Sivut

tiistai 27. elokuuta 2024

Hahmoesittely: Pahatar


Pahatar (englanniksi Maleficent) esiintyy elokuvassa Prinsessa Ruusunen, live action -elokuvassa Maleficent, sekä sen jatko-osassa ja lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio. Pahatar on Prinsessa Ruususen pääpahis.

Pahatar nähtiin ensimmäisen kerran Prinsessa Ruususen alussa Auroran ristiäisissä. Flora oli antanut vastasyntyneelle prinsessalle kauneuden lahjan ja Fauna laulun lahjan. Ilomielen antaessa Auroralle lahjaa, Pahatar ilmestyy paikalle ja ilmoittaa olevansa pettynyt siitä, ettei saanut kutsua ristiäisiin. Pahatar langettaa Auroran ylle kirouksen, jonka mukaan hän pistäisi sormensa värttinän piikkiin ja kuolisi ennen kun aurinko laskisi hänen 16. syntymäpäivänään. Pahattaren lähdettyä Ilomieli käytti oman lahjansa kirouksen lieventämiseen. Aurora ei kuolisi pistettyään sormensa värttinän piikkiin, vaan vaipuisi syvään uneen, mistä hän heräisi saatuaan todellisen rakkauden suudelman. Vuoden kuluvat, Auroran 16. syntymäpäivä on lähellä. Pahatar on piileskellyt Kielletyllä vuorella ja hänen kätyrinsä ovat etsineet Auroraa, joka oli viety piiloon Pahattaren kirouksen vuoksi. Pahattaren korppi Diablo saa selville, että haltijattaret ovat piilotelleet Auroraa eräässä metsämökissä. Myöhemmin, kun Flora, Fauna ja Ilomieli ovat vieneet Auroran takaisin linnaan, Pahatar hypnotisoi Auroran, ja saa tämän koskettamaan värttinän piikkiä, minkä seurauksena Aurora nukahtaa. Myöhemmin Pahatar kätyreineen palaa mökkiin, missä Auroraa oltiin piiloteltu. Prinssi Philip saapuu mökkiin, ja Pahatar vangitsee prinssin. Haltijattaret käyvät myöhemmin vapauttamassa Philipin, joka lähtee linnaan herättämään Auroraa. Pahatar tulee Philipin tielle ja muuttaa itsensä lohikäärmeeksi. Philip kuitenkin voittaa taistelun iskettyään Pahatarta Totuuden Miekalla, ja menee sen jälkeen suutelemaan Auroraa, minkä seurauksena Pahattaren kirous murtui.

Live actioneissa Pahattaren taustoihin syvennytään enemmän. Hän toimii elokuvissa enemmän hyviksenä kuin pahiksena. 

Pahatar on yksi parhaimmista ja onnistuneimmista Disney-pahiksista, vaikka hänellä ei olekaan omaa pahislaulua. Paras kohta, missä Pahatar esiintyy on se, missä hän muuttuu lohikäärmeeksi.

Englanninkielinen ääninäyttelijä: Eleanor Audley      Jimmy MacDonald (lohikäärmeenä)    Lucille La Verne (kuoleman huudot, arkistomateriaali)    Lois Nettleton (Mikin klubi)     Susanne Blakeslee (2002-nykyään)
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Hannele Lauri
Näyttelijä: Angelina Jolie    Ella Purnell (teini-ikäisenä)    Isobelle Molloy (lapsena)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti