuvia näytellyn Disney-sarjan ensimmäisestä kaudesta. Olen ensi viikonlopun reissussa, joten julkaisen arvostelun sen näytellyn Disney-sarjan ensimmäisestä tuotantokaudesta ennen sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti