Sivut

lauantai 24. elokuuta 2024

Nalle Puh ystävää etsimässä (arvostelu)


Nalle Puh viettää lähes kaiken aikansa ystävänsä Risto Reippaan kanssa. Kerran saapuu kuitenkin päivä, jolloin Puh ei löydä Ristoa mistään. Väärinkäsityksen takia Puh luulee, että Risto Reipas on joutunut vaaraan paikassa nimeltä Kallo. Puh, Ihaa, Nasu, Kani ja Tiikeri lähtevät yhdessä vaaralliselle matkalle pelastamaan Risto Reipasta.

Nalle Puh ystävää etsimässä julkaistiin suoraan videolla elokuun 5. päivä vuonna 1997. Muista Nalle Puh -elokuvista poiketen tämä ei perustu A. A. Milnen kirjoihin. Elokuva ei myöskään tapahdu kirjan sivuilla. Kertojakaan ei ole vuorovaikutuksessa hahmojen kanssa.

Tavallisesti Nalle Puh -elokuvat etenevät loppua kohti rauhallisissa merkeissä, mutta Nalle Puh ystävää etsimässä on poikkeustapaus. Alku ja loppu ovat rauhallisia, mutta suurimman osan elokuvan ajasta tapahtuu jotain jännittävää. Täysin jännä tämä elokuva ei kuitenkaan ole, sillä jännittäville asioille annetaan selitys, joka saa ne vähemmän jännittäviksi. 

Tässä elokuvassa nähdään kaikki Nalle Puh -elokuvissa esiintyvät hahmot Kengua, Ruuta ja Myyrää lukuunottamatta. Risto Reipas on tässä elokuvassa tärkeässä roolissa, vaikka häntä ei näytetä kuin vain muutamissa kohdissa. Riston Puhille kertoma opetus "olet rohkeampi kuin uskot, vahvempi kuin luulet ja älykkäämpi kuin tiedät" on tärkeässä osassa koko elokuvan ajan. Pöllö "auttaa" Puhia ja muita pääsemään alkuun Risto Reippaan etsimisessä, mutta ei häntä silti tee paljon mitään koko elokuvan aikana.

Käsikirjoituksen puolesta Nalle Puh ystävää etsimässä sopii sellaisille, jotka tykkäävät katsoa rauhallisia ja jännittäviä elokuvia. Jännittävyyttä lisää se, että suurin osa elokuvan tapahtumista tapahtuu illalla ja yöllä. Lisäksi hahmot viettävät aikansa lähinnä synkissä paikoissa etsiessään Risto Reipasta. Jännittävyyksien sekaan on onneksi saatu mahtumaan iloisia hetkiä ja opettavaisuudella on myös osuutensa elokuvan jännittävyyden vähentämisessä. 

Nalle Puh ystävää etsimässä -elokuvassa tapahtuu paljon enemmän jännittäviä asioita, kuin muissa Nalle Puh -elokuvissa. Iloiset hetket tuovat kuitenkin kevennystä jännittävään tunnelmaan. Musiikki on yhtä hyvää kuin kaikissa muissa Nalle Puh -elokuvissa, ja tarina pitää katsojan otteessaan loppuun asti. Jos pidät jännityksestä, mutta kauhuelokuvat tuntuvat liian rankoilta katsottaviksi, niin tämä elokuva sopii sinun katsottavaksesi. 

Viikon päästä ilmestyy uusi top-lista, mutta sitä ennen tulee ainakin yksi postaus. En tiedä vielä mikä se on, mutta jotain on tulossa. Olen miettinyt, että voisin jo alkaa tekemään seuraavaa osaa Klassikko ja live action -sarjaan, mutta sitä ei kuitenkaan tulla näkemään vielä elokuun aikana.

Kertokaa kommenteissa omia ajatuksianne elokuvasta Nalle Puh ystävää etsimässä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti