Sivut

lauantai 19. marraskuuta 2022

Parhaat mieshahmojen soolot

Julkaisin naistenpäivänä top-listan Disneyn naishahmojen soolokappaleista ja aion nyt miestenpäivänä julkaista top-listan Disneyn mieshahmojen soolokappaleista. Mieshahmoilla on Disney elokuvissa huomattavasti vähemmän soolokappaleita kuin naishahmoilla, joten olen tehnyt tässä listauksessa vähän poikkeuksia. Mennäänpä sitten listaukseen.


Teksti sisältää juonipaljastuksia10. One jump ahead (reprise)/Askelta edellä (repriisi)

Tämä laulu ei ole kovinkaan muistettava ja se onkin yksi syy siihen, miksi tämä pääsi (tai joutui) viimeiselle sijalle. Laulu alkaa alakuloisissa tunnelmissa, mutta muuttuu pian toiveikkaaksi. Jos Aladdin elokuvasta pitäisi valita huonoin laulu, niin se olisi tämä, sillä unohdan tämän laulun olemassaolon useasti.


9. Heaven's light/Taivaan valot

Quasimodo on asunut koko ikänsä kellotornissa eikä ole saanut poistua sieltä, sillä Frollo on sanonut Quasimodon olevan ruma ja muotopuoli eikä kukaan huoli häntä seuraansa. Kappaleen aikana Quasimodo kertoo haluavansa päästä näkemään taivaan kellotorninsa ulkopuolelta katsottuna ja olla yhdessä Esmeraldan kanssa. Laulu on haikeudestaan huolimatta onnellinen. Pidän myös laulun tunnelmasta ja Quasimodon toiveikkuudesta.


8. Strangers like me/Sano pois

Tarzanin laulut ovat kertojan laulamia, joten kukaan hahmoista ei ole saanut omaa sooloa. Otin tämän laulun mukaan tähän listaan siksi, että se tuo Tarzanin ajatukset esille, vaikkei hän laula itse. Tarzan on tavannut Janen, professori Porterin ja Claytonin, jotka ovat tulleet tutkimusmatkalle viidakkoon. Laulun aikana Tarzan tekee heihin lähempää tuttavuutta, minkä seurauksena hänen ja Janen suhde syvenee. Lisäksi Tarzan oppii asioita ihmisistä ja heidän tavoistaan.


7. One song/Syömmeni laulu

Lumikki oli laulanut linnuille kaivon luona ja toivonut tapaavansa elämänsä rakkauden. Prinssi oli kuullut Lumikin laulun ja tullut tämän luokse kaivolle. Lumikki säikähtää prinssiä ja pakenee sisälle linnaan. Prinssi yrittää saada Lumikin tulemaan pois piilosta ja alkaa laulaa tätä laulua. Kuunnellessaan prinssin laulua Lumikki uskaltautuu kurkkimaan tätä piilopaikastaan. Vaikka prinssiin ei ehditä syventyä elokuvan aikana lähes ollenkaan, niin tämä laulu kuvaa erittäin hienosti hänen ja Lumikin välistä romanssia.


6. Les poissons

Kokki Louis on valmistamassa ateriaa Erikille, Kristianille ja ihmiseksi muuttuneelle Arielille. Laulun aikana Louis kertoo miten paljon rakastaa kalaruokien kokkaamista. Laulussa päästään näkemään myös Sebastian, jota Louis yrittää saada mukaan ateriaansa, mutta rapu onnistuu kuitenkin pakenemaan. Minusta on huvittavaa katsoa, kun Louis jahtaa Sebastiania, mutta siitä huolimatta minun käy sääliksi Sebastiania.


5. Out there/Tuolla

Quasimodo haluaisi päästä käymään ulkona ja kommunikoida kellotornista näkemiensä ihmisten kanssa. Tämän laulun aikana Quasimodo kertoo, että hänestä olisi hienoa viettää edes yksi päivä ulkona ihmisten kanssa. Pidän tässä laulussa eniten siitä, miten Quasimodon haavetta korostetaan. Myös tunnelma on luotu erittäin toimivaksi. Tämä kappale on tapahtumiltaan vaarallinen, mikä johtuu siitä, mitä Quasimodo tekee sen aikana. Jos minä lähtisin kiipeilemään/juoksemaan/hyppelemään tuolla tavalla jossain korkealla, niin seurauksena olisi täysin varma kuolema. Eikö Quasimodoa pelottanut ollenkaan? Minulla on korkeanpaikankammo (tosin tämä riippuu siitä, millainen korkea paikka on kyseessä), joten en uskaltaisi olla Quasimodon asemassa. Varsinkaan tuossa kuvassa.


4. You're welcome/Ei kestä

Vaianan on tarkoitus etsiä puolijumala Maui ja tuoda hänet meren yli palauttamaan Te Fitin sydänkivi. Purjehdusmatkansa aikana Vaiana päätyy eräälle saarelle, missä Maui on ollut vankina tuhat vuotta. Maui yrittää saada Vaianan veneen itselleen ja purjehtia sillä pois vankilastaan, joten siksi hän harhauttaa Vaianaa kertomalla tälle tekemistään urotöistä, joiden seurauksena hän on saanut tatuointeja iholleen. Vaikka Mauin itsekeskeisyys pistääkin vähän ärsyttämään, niin siitä huolimatta Ei kestä on yksi parhaimmista Disney lauluista ja pidän erityisesti räppiosuudesta.


3. I'm still here/Tänne jään

Jim Hawkins on matkalla kohti Aarreplaneettaa yhdessä John Silverin ja tämän miehistön kanssa. John Silver määrää Jimin siivoamaan matkustusvälinettä ja tiskaamaan astioita. Jim tehdessä hänelle annettuja tehtäviä pääsemme syventymään hänen persoonaansa kunnolla. Jimin isä ei ole ollut pojalleen läsnä ja lähti lopulta pois, joten siksi Jimillä ei ole ollut kunnollista miehen mallia. Vaikka Jim ei laulakaan tätä laulua, niin hänen ajatuksensa tulevat esille, minkä vuoksi kappale pääsi mukaan tähän listaukseen.


2. Go the distance/Saavutan voiton

Herkules on aina tuntenut itsensä erilaiseksi kuin muut, mistä johtuen hän ei ole löytänyt omaa paikkaansa maailmassa. Pidän tässä laulussa eniten siitä, miten Herkuleksen luonne korostuu sen aikana. Muita hyviä puolia laulussa ovat sen aikana vallitseva tunnelma sekä se, että laulu voimistuu loppua kohti mentäessä. Ainoa huono puoli laulussa on lievä haikeus, mutta se on ymmärrettävää elokuvan juonen kannalta.


1. Lost in the woods/Eksynyt oon/Láhpposis nu

Kristoff on yrittänyt kosia Annaa, mutta kosimiseen on tullut aina jotain esteitä. Neljännen kosintayrityksen jälkeen Kristoff saa tietää, että Anna on lähtenyt jatkamaan matkaa Elsan ja Olafin kanssa. Kristoff on surullinen siitä, että hänet jätettiin jälkeen ja pelkää, että he ovat kasvamassa erilleen Annan kanssa. Pidän siitä, että Kristoffin tunteet Annaa kohtaan korostuvat tämän laulun aikana. Olen kertonut aiemmin, että englanninkielinen versio tästä laulusta olisi paras, mutta pidän laulusta yhtä paljon myös suomeksi ja saameksi. Olen myös kertonut, että tämä laulu paranee kuuntelukertojen mukaisesti ja se pitää edelleen paikkansa.


Siinä oli siis minun top-listani Disneyn mieshahmojen soolokappaleista. Kertokaa kommenteissa mitä lauluja teidän listoillanne olisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti