Sivut

sunnuntai 18. joulukuuta 2022

(Joulutarina) Tehtävä Korvatunturilla osa 4

-Bellwether, Judy ja Nick sanoivat järkyttyneinä.
-Te, Bellwether sanoi.
-Missä joulupukki on? Judy kysyi.
-Mitä olet tehnyt hänelle? Nick jatkoi.
-En kerro sitä teille, Bellwether sanoi ilkeästi.
-Kunhan muori ja tontut kuulevat tästä, Judy sanoi päättäväisesti.
-Niinhän sinä luulet, Bellwether sanoi ja veti puuhun kiinnitetystä vivusta, minkä seurauksena maa aukesi Judyn ja Nickin jalkojen alta ja he putosivat syvään kuoppaan. Ystävykset yrittivät kiivetä ylös, mutta luukku ehti mennä kiinni ennen kun he ehtivät tarpeeksi korkealle.
-Miten me nyt varoitamme muita? Judy mietti epätoivoisena.
-Ja miten täältä pääsee pois? Nick pohti.
-Eiköhän jostain löydy joku aukko, Judy sanoi ja alkoi koputella seiniä.
Nick seurasi ystävänsä esimerkkiä, mutta kumpikaan ei kuitenkaan onnistunut löytämään pakoreittiä.
-Se siitä sitten. Ei täältä pääse pois, Nick huokaisi.
-Ei luovuteta vielä. Kyllä me jotain keksimme, Judy sanoi toiveikkaana.
Tällä välin joulumuori ja tontut olivat saaneet tietää, että Bellwether oli kaapannut oikean joulupukin ja ottanut tämän paikan. Kun Bellwether oli vanginnut muorin ja tontut, hän lähti toteuttamaan suunnitelmansa seuraavaa vaihetta.
-Aattoiltaan on vielä paljon aikaa, joten ehdin sopivasti varastaa kaikki maailman joululahjat. Osan lahjoista olenkin jo onnistunut ottamaan, kun vangitsin joulupukin. Bellwether ajatteli. -Pääsen viimeinkin kostamaan kaikille ja varsinkin niille kahdelle, jotka pilasivat suunnitelmani Zootropoliksen eläinten myrkyttämisestä. Vankilasta karkaaminen ei ollut helppoa, mutta se oli kaiken tämän arvoista. Harmi ettei se joulupukki asuste toiminut. Sen avulla olisin saanut lisäaikaa suunnitelmani toteuttamiseen, mutta nyt on kaikkein tärkeintä, että voin pilata joulun eikä kukaan saa yhtäkään joululahjaa. 
Sillä välin, kun Bellwether lähti etsimään joululahjoja, niin Nick ja Judy olivat onnistuneet pakenemaan ansastaan. He kävivät vapauttamassa muorin ja tontut, minkä jälkeen he yrittivät selvittää missä Bellwether voisi olla. 
-Pitää myös selvittää missä joulupukki on, yksi tontuista sanoi. -Hän on ainoa, joka tietää salareitin lahjavarastolle. 
Nick, Judy, joulumuori ja tontut lähtivät seuraamaan Bellwetheriä. He huomasivat, että Bellwetherin taskusta putosi jotain. Judy kävi hakemassa sen. 
-Tässä on varmasti jokin vihje joulupukin olinpaikasta, Judy pohti katsoessaan Bellwetherin pudottamaa kuvaa.
-Mitä siinä on? muori kysyi.
-Tämä näyttää joltain häkiltä, Judy sanoi.
He tutkivat kuvaa, jonka toiselta puolelta löytyi kartta paikkaan, jossa häkki todennäköisesti oli. Nick, Judy, muori ja tontut lähtivät vapauttamaan joulupukkia. Sillävälin Bellwether oli jo ehtinyt lahjavarastolle. Ovi oli lukossa ja hän mietti miten sen voisi avata. Juuri, kun Bellwether aikoi yrittää tiirikoida ovea auki, hänen selkänsä takaa kuului ääni, joka sanoi:
-Olet pidätetty.
Bellwether kääntyi ympäri ja huomasi Judyn, Nickin tontut, joulumuorin ja vapautetun joulupukin. 
-Miten te ehditte tänne? Bellwether kysyi.
-Se ei olisi ollut näin helppoa, jos et olisi pudottanut tätä, Nick sanoi ja näytti Bellwetherin tekemää kuvaa häkistä. 
-Ja joulupukki on ainoa, joka tietää nopeimman reitin tänne, joten meidän piti vain käydä vapauttamassa hänet, yksi tontuista täydensi.
-Ja sinä taidatkin jo tietää minne joudut nyt, Judy sanoi Bellwetherille. 
Bellwether joutui takaisin vankilaan ja Nick ja Judy palasivat Zootropolikseen. 
-Hienoa työtä teiltä molemmilta, Bogo sanoi.
-Onneksi saimme apua muorilta ja tontuilta, Judy sanoi.
-Muuten emme olisi ikinä onnistuneet ajoissa, Nick lisäsi.
Bogo puhui Judyn ja Nickin kanssa vielä hetken ja päästi heidät sen jälkeen menemään. Matkalla juna-asemalle ystävykset juttelivat kaikesta, mitä olivat kokeneet äskeisen tehtävänsä aikana. Nyt he molemmat pääsisivät viimeinkin viettämään joulua perheidensä kanssa.

Siinä oli siis vuoden 2022 joulutarina. Keksin idean adventtikalenterista jo viime vuoden joulukuussa ja ajattelin, että voisin tehdä joulutarinan sillä tavalla. Aloin miettiä tarinan juonta kevään ja kesän vaihteessa ja kirjoitin valmiin suunnitelman ylös elokuussa. Olen tosin vähän muokannut tarinaa syksyn aikana, mutta juonta en ole muuttanut lähes ollenkaan. Tämän tarinan nimeksi meinasi tulla Kadonnut joulupukki, mutta vaihdoin sen nykyiseen nimeen välttääkseni sekaannuksen Kadonnut joulupukki elokuvaan/tv-sarjaan. Mitä mieltä te muuten olitte siitä, että joulutarina toteutui tällä kertaa vähän eri tavalla kuin aikaisempina vuosina? Jätin kolme ensimmäistä osaa tarkoituksella cliffhangereihin, jotta tarinaa olisi kiinnostavampaa seurata. Tarinassa oli muutama juoniaukko, joista ensimmäinen on se, että joulupukki oli vaikuttanut huolestuneelta ennen katoamistaan. Tuota asiaa ei avattu tarinan aikana enempää, mutta olen keksinyt tuohon vastauksen, jonka mukaan joulupukki olisi aavistanut, että joulu on vaarassa ja jopa myös sen, että hänet itsensä aiotaan kaapata. Toinen juoniaukko on se, miten Nick ja Judy pääsivät pois ansastaan. Tähän kysymykseen en ollut miettinyt vastausta, mutta te lukijat saatte kertoa kommenteissa omia teorioitanne tästä asiasta. Jotkut teistä ovat varmaan jo huomanneet, mutta olen tehnyt blogiin oman sivun joulutarinoille. Myös tämän joulutarinan kaikki osat löytyvät sieltä. Tulevista postauksista kerron sen verran, että jouluaattona blogiin ilmestyy uusi top-lista. Sitä ennen on kuitenkin tulossa Nostalgia-sarjan seuraava osa ja mahdollisesti myös muutama hahmoesittely. Oikein hyvää joulua kaikille ja tavataan uuden postauksen parissa sitten kun sen aika on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti