Sivut

keskiviikko 1. toukokuuta 2024

Euroviisuedustajien Disney-roolit (osa 3)

Hei vain kaikille ja hyvää vappua. Olen tehnyt kaksi postausta, joissa kerron Euroviisuedustajista, jotka ovat ääninäytelleet Disney-elokuvissa. Tällä kertaa pääsette lukemaan kolmatta postausta liittyen siihen aiheeseen. Edellisiin osiin pääsette tästä ja tästä





Sigga


Sigga (oikealta nimeltään Sigríður Beinteinsdóttir) on edustanut Islantia Euroviisuissa kolmesti. Ensimmäisen kerran osana Stjórnin-yhtyettä vuonna 1990 kappaleella Eitt lag enn sijoittuen neljänneksi, toisen kerran osana Heart 2 Heart -yhtyettä vuonna 1992 kappaleella Nei eða sijoittuen seitsemänneksi ja kolmannen kerran vuonna 1994 kappaleella Nætur sijoittuen kahdenneksitoista. Sigga ääninäytteli Melpomenen roolin elokuvassa Herkules.




Marcin Mroziński


Marcin Mroziński edusti Puolaa vuoden 2010 Euroviisuissa kappaleella Legenda, mutta ei edennyt kilpailussa finaaliin. Hän ääninäytteli Naveenin roolin elokuvassa Prinsessa ja sammakko.




Dario Campeotto


Dario Campeotto edusti Tanskaa vuoden 1961 Euroviisuissa kappaleella Angelique. Hän päätyi kilpailussa viidennelle sijalle. Campeotton Disney-rooleihin kuuluvat Kaunotar ja Kulkuri elokuvassa esiintyvä Tony ja Luca-elokuvassa esiintyvä Tommaso.




Anita Thallaugh


Anita Thallaugh edusti Norjaa vuoden 1963 Euroviisuissa kappaleella Sohlverv, mutta päätyi kilpailussa viimeiselle sijalle. Thallaugh ääninäytteli Liisan roolin elokuvassa Liisa Ihmemaassa.




Saara Aalto


Saara Aalto edusti Suomea vuoden 2018 Euroviisuissa kappaleella Monsters, ja eteni kilpailussa sijalle 25. Hän ääninäyttelee Frozen-elokuvien Annaa, ja on laulanut Urhea-elokuvan laulut.




Tommy Körberg


Tommy Körberg on edustanut Ruotsia Euroviisuissa kahdesti. Ensimmäisen kerran vuonna 1969 kappaleella Judy min vänn, mikä toi hänelle yhdeksännen sijan. Toisen kerran Körberg edusti Ruotsia vuoden 1988 Euroviisuissa kappaleella Stad i ljus sijoittuen kahdenneksitoista. Hän ääninäytteli Hirviön roolin elokuvassa Kaunotar ja Hirviö.




Linda Wagenmakers


Linda Wagenmakers edusti Alankomaita vuoden 2000 Euroviisuissa kappaleella No Goodbyes ja sijoittui kolmanneksitoista. Hänen Disney-rooleihinsa kuuluvat Mulan-elokuvan päähenkilö Mulan ja Prinsessa ja sammakko elokuvan päähenkilö Tiana.



Tó Cruz


Tó Cruz (oikealta nimeltään António José Ramos da Cruz) edusti Portugalia vuoden 1995 Euroviisuissa kappaleella Baunilha e chocolate sijoittuen sijalle 21. Häntä kuullaan Filurin äänenä elokuvassa Oliver ja kumppanit, sekä Quasimodon äänenä elokuvassa Notre Damen kellonsoittaja.




Mathé Altéry


Mathé Altéry (oikealta nimeltään Marie-Thérése Altare) edusti Ranskaa vuoden 1956 Euroviisuissa kappaleella Le temps perdu. Hänen sijoitustaan ei tiedetä, sillä vain voittaja julistettiin. Altéry oli Leenan lauluäänenä Peter Panin vuoden 1953 dubbauksessa.




Marína Sátti


Marína Sátti edustaa Kreikkaa vuoden 2024 Euroviisuissa kappaleella Zári. Hän ääninäytteli Vaianan roolin elokuvassa Vaiana.




Lara Fabian


Lara Fabian (oikealta nimeltään Lara Krokaert) edusti Luxemburgia vuoden 1988 Euroviisuissa kappaleella Croire ja sijoittui neljänneksi. Hän ääninäytteli Esmeraldan roolin elokuvassa Notre Damen kellonsoittaja




Massimo Ranieri


Massimo Ranieri on edustanut Italiaa Euroviisuissa kahdesti. Ensimmäisen kerran vuonna 1971 kappaleella L'amore è un attimo sijoittuen viidenneksi, ja toisen kerran vuonna 1973 kappaleella Chi sará con te sijoittuen kolmanneksitoista. Ranieri ääninäytteli Quasimodon roolin elokuvassa Notre Damen kellonsoittaja.




Luminița Anghel


Luminița Anghel edusti Romaniaa yhdessä Sistem-yhtyeen kanssa vuoden 2005 Euroviisuissa kappaleella Let me try. He saivat kilpailussa kolmannen sijan. Anghel ääninäytteli Gothelin roolin elokuvassa Kaksin karkuteillä.




Jeronimas Milius


Jeronimas Milius edusti Liettuaa vuoden 2008 Euroviisuissa kappaleella Nomads in the Night. Hän ei edennyt kilpailun finaaliin. Miliusin Disney-rooleihin kuuluvat Encantossa esiintyvä Félix, sekä Toive-elokuvan pahis Magnifico.




Jacques Houdek


Jacques Houdek edusti Kroatiaa vuoden 2017 Euroviisuissa kappaleella My friend, ja sai kilpailussa 13. sijoituksen. Houdek ääninäytteli Aladdinia elokuvassa Aladdin.


Nämä Euroviisuedustajien Disney-roolit eivät loppuneet vielä tähän, joten tästä tulee vielä neljäs osa. Sitä en osaa sanoa milloin se tulee, mutta ei ainakaan ennen Euroviisujen finaalia. Seuraava postaus on ranking, joten tämä oli hyvä varaslähtö siihen ja Euroviisuviikkoon. Euroviisuista tuli mieleen, että minkä maan uskotte voittavan tänä vuonna? Minulla ei ole mitään arvauksia siltä osalta, mutta sanon kuitenkin, että toivottavasti voitto menee tällä kertaa oikealle maalle. Tiedän, etten ole ainoa, jonka mielestä Käärijän olisi kuulunut voittaa viime vuonna. Tulikin muuten mieleen, että olikohan Loreenin voitto järjestetty tarkoituksella, jotta ruotsalaiset pääsisivät juhlimaan sitä, kun eräästä tapahtumasta (lue: Abban Euroviisuvoitosta) tulee tänä vuonna 50 vuotta? Voi olla, tai sitten ei. Mitä mieltä te olette? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti