Sivut

maanantai 1. heinäkuuta 2024

Hahmoesittely: Melody

Tässä postauksessa esittelen ensimmäistä kertaa jatko-osassa esiintyvän hahmon. Tässä hahmoesittelyssä on sama idea kuin kaikissa muissa täällä blogissa julkaistuissa hahmoesittelyissä. Olen kertonut varmaan jo aika monessa postauksessa miten teen näitä hahmoesittelyjä, joten sen asian kertaaminen ei taida olla enää tarpeellista. Sanon kuitenkin sen, että kaikkien muiden hahmoesittelyjen tapaan tämäkin sisältää juonipaljastuksia. Sen enempää selittelemättä päästän teidät lukemaan hahmoesittelyä Melodysta.

Melody esiintyy elokuvassa Pieni merenneito 2 Atlantiksen salaisuus. Hän on Arielin ja Erikin tytär.

Melody nähtiin ensimmäisen kerran vauvana Pieni merenneito 2 elokuvan alussa. Siinä Ariel, Erik ja Erikin linnan palvelusväki juhlivat Melodyn syntymää laivalla. Triton ja muut meren väkeen kuuluvat nousevat pinnalle juhlimaan Melodya, joka on ensimmäinen lapsi, joka on syntynyt maalle ja merelle. Triton antaa Melodylle medaljongin, jonka sisällä on Atlantiksen laulu. Medaljonkiin on kirjoitettu Melodyn nimi. Yhtäkkiä Ursulan sisko Morgana saapuu häiritsemään juhlia. Morgana uhkaa syöttää Melody-vauvan lemmikkihailleen Viemärille, jos Triton ei luovuta atraintaan. Ariel ja Erik saavat kuitenkin estettyä Morganan aikeet. Morgana katosi pian tämän jälkeen. Morganan kostoa pelkäävä Ariel päättää, etteivät ihmiset ja meren väki saisi olla enää tekemisissä. Melodyn medaljonki viedään meren pohjaan, ja Ariel päättää olla kertomatta tyttärelleen meren väestä ja siitä, että hän on itsekin ollut merenneito.

Kaksitoista vuotta myöhemmin linnan ympärille on rakennettu muuri, joka erottaa maan ja meren toisistaan. Melodya ollaan kielletty menemästä mereen, mutta hänellä on tapana livahtaa aina silloin tällöin muurin alta mennäkseen mereen uimaan. Joonas ja Sebastian ovat ainoat, jotka tietävät Melodyn salaisesta harrastuksesta. Eräänä päivänä Melody löytää merestä vanhan medaljonkinsa. Hän ihmettelee medaljonkia hetken aikaa, kunnes tajuaa syntymäpäiväjuhliensa alkavan. Melody hiippailee sisälle ja menee huoneeseensa pukeutumaan. Juhlissa Melody tanssii erään pojan kanssa, kunnes Melodyn mekossa olevaan nauhaan juuttunut Sebastian kiemurtelee itsensä vapaaksi ja lentää kakkuun. Melody käy katsomassa mitä Sebastianille kävi, ja kysymässä onko tämä kunnossa. Juhliin saapuneet lapset (jotka olivat aiemmin sanoneet Melodya oudoksi) nauravat Melodylle siksi, että tämä puhui ravulle. Melody juoksee pois paikalta.

Myöhemmin Melody on huoneessaan katsomassa löytämäänsä medaljonkia, ja kysyy äidiltään, miksi medaljonkiin on kirjoitettu hänen nimensä. Ariel ei suostu kertomaan totuutta, mikä johtaa riitelyyn. Riidan päätteeksi Melody lähtee suuttuneena pois, ja karkaa veneellä merelle etsimään vastauksia kysymyksiinsä. Matkalla Melody kohtaa kaksi rauskua, jotka vievät hänet Morganan luokse. Morgana kertoo Melodylle Atlantiksesta ja merenneidoista. Lisäksi Morgana muuttaa Melodyn merenneidoksi. 

Morgana sanoo, että hän voisi tehdä Melodysta pysyvästi merenneidon, jos tämä kävisi hakemassa kuningas Tritonin "varastaman" atraimen Atlantiksesta. Melody lähtee matkaan samantien. Matka lähtee käyntiin hyvin, kunnes Melody hajottaa vahingossa karttansa. Melody pyytää apua pingviini Hipiltä ja mursu Hoilta, jotka lupaavat auttaa häntä pääsemään Atlantikseen. He pääsevät perille, ja Melody käy hakemassa atraimen. Lisäksi hän yllättyy tajutessaan, että Atlantis oli koko ajan hänen kotinsa lähellä. 

Melody lähtee viemään atrainta Morganalle, mutta samaan aikaan hän on alkanut epäilemään haluaan jäädä merenneidoksi. Päästyään takaisin Morganan luokse, Melody on juuri luovuttamassa atrainta, kunnes Ariel (jonka Triton oli muuttanut merenneidoksi, jotta tämä voisi etsiä Melodya merestä) saapuu paikalle, ja yrittää varoittaa tytärtään Morganasta. Melody ei kuuntele äitiään ja luovuttaa atraimen Morganalle. Pian tämän jälkeen Melodylle selviää, että Atlantiksen kuningas Triton on hänen isoisänsä, sekä se, että Ariel oli alunperin merenneito. 

Morgana vangitsee Melodyn ja Pärskyn jääluolaan ja kertoo, että Melody muuttuisi pian takaisin ihmiseksi. Pärsky yrittää saada heitä ulos luolasta, mutta ei onnistu. Melody muuttuu takaisin ihmiseksi, mutta onneksi Hip ja Hoi saapuvat pelastamaan Melodyn ja Pärskyn ennen kun on liian myöhäistä. Pinnalla ihmiseksi muuttunut Melody kiipeää Morganan luomaan jäätorniin. Hän onnistuu nappaamaan atraimen Morganalta ja heittämään sen Tritonille, joka vangitsee Morganan jäälohkareen sisään. 

Melody pyytää vanhemmiltaan anteeksi karkaamistaan, ja kaikkea siihen littynyttä. Ariel ja Erik antavat tyttärelleen anteeksi. Lisäksi Triton tarjoaa Melodylle mahdollisuutta tulla pysyvästi merenneidoksi ja muuttaa asumaan Atlantikseen. Isoisänsä tarjouksen hyväksymisen sijasta Melody käyttää atrainta poistaakseen linnan ympärillä olleen muurin. Näin ihmiset ja meren väki saavat olla taas yhdessä.

Melody on kiva hahmo, mutta aivan liian aliarvostettu. Paras kohta, jossa Melody esiintyy on se, missä hän on muuttunut merenneidoksi.

Englanninkielinen ääninäyttelijä: Tara Strong
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Emmi Pakkanen

Ennen kun lopetan tämän postauksen, niin kerron vähän tulevista postauksista. Sitä ennen kerron kuitenkin parista vanhasta postauksesta. Olen kirjoittanut hahmoesittelyn Rileysta, mutta en ole päivittänyt siihen Inside out 2 elokuvan tapahtumia. Jos joku kysyy milloin aion päivittää Rileyn esittelytekstin, niin teen sen viimeistään sitten kun Inside out 2 on lisätty Disney plussaan. Tulen toimimaan samalla tavalla myös Vaianan esittelyn kanssa. Päivitän sitä vasta sitten, kun Vaiana 2 löytyy Disney plussasta. Sitten niihin tuleviin postauksiin. Olen alkanut jo suunnitella uuden postaussarjan ensimmäistä osaa, joten saan sen luultavasti julkaistua muutaman viikon sisällä. En kuitenkaan lupaa mitään, sillä kuten olen sanonutkin, niin tämän postaussarjan tekeminen vaatii paljon aikaa ja työtä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti